Бебешката количка - цяла наука за второ висше №27

• 91 120
  • 738
  •   1
Отговори
# 285
  • В центъра на Вселената...
Привет и от мен Simple Smile
Понеже се колебаем между две колички и вече наистина не знам коя да избера, а не остава много време може ли мнение от майки, ползвали тези колички. Иде реч за Chicco Trio I MOVE  и Jane Rider Martix

Здравей.Аз като бъдеща майка нямам опит с количките ,но мога да ти кажа мнението си по въпроса и по това което съм видяла до сега.За Чико-то не мисля,че ще намериш много информация тук,но първото нещо,което виждам на примависта е малките гуми(поне така изглеждат на снимката).

Относно Rider-a ,първата количка,която харесахме беше Jane Epic(което е по-евтиния вариант на Rider).Като я видях на живо обаче останах малко разочарована.Видя ми се неудобна и с малък кош за пазар.За това се спряхме на Jane Muum Matrix и просто чакаме да стане време да я купим Simple Smile Muum-a има по-голям кош за пазар,по-стабилна е според мен и се управлява по-лесно,ако не се лъжа е и по-компактна (сгъната) от Rider. Но ако трябва да избирам между двата модела които си показала бих избрала Jane. Chico-то ми се вижда много пластмасово и огромно,въпреки,че и коша Matrix на Jane си е тежичък. Ти всъщност изобщо виждала ли си ги на живо тези колички или само по снимки в нета си ги избирала.?Ако не си ги виждала на живо няма смисъл изобщо да го водим този разговор  Laughing

П.П: Очаквай сега да почнат тук да те разубеждават за коша Matrix ,че е много не практичен,че е много тежък,че много рано ще стане тесен и няма да може да се ползва и бла бла бла...Аз лично съм спряла до сега 3 майки с такъв кош и нито едната от тях нямаше оплаквания спрямо размера и тежеста на коша,така,че купувай това,,което ти е на сърце
Съгласна Simple Smile Аз също се спрях на Матрикса. Още повече ще сме септемврийско бебе. За пролетта вече ще сме в летния кош. Между другото малките бебета обичат по- тесните пространства

# 286
И двете съм ги виждала на живо, а това, което не ми хареса на Чико - бебето ми идва прекалено ниско. Иначе за ширината наистина кошовете му са по- широки спрямо тези на Жане-то. Все си мисля, че Матрикса ще е по- практичен от гледна точка на това, че става и на кош за новородено и на столче за кола, а Чико-то с тези 3 отделни коша... ще ми трябва направо тир, за да ги носим с нас. Иначе и ние ще сме септемврийчета и май няма много време за мислене, трябва да се ориентираме на някъде.

# 287
  • София
Винаги бих избрала 3 коша(дори при хането), матрикса като показатели далеч не е най-добрия начин за возене  на детето в колата. Просто не е толкова сигурен, колкото някои кошници за кола за новородени. Столчето им на Хане също е по-сигурна за детето в колата от този кош, така че - да бих взела кошницата.
Че Коша за новородено, когато е само такъв е по-лек, по-широк спор няма. Което за  есенно-зимно бебе е повече плюс, все пак одеалца,  ескимосчета...
И  коланите пита една мама  дали се махат, до колкото видях не се махат, което ми е съмнително дори с  дюшече отгоре колко точно е удобно за бебето.
Още повече, че матрикса в началото трябва да е легнал и заема много от задната седалка, някои пишеха, че за друго столче/човек не остава място на задната седалка.
 Чикото къде, ще му разнасяш всичките части толкова много?
Иначе има варианта и   пег перего буук поп ъп, техния кош за новородено се сгъва доста компактно.

Ти защо точно само на чикото и райдъра си се се спряла? Други колички гледала ли си, какво ти хареса точно в тези двете, които са бая различни една от друга?

Последна редакция: чт, 31 юли 2014, 20:29 от Angel_Dust

# 288
Винаги бих избрала 3 коша(дори при хането), матрикса като показатели далеч не е най-добрия начин за возене  на детето в колата. Просто не е толкова сигурен, колкото някои кошници за кола за новородени. Столчето им на Хане също е по-сигурна за детето в колата от този кош, така че - да бих взела кошницата.
Че Коша за новородено, когато е само такъв е по-лек, по-широк спор няма. Което за  есенно-зимно бебе е повече плюс, все пак одеалца,  ескимосчета...
Още повече, че матрикса в началото трябва да е легнал и заема много от задната седалка, някои пишеха, че за друго столче/човек не остава място на задната седалка.
Иначе има варианта и   пег перего буук поп ъп, техния кош за новородено се сгъва доста компактно.

Ти защо точно само на чикото и райдъра си се се спряла? Други колички гледала ли си, какво ти хареса точно в тези двете, които са бая различни една от друга?

Гледах и Мима и Стоки. Стоки-то ми прилича на щъркел, а Мима-та с тази дунапренена дамаска при слагане на играчка отгоре се прещипва. Освен това и двете са с малък кош за багаж. А виждайки на живо Чико и Жане - Жането определено ме грабна повече като модел, визия.

# 289
  • Варна
Stokke xplory е като 'щъркел', но не и Crusi. Не знам дали си видяла нея щом си заглеждала марката.
За матрикса вече доста говорихме какво ли не. За зимно бебе може би е добър, че е по-затворен, но за стол в кола определено не е най-сигурното нещо и ако бях вземала такъв кош щях да взема и отделно кошница. Всеки с изискванията си, разбинията си и нуждите си, но е факт, че негативните мнения са повече. Аз лично разсъждавам, че детето трябва да е на сигурно място и предимството за ползване на 2в1 кош(за новородено+за кола) е свързано с интензивно пътуване и неудобство на пренасяне на бебето от кош в друг.
Скрит текст:
По темата, че новородените обичат по-тесни пространства съм съгласна, но колко ли майки се съобразяват с това? Малко съм чула, да се проявява интерес към леглата за новородено, а не направо за обикновените легла, а там бебето мисля, че прекарва доста повече време и е по-важно,

# 290
И  коланите пита една мама  дали се махат, до колкото видях не се махат, което ми е съмнително дори с  дюшече отгоре колко точно е удобно за бебето.

Имам чувството,че някой ти дава пари за да плюеш по Матрикса  Laughing Няма пост в който някой да пита за Матрикса и да не изпишеш такъв ферман  Laughing

Бихте ли ми обяснили какво точно според вас не му е сигурното на Матрикс като кош за кола??? Хваща се по същия начин като другите кошнички,има си колани за детето? Какво не му е сигурното??? Така като гледам нито една от вас които плюете Матрикса не го е ползвала...или всички сте технически инженери?

# 291
  • София
Има си официални краш тестове, резултати от тях и информация защо точно не е така сигурен като други кошници. Аз лично съм си правила  труда да ги гледам, чета, събирам инфо от поне няколко такива и т.н.  В годините, когато ме е интересувало заради детето ми или децата на близки.
И не, първите месеци не се захваща като кошница матрикса, а като кош за новородено легнал успоредно на седалката задната.

В общия случай при липса на инциденти( дано за всички пътуванията са без инциденти) никой не може да каже реално дали му е или не сигурно столчето, така че все ми е тая и ползвателите какво казват, освен ако не са катастрофирали с матрикса и бебето в колата.

Теб персонално ако те дразнят нещо постовете ми можеш да не ги четеш Wink

# 292
Има си официални краш тестове, резултати от тях и информация защо точно не е така сигурен като други кошници. Аз лично съм си правила  труда да ги гледам, чета, събирам инфо от поне няколко такива и т.н.  В годините, когато ме е интересувало заради детето ми или децата на близки.
И не, първите месеци не се захваща като кошница матрикса, а като кош за новородено легнал успоредно на седалката задната.

В общия случай при липса на инциденти( дано за всички пътуванията са без инциденти) никой не може да каже реално дали му е или не сигурно столчето, така че все ми е тая и ползвателите какво казват, освен ако не са катастрофирали с матрикса и бебето в колата.

Теб персонално ако те дразнят нещо постовете ми можеш да не ги четеш Wink

Дано и така да си остане без инциденти  Praynig ,но по тази логика и в другата кошничка не можеш да си сигурна Wink Отделно,че легналия вариант на коша може да се използва само при ЖЕЛАНИЕ и при ДЪЛГО пътуване,защото винаги можеш да си вдигнеш облегалката до горе и да си е като нормално "свръх сигурна" кошничка Wink

Относно дали ме дразнят постовете ти...не си приписвай тази привилегия.Доста уравновесен човек съм и трудно се подразвам на  нещо Wink

# 293
  • София
Както казах, аз съдя за стола за кола по показанията на краш тестовете, на Jane  са със средни към не добри показатели, има столчета с отлични, бих избрала за детето си от тях и бих била по-спокойна от колкото с матрикса.
Другите му минуси - тесен, тежък, заемащ много място легнал на задната седалка,  са факти, няма какво да ми плаща някой персонално, за да казвам, че са такива, когато са...
Колкото до позициите, той и в  сгънатата си позиция няма много добри или отлични резултати, така че ми е все едно.
Като се има предвид, че краш тестовете се правят при една  ниска скорост от 50 км в час, направо си е незадоволителен стол за кола за мен това.

# 294
Както казах, аз съдя за стола за кола по показанията на краш тестовете, на Jane  са със средни към не добри показатели, има столчета с отлични, бих избрала за детето си от тях и бих била по-спокойна от колкото с матрикса.
Другите му минуси - тесен, тежък, заемащ много място легнал на задната седалка,  са факти, няма какво да ми плаща някой персонално, за да казвам, че са такива, когато са...
Колкото до позициите, той и в  сгънатата си позиция няма много добри или отлични резултати, така че ми е все едно.
Като се има предвид, че краш тестовете се правят при една  ниска скорост от 50 км в час, направо си е незадоволителен стол за кола за мен това.

Стана ми интересно относно краш тестовете и се поразрових.Поне на клипчетата не виждам нещо притеснително,но не мога да намеря някаква статистика.Ти помниш ли кое кошче е с най-добър резултата при тестовете или някакъв линк да ми дадеш към тази статистика?

# 295
  • София
отваряш adac.de - там -tests - Kindersicherung -     Zum ADAC Kindersitztest - избираш си на година 2011-1024 и гледаш.
Можеш да разгледаш и  от 2010 назад, при интерес.
Колоната Sicherheit  е сигурността.
Като цъкнеш на някое столче, на името излиза за него малко по-подробно инфо.
Има и други източници. Тук в табличка има от различни  събрани http://www.avtodeti.ru/krash_test_avtokresla/adac/ горе от табчетата си избираш различните организации, освен adac.

# 296
отваряш adac.de - там -tests - Kindersicherung -     Zum ADAC Kindersitztest - избираш си на година 2011-1024 и гледаш.
Можеш да разгледаш и  от 2010 назад, при интерес.
Колоната Sicherheit  е сигурността.
Като цъкнеш на някое столче, на името излиза за него малко по-подробно инфо.
Има и други източници. Тук в табличка има от различни  събрани http://www.avtodeti.ru/krash_test_avtokresla/adac/ горе от табчетата си избираш различните организации, освен adac.

Благодаря ти много.Разгледах ги...верно не са първа хубост ,но има и много по-зле,което не е успокоение или оправдание...за сугурноста има едно + в adac.de (на които най-много вярвам всъщност) което мисля,че е добре. Общо взето работата е "Да не дава Господ  Praynig" !

# 297
И аз разгледах сайта, но никъде не видях Чико  newsm78

# 298
  • София
За мен понеже избора на стол за кола е по-важен от самата количка, аз лично бих избирала по обратния ред. Първо столчето, а после ако държа да се слага на рамата на количката, бих избрала такава , която може да се ползва със съответния стол. Като ако колата има изофикс, задължително бих избрала стол с такова закрепяне, но и без изофикс има и по-добри столчета.
Иначе - да, матрикса (но light ) е  някакво средновато решение (matrix cup e с по-лоша оценка). Предвид цената обаче, не виждам защо бих избрала средноватото решение, за това и никак не ми е любимото решение Wink
Колкото до легналия вариант, ако няма друго дете...хубаво, ако има, няма как да се монтират и двата стола на задната седалка, от друга страна, точно при дълъг път държа да съм до детето си, а в легнало заема двете седалки и няма как да седне и възрастен отзад с колан....
Има някаква там практичност стола, че става и за кош за новородено и за стол, но за мен минусите си остават повече от плюсовете му.

# 299

Общи условия

Активация на акаунт