Бебешката количка - цяла наука за второ висше №27

• 91 114
  • 738
  •   1
Отговори
# 270
  • Варна
А няма ли място за теб отстрани до количката и тези 100см. от асансьора да не трябва да съберат и теб. Другото е не знам като си мерила събирането й дали си сметнала и че джката е чупеща и от там може да спестиш място, а реално и така да си смятала пак имаш 2см да затвориш вратата.

едит:сега в измерих е и 98см. с максимално издадена дръжка(в най-хоризотална позиция. Ако се счупи става 90см

Последна редакция: нд, 27 юли 2014, 23:19 от eli70o0

# 271
eli70o0, благодаря за бързия отговор. 100те сантиметра на асансьора са широчината, т.е. вкарвам количката напред и завъртам на 90 градуса. За тази маневра ми се струва, че ми трябва съвсем къса количка, че да мога и аз да се нацедя вътре, но ми е трудно да преценя какви са максимално възможните габарити при тези размери на пространството. Със сигурност навремето в училище по геометрия сме учили някоя формула, която да е приложима в тази real-life ситуация smile3529

# 272
  • Бургас
А на дължина колко е асансьора? Аз с моята количка я вкарвах по дължина, вдигах дръжката и влизах отстрани на количката, като моята първата количка беше от дългите. А една дружка пък всеки път сваляше двете големи колела за да влезе...

# 273
  • Варна
mayshi ако по дължина не влиза мисля, че за ширина тези 10см. ще ти стигнат. Реално докато я вкараш не ти трябва повече място отколкото заема количката(на принципа на чертеж на окръжност), а предните колела си се завъртат много лесно, а и количката е толкова лека, че може и да я повдигнеш. Не мисля, че ще имаш проблем. Нямаш ли някоя позната с такава количка, с която да пробраш? Аз мисля, че с всяка ще трябва да пробраш щом имаш опасения дали ще влезе. Муум-а не ми изглежда по-дълга от другите. Ако ти трябва някой друг размер, пиши. Моята е вече до вратата.

# 274
Здравейте.
В момента сме в търсене на добра количка за новородено бебче, която обаче да е достатъчно удобна и като поотрасне. Бебчо ще се роди живот и здраве декември и ми се иска да му купим хубава количка, която същевременно да бъде удобна и лека.
Харесахме си Cybex Callisto 3 в 1 - http://cybex-online.com/bg/pushchairs/callisto.html. Някакви отзиви за нея. Според вас добър избор ли е за новородено?
То главният въпрос е като съвсем малко (декември, януари и февруари) колко пъти ще го изкарам на дълги разходки из Морската Градина примерно. Защото ако се разхождаме из района на блока само, Callisto май е добър вариант наистина. Вие как мислите? Мами с тази количка, какво ще кажате от собствен опит?

# 275
  • София
Стаси аз лично много я харесвам, 3 в 1 не виждам какво изобщо да те притеснява за новородено, кошницата за кола също е чудесен избор. Бих си взела като допълнение ако имаш средства и  базата за кошницата, чудесно удобство е.
Не виждам защо да не си правите дълги разходки зимата и какво отношение има към количката. Тя си е и с кош и ветрове да има няма да имаш проблеми. А морската предполагам й поддържат що-годе и почистени алеите, ако нещо те тревожи за гумите, въпреки, че те не са от най-дребните по принцип.
Имай предвид, че дръжката е височка, някои съвсем дребни мами се отказваха заради това от нея. Иначе е маневрена и хубава количка.

# 276
  • Бургас
Дръжката на Калистото се регулира във височина, но все пак я виж някъде за да си сигурна. Лично на мен това ми е един от фаворитите за количка, защото после не се налага да купуваш втора лятна лека, тази е достатъчно лека с доста удобства.

# 277
  • София
Да, тя се регулира, но най-ниското, пак не е съвсем за миньончета...

# 278
Благодаря ви момичета. Значи това ще е. Определено от всичко видяно наживо този вариант най най ми допадна.

Да, дръжката се регулира. Определено е за по-високи мами обаче. Аз съм над 1.70, така че ми идва идеално Simple Smile

# 279
mayshi Нямаш ли някоя позната с такава количка, с която да пробраш?

Тестът беше извършен. С вдигане на дръжката нагоре, и със седалката за след 6 месеца във вдигнато положение+един 13 килограмов мъж в нея, успяхме да се нацедим. В магазина вече ще измеря като се сложи кошът за новородено, дали не се променят габаритите.

Много се бях притеснила, тъй като ми отне до 8мия месец да си избера тази количка и да се кандардисам за цената. Ако трябваше да почвам (почти) отначало...  ooooh!

# 280
Здравейте, имам нужда от помощ. Оглеждам се за лятна количка, искам да е лека и маневрена, също да има багажник, който да побира много. Зо сега съм харесала един модел на макси кози ,виждам често по улиците  модел на инглесина ,който много ми допада ,но не мога да го открия ,може би е комбинирана количка... Дайте ми съвет на какво да обърна внимание (количката ще е от олх този път , нямам възможност да купя втора нова количка). Какви гуми са по -добри двойни ,единични? Също искам да има и легнало положение.
Иначе сега сме с чиполино стела ,много е удобна , маневрена и лека за бутане. Но за жалост вече детето е голямо и ми трябва нещо по- компактно( ако някой има интерес да пише,)
Надявам се да ми помогнете с предложения и съвети   bouquet

# 281
  • Варна
mayshi Нямаш ли някоя позната с такава количка, с която да пробраш?

Тестът беше извършен. С вдигане на дръжката нагоре, и със седалката за след 6 месеца във вдигнато положение+един 13 килограмов мъж в нея, успяхме да се нацедим. В магазина вече ще измеря като се сложи кошът за новородено, дали не се променят габаритите.

Много се бях притеснила, тъй като ми отне до 8мия месец да си избера тази количка и да се кандардисам за цената. Ако трябваше да почвам (почти) отначало...  ooooh!

Щом със седалката 6+ си успяла с коша за новородено няма да имаш проблем. Той не минава по дължина предните колела(даже свършва няколко сантиметра преди тях), за разлика от тази седалка, която в едно положение вече започва да е по-дълга от шасито.
Моите притеснения бяха да не ти е тя проблем, но ти даже си успяла с нея да пробваш. Поръчвай смело, няма да съжаляваш Simple Smile

# 282
Привет и от мен Simple Smile
Понеже се колебаем между две колички и вече наистина не знам коя да избера, а не остава много време може ли мнение от майки, ползвали тези колички. Иде реч за Chicco Trio I MOVE  и Jane Rider Martix

# 283
Привет и от мен Simple Smile
Понеже се колебаем между две колички и вече наистина не знам коя да избера, а не остава много време може ли мнение от майки, ползвали тези колички. Иде реч за Chicco Trio I MOVE  и Jane Rider Martix

Здравей.Аз като бъдеща майка нямам опит с количките ,но мога да ти кажа мнението си по въпроса и по това което съм видяла до сега.За Чико-то не мисля,че ще намериш много информация тук,но първото нещо,което виждам на примависта е малките гуми(поне така изглеждат на снимката).

Относно Rider-a ,първата количка,която харесахме беше Jane Epic(което е по-евтиния вариант на Rider).Като я видях на живо обаче останах малко разочарована.Видя ми се неудобна и с малък кош за пазар.За това се спряхме на Jane Muum Matrix и просто чакаме да стане време да я купим Simple Smile Muum-a има по-голям кош за пазар,по-стабилна е според мен и се управлява по-лесно,ако не се лъжа е и по-компактна (сгъната) от Rider. Но ако трябва да избирам между двата модела които си показала бих избрала Jane. Chico-то ми се вижда много пластмасово и огромно,въпреки,че и коша Matrix на Jane си е тежичък. Ти всъщност изобщо виждала ли си ги на живо тези колички или само по снимки в нета си ги избирала.?Ако не си ги виждала на живо няма смисъл изобщо да го водим този разговор  Laughing

П.П: Очаквай сега да почнат тук да те разубеждават за коша Matrix ,че е много не практичен,че е много тежък,че много рано ще стане тесен и няма да може да се ползва и бла бла бла...Аз лично съм спряла до сега 3 майки с такъв кош и нито едната от тях нямаше оплаквания спрямо размера и тежеста на коша,така,че купувай това,,което ти е на сърце

# 284
  • Варна
Аз бих избрала Jane(а така и направих) пред Чико. Специално с тоя модел имам две познати, които не са доволни.  Чико не е чико от преди 10 години и за жалост разликата е в качеството. Другото, което на пръв поглед бе ми харва, че кошове са много ниско. Виж ги наистина на живо. В сравнение на двете райдъра изглежда много по-стабилен и комфортен. Има голяма разликата между двете коли в коша 6+. При Чикото има пълно легнало положение, а при Райдъра няма(накланя се цялата седалка назад). Мен този тип кош точно ме отказа и вземах Муум.

Общи условия

Активация на акаунт