КРАЙ на проблема с шумните съседи и силната музика ?

• 41 347
  • 150
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Ударният шум е доста неприятен, усеща се дори и в краката, понеже се пренася по конструкцията на сградата. Това е като някой да събори нещо тежко в съседната стая - ако е веднъж може да подскочиш и да забравиш, но ако се случва постоянно след час хаотично тропане започваш да не си чуваш мислите.

При нас е така - съседът над нас, който постоянно ни звъни на вратата заради обичайни домашни шумове, като готвене, хранене и ходене до тоалетна, е възрастен и често му се случва да изпусне нещо тежко. Не е постоянно, че да си мисля, че го прави нарочно. Проявавам разбиране и не се дразня, все пак е възрастен човек, тежко му е. Иначе нито той, нито ние вдигаме някакви необичайни шумове, но при положение че постоянно ни звъни за дреболии, не мисля, че е добра идея такъв нетолерантен съсед да бъде въоръжен и със закон, подкрепящ капризите му.

# 16
Не може всеки да замерва шум с някакъв уред. Това трябва да се направи от официална институция. Както видео записите. Иначе може някой да си сглоби филмче как правиш престъпление и да те набеди.

Говоря да се замери с уред пред полицаите на място. Не че ме бърка някоя институция (коя?) да прави това замерване, но тогава отново нещата ще останат само на хартия.

# 17
Съгласна съм да се промени от  12 до 15 ч  и от 24 до 7 ч пазенето на тишина целогодишно /а не зимата сле 22ч !!! / , но до там... просто според мен не е ок да не можеш да си слушаш музиката, да си поканиш нормално гости аху-иху или дори друг вид лични дейности ,за да се съобразяваш в собствения си дом през ЦЯЛОТО ДЕНОНОЩИЕ. Посочените от мен часове са 10 на брой..от 24 часа денонощие, мисля, че е напълно в норма- и другите трябва да се съобразяват и да не мрънкат постоянно  Naughty Всичко е двустранен процес!

# 18
Говоря да се замери с уред пред полицаите на място. Не че ме бърка някоя институция (коя?) да прави това замерване, но тогава отново нещата ще останат само на хартия.
Все едно да използваш собствен дрегер, като те спрат за проверка за алкохол.  Joy Joy Joy

# 19
При нас е така - съседът над нас, който постоянно ни звъни на вратата заради обичайни домашни шумове, като готвене, хранене и ходене до тоалетна.......

Моето предложение касае силната музика. Но добре, разбирам, че не бихте го подкрепили. Благодаря ви за участието в темата.

# 20
Ударният шум е доста неприятен, усеща се дори и в краката, понеже се пренася по конструкцията на сградата. Това е като някой да събори нещо тежко в съседната стая - ако е веднъж може да подскочиш и да забравиш, но ако се случва постоянно след час хаотично тропане започваш да не си чуваш мислите.

При нас е така - съседът над нас, който постоянно ни звъни на вратата заради обичайни домашни шумове, като готвене, хранене и ходене до тоалетна, е възрастен и често му се случва да изпусне нещо тежко. Не е постоянно, че да си мисля, че го прави нарочно. Проявавам разбиране и не се дразня, все пак е възрастен човек, тежко му е. Иначе нито той, нито ние вдигаме някакви необичайни шумове, но при положение че постоянно ни звъни за дреболии, не мисля, че е добра идея такъв нетолерантен съсед да бъде въоръжен и със закон, подкрепящ капризите му.
Да, това е другата страна на проблема. Живяла съм над една такава стара болна жена, която дори посреднощ удряше по тавана си с един бастун и ни псуваше, защото сме и тропали. А ние спяхме. Но, ако имаше начин да се докаже, че ние не шумим над допустимото, можех да ида да подам жалба срещу нея.

# 21
според мен не е ок да не можеш да си слушаш музиката, да си поканиш нормално гости аху-иху

Не знам дали имате деца и дали сте виждали бебе как се стряска, когато рязко бъде събудено от силна музика.

Благодаря ви и на вас за участието.

# 22
Не знам дали имате деца и дали сте виждали бебе как се стряска, когато рязко бъде събудено от силна музика.
Мен пък ме стряска внезапен бебешки рев. И?
За протокола - имам дете. Отгледано е в пететажен блок. Оцеля.
А едно бебе може да бъде събудено " рязко" от куп други шумове със същите децибели. Ти какво искаш? Всички да ви ходят на пръсти 24 часа в денонощието ли? Утре съседът може да реши да прави ремонт, който да се проточи и да кърти и разбива с часове.

# 23
Ами така на парче няма смисъл.

Всеки може да иска нещо си... Но като не е обосновано и аргументирано добре, никой няма да му обърне внимание.

Аз разбирам, че вас освен музиката, другите шумове (които са мнооооого повече от просто силна уредба) са ви ОК Simple Smile
И аз ви подкрепям във Вашите изказвания!
То всеки ако започне така да иска нещо си...незнам къде ще му излезе края!
Ми аз освен да искам да не работи асансьора.Живея точно до него,дето бръмчи,ръмжи и хич не им пука на съседите.Мога да кажа че е по зле от една музика.За шума поне си има разграничения:от 8:00 сутринта до 22:00 вечерта, с изключение на интервала от 14:00 до 16:00 следобед.То,факт че днес и трева косиха отвън с разни бръмчалки-цял ден,коли надуват клаксони...Някой сватба вдигнал,абитуриенти,котки разгонени...Вие май сте от типа хора дето недай си Боже комшията ви да има утре рожден ден!Ми ако човека си увеличи музиката вие не Полиция ами незнам какво ще му викнете!И мисля че е пресилено да правите такива подписки и прочие.

# 24
Не разбирам как може изобщо да се спори за това? В жилището си човек трябва да може да е спокоен и защитен. Какъвто и да е шум над определени децибели в жилищни сгради трябва да бъде ограничен.
Бебе да реве, куче да лае - да неприятно е, ама всички разбират. Обаче пробиването с дрелка не е толкова спонтанно и неконтролируемо.

И пак ще напиша - и сега има действаща наредба за обществения ред, но проблемът е, че няма кой да следи за спазването и. Дори да има нови глоби, ефекта ще е същия.

Последна редакция: сб, 14 юни 2014, 19:15 от AnMary

# 25
В жилището си човек трябва да може да е спокоен и защитен. Какъвто и да е шум над определени децибели в жилищни сгради трябва да бъде ограничен.
Всъщност това ми беше мисълта.  Grinning
 Но авторката се ограничава само до музиката. Останалите съзнателно създавани шумове над определени децибели явно не я притесняват. А и 35 децибела... Ще трябва да си шепнем и да ходим на пръсти.

# 26
  • София
Бебе да реве, куче да лае - да неприятно е, ама всички разбират. Обаче пробиването с дрелка не е толкова спонтанно и неконтролируемо.

Но и то понякога не може да се избегне. Не може всеки път, като се счупи стол или маса, да си купуваме нови, вместо да ремонтираме старите. Ама си трябва съобразяване с останалите, но това важи за всички шумове. И за съжаление, прости хора и закони няма да ги спрат.

# 27
И пак ще напиша - и сега има действаща наредба за обществения ред, но проблемът е, че няма кой да следи за спазването и. Дори да има нови глоби, ефекта ще е същия.

Моите наблюдения са, че полицията реагира на сигнали, но само във времето от 14 до 16 следобед. През останалото време в момента сте длъжни да търпите кой каквото ще да прави, понеже настоящата Наредба го позволява.

# 28
  • София
Часовото ограничение, стига да се спазва, като цяло ми е достатъчно.

Тия децибели кой как ще ти ги мери, спрямо какво, в каква обстановка? Те това с децибелите и за колите не могат да го вкарат, ти искаш да ходят да обикалят по апартаментите да замерват? Wink

И какво и ремонти явно няма право да се правят... шемнене, ходене на пръсти и по чорапи... Simple Smile не целия свят се върти около 1 бебе, нали знаете. Wink Не му правите услуга като го учите в тишина да спи така или иначе...моето бебе и на канго е заспивало Simple Smile

За музиката, само ако е чалга, може и да подкрепя... изцяло за цялата страна да се забрани със закон. Grinning

Последна редакция: пт, 13 юни 2014, 22:46 от Angel_Dust

# 29
В жилището си човек трябва да може да е спокоен и защитен. Какъвто и да е шум над определени децибели в жилищни сгради трябва да бъде ограничен.
Всъщност това ми беше мисълта.  Grinning
 Но авторката се ограничава само до музиката. Останалите съзнателно създавани шумове над определени децибели явно не я притесняват. А и 35 децибела... Ще трябва да си шепнем и да ходим на пръсти.

Ограничавам се до музиката, понеже това е най-изпълнимо практически. И понеже останалите домашни шумове са в някаква степен наложителни и неизбежни.

А online мисля има предвид, че останалите шумове трябва да бъдат ограничени ОТ НАС САМИТЕ, тоест да гледаме да не пречим на останалите.

Естествено че не може в един блок или къща да е абсолютна тишина, но смятам, че силната музика може и трябва да бъде ограничена. Музика може да се слуша и със слушалки, и на заведение, но аз и бебето няма къде да спим освен вкъщи.

Общи условия

Активация на акаунт