МНОГОДЕТНИ МАМИ

• 99 060
  • 738
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Здравейте, бих искала и аз да се присъединя към вашата приятна компания!
Казвам се Десислава и съм майка на близнаци - Георги и Стоян на 9г. и бебе Миа на 3 месеца.

# 556
  • Бургас
Здравейте, многодетни мами! Чета на последните страници колко много нови хора се записват при вас и реших да хвана вълната  Laughing
Имам батко седмокласник, кака на почти десет години и бебе на четири месеца. Разликата между големите и малкия е значителна, което много ме улеснява. Голяма помощ са ми децата, още от бременността, която почти изцяло излежах. Сега са много трогателни в грижите и общуването си с бебето.
Ще се радвам да споделям с вас специфичните моменти от живота на голямото семейство!

# 557
Здравейте, Райка и Десимира, добре дошли!
Десимира изчети последните две страници, ако се присъединявате за купона пиши на Кайрен. Райка, ти също, но гледам че си от Бургас - ако решите ще бъдете добре дошли.

Сутринта накарах малката да погледне навън какво е времето, отговора беше: "Тъжно".
Обаче, на мен не ми е тъжно сега, като гледам как се увеличават редиците Grinning. Във Велико Търново се събрахме "само" 16 семейства и напълнихме и двете поляни  Joy, представям си на Красно село какво ще бъде.

Хубав и усмихнат ден, нищо че времето е тъжно!

# 558
Здравейте, мамита! Аз съм мама на трима...син на 13г., и близначки на 8г. Heart Eyes ще се радвам да ме приемете сред вас  bouquet

# 559
С удоволствие, но като се постопли може би ще е по-удобно. Къде е този блок? Аз съм в 458 ми, до новият Лидл.
Разбира се, че като се постопли! Simple Smile. Моят блок(вход) е точно срещу Бюрото по труда (над Била). Много се радвам, че ще можем да се срещаме, защото сме си на близо.  Hug  bouquet

# 560
Ехааа, колко много нови попълнения!

Добре дошли, момичета.  Hug Няма да ви изброявам поименно, защото със сигурност ще пропусна някоя. Много се радвам, че има все повече семейства от моята (нашата) "кръвна група".
Лека и безаварийна на тези, които очакват бебчета.
Повече спокойствие и усмивки на тези, чиято къща вече прелива от детски смях и викове. И няма да се побъркате, повярвайте ми, независимо колко са децата и каква е възрастовата разлика между тях.  Heart Eyes

И нещо за разведряване в тази мрачна сутрин. Вчера малката ми дъщеря пита:
- Мамо, зайците са гризачи, нали?
- Да.
- Ама и когато са бебета и още нямат зъби и тогава ли