Бебешката количка - цяла наука за второ висше №27

• 91 127
  • 738
  •   1
Отговори
# 240
kak ще сложиш малко бебе в стол за кола, че то там си е направо седнало  Shocked

има столчета 0-18кг които имат позиции на гръбчето
https://www.google.bg/search?q=%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%BB+%D0%B7%D … -kg%3B2110%3B1575

# 241
бамбарадамбара явно не си запозната - има столчета които са от 0 до 18 кг и имат 5 позиции, и почти легнало - съшата поза като на кошницата. след акто тези  столчета са минали тестове и са пуснати на пазара, едва ли са опасни за бебето - защото ако нещо се случи, може да осъдиш фирмата производител за милиони!!!!

Второ, от опит знам - на мои близки, че просто няма никакъв смисъл да си даваш парите за глупости - 150 лева ей така на вятъра, освен това, със същия успех, ако си толкова притеснена, както споменах в моя преден пост, може да се ползва зимния кош, който ако е достатъчно лек, може да си носиш заедно с бебето.

# 242
със същия успех, ако си толкова притеснена, както споменах в моя преден пост, може да се ползва зимния кош, който ако е достатъчно лек, може да си носиш заедно с бебето.
Shocked
Как ще сложиш бебето да се вози в кола в коша за новородено, ако той не е пригоден специално за това?
В момента дъщеря ми се вози в столче 0-18 на Бритакс, но за нищо на света не заменям кошницата за кола и с второто си дете пак ще ползвам кошница. Ние я ползвахме 14 месеца, така че в никакъв случай не са 3-4 Wink.

# 243
със същия успех, ако си толкова притеснена, както споменах в моя преден пост, може да се ползва зимния кош, който ако е достатъчно лек, може да си носиш заедно с бебето.
Shocked
Как ще сложиш бебето да се вози в кола в коша за новородено, ако той не е пригоден специално за това?
В момента дъщеря ми се вози в столче 0-18 на Бритакс, но за нищо на света не заменям кошницата за кола и с второто си дете пак ще ползвам кошница. Ние я ползвахме 14 месеца, така че в никакъв случай не са 3-4 Wink.
моето дете беше на 7 месеца когато купихме това столче вече му излизаха краката от кошницата, аз също съм ползвала коша за новородено в колата когато тати ни е прибирал от разходка и кошницата я няма Peace

# 244
  • Варна
За столчета за кола и кошници-за мен кошницата си е удобство, че може и да се носи с нея, а и столове са от 0+, но си стоят закрепени за колата и не ми изглеждат удобни за новородено.
Сравнението обаче на коша за новородено и стол за кола  Shocked
Ако коша за новородено е комбиниран с тази функция-ок, но иначе каква защита има? Нали идеята е детето да е в стол, за да е защитено, а не сложено просто в нещо колкото да не е на седалката. Недай си Боже при един инцидент необезопасено, без колани и просто така лежащо си в коша за новородено.... не ми се мисли какво ще се случи!
Аз лично точно от защита не мисля, че трябва да се пести. Да купиш количка за 1000лв., но да не дадеш 100лв за безопасност ми е меко казано безотговорно.
П.с. никого не искам да засягам-лично мнение.

# 245
eli70o0

първо - това е форум и се споделя мнение и това, че е различно от тжоето не го прави грешно!
второ - никой не говори за безотговорност, а за факта , че има столчета, които правят нуждата на кошница излишна!

За теб може да не са проблем тези 150 лева, но има много хора, за които са и би било полезно да чуят и друго мнение и сами да направят избора си според своите  лични материални възможности, потребности и разбиране!

много хора ги ползват, и никой не отрича факта, че са удобни, но докога и за колко време и дали наистина са нещо необходимо - това от голяма степен зависи и от детето - големина, начин на развитие и удобство!

аз споделих личното си убеждение, и това какво решение съм взела за себе си, и споделям, защото видях, че майката която беше писала, се е насочила към много сходен на този модел количка, който аз съм решила да купя, но от друга страна явно я притеснява цената! Затова й дадох моето мнение, за да може сама да реши дали ако не го купи, това я устройва!   bouquet

както казвам - всеки си носи глава на раменете и сам си прави избора, но да се правят такива кардинални изводи, че ти се свидят пари, само защото на теб ти е била удобна, е доста грубо! аз съм последният човек, който би изловил детето си на риск - ако трябва гладна бих стояла, но не и да знам, че нещо може да му се случи - но фатка, че има такива комбинирани столчета показва, че има и такъв вариант и има родители, които се спират на него.

Спред мен има голямо значение кога е родено бебето - защото ако е зимата и е студено и не се излиза много навън, е едно, а ако е по-топло и често се щъка  - друго! Отново повтарям - всичко е много субективно и всеки сам взема решение за себе си, но е хубаво да ма различни мнения и да  се споделят с цел първескините, като мен, да могат да чуят и решат за себе си кое е по-удачен вариант!

# 246
eli70o0
не съм правила сравнение на коша за новородено с кошницата това незнам къде го видя. Моето дете се роди края на август и януари вече беше трудно с космонавт да го сложа в кошницата и да го закопчея още повече че заспива в колата и спи известно време след това. Другото което имах впредвид е че кошницата не е стояла в колата така както стола в момента и когато таткото е идвал да ни прибере от разходка от точка А до точка Б сме го возили в коша за новородено, не говоря за някакви извънградски разходки, аз живея в малък град в които от единия до другия край са 10-15мин с кола. Не казвам че като си купиш количка с кош за новородено не трябва да си купуваш кошче. Моята количка си беше 3в1 кошницата съм си ползвала като сме ходили на консултация в съседния вход е лекарката ни, ползвала съм си я и вкъщи като започна да стои полулегнал.

Всеки сам решава какво да купи на детето си и за колко пари, така както сам преценява как ще го вози в колата си, с каква количка ще го разхожда и т.н.  bouquet

# 247
То аз познавам и хора, които просто си държат детето в ръце и това не ги притеснява, особено важи за малките градове, но и в София съм го виждала. Моето дете също е родено в края на Август и без проблем се е возило в кошница за новородено 8 месеца. СЛед това и умаля и я прехвърлихме на столче за кола от седващата група /1 мисля че се води/, та още си кара с него. Сега е на границата вече и ще търся столче от следващата група - 2.
Аз лично не съм фен на седалките комбиниращи отделните групи, но приемам че и този вариант е ОК. Обаче в коша за новородено бебето взе едно си лежи на седалката/ако не е такъв, който изрично е предназначен и за ползване в кола, т.е. може да се обезопаси с колани/ - то нито е хванато с колани, нито има някаква друга защита. Даже в ръцете на кайката сигурно ще е по обезопасено.

Но пак казвам, знам много хора, които не ползват нищо в колата. Всеи преценява за себе си и детето си.

# 248
  • София
Принципно има марки, чиито кошове за новородено са пригодени за монтаж в автомобил (с коланите му). Имат и к-т допълнителни колани, с които се обезопасява бебето вътре. Естествено трябва да е изрично упоменато, че кошът може да се ползва по този начин.
Колкото до столчетата за кола- комбинираните модели винаги дават по- ниски показатели на тестовете, отколкото моделите, обхващащи отделните групи. От тази гледна точка е по- добре първо кошница 0- 13 кг, след това стол 9- 18 кг.

# 249
За столчета за кола и кошници-за мен кошницата си е удобство, че може и да се носи с нея, а и столове са от 0+, но си стоят закрепени за колата и не ми изглеждат удобни за новородено.
Сравнението обаче на коша за новородено и стол за кола  Shocked
Ако коша за новородено е комбиниран с тази функция-ок, но иначе каква защита има? Нали идеята е детето да е в стол, за да е защитено, а не сложено просто в нещо колкото да не е на седалката. Недай си Боже при един инцидент необезопасено, без колани и просто така лежащо си в коша за новородено.... не ми се мисли какво ще се случи!
Аз лично точно от защита не мисля, че трябва да се пести. Да купиш количка за 1000лв., но да не дадеш 100лв за безопасност ми е меко казано безотговорно.
П.с. никого не искам да засягам-лично мнение.

Много точно си го написала  Peace Peace

# 250
Днес взехме нашата количка Romeybaby BS818   1stroller newsm44 Радвам се като дете с нова играчка. Намерих я много изгодно и ще хапна сега един сладолед по този повод  smile3503 Прохладен и усмихнат ден на всички.

# 251
  • София
Да купиш количка за 1000лв., но да не дадеш 100лв за безопасност ми е меко казано безотговорно.
Абсолютно съгласна!

За мен кошницата е голямо удобство. Имаме комбинирана седалка 0-18 на Cam, но едно, че не ляга достатъчно добре, според мен, за малко бебе и друго, че с кошницата е много по-удобно - взимаш кошницата и или на ръце в магазина/на консултация или директно на шасито на количката. Активен шофьор съм и така ми е много по-удобно.

# 252
  • София
Каква олелия на последната страница станала Simple Smile

Кошницата не е абсолютно излишна, да има столове 0-18( голяма част от тях са за бебета над 6м, не стават за новородени, а тези които стават са далеч над 100 лв), за мен кошницата е по-удобна обаче, ако спи детето в колата, мога да си го занеса в къщи, без да го будя. Нашата сле я ползвали година и малко, излишно не видях. А и предпочитам стол по стол в отделните категории, не такива комбинирани.

Отностно бюджета - да купиш количка и стол 0-18 е по-скъпо отколкото количка и кошница(или 3 в 1, комплектите излизат малко по-евтино, обикновенно).
Но след като 1000 лв идват много за количка и стол за кола, явно количката трябва да е по-евтина, така или иначе столчето/кошница е по-важната покупка.

За возенето в кош за новородено в колата... без думи, ако коша не е предназначен за онтиране в кола, но пък те никак не са леки, но и дори да е  пригоден за това, много малко дават добра сигурност, още по-малко могат да се доближат до сигурността на кошниците.

# 253
Shocked
моето дете беше на 7 месеца когато купихме това столче вече му излизаха краката от кошницата, аз също съм ползвала коша за новородено в колата когато тати ни е прибирал от разходка и кошницата я няма Peace
Правилото за омаляла кошница/столче за кола е главата да стърчи 2-3 пръста от ръба на облегалката, не крачетата, а главата.  Peace

# 254
Моля за мнения за тези два модела, на които засега съм се спряла:
1.http://www.dundio.com/kolichki/kombinirani/camarelo-sevilla-2-%D … er_ocfilter=m:284
2.http://www.bebe-best.com/2013-adbor-bebeshka-kolitchka-zippy-col … -103-p-53013.html
Благодаря ви преварително!

Общи условия

Активация на акаунт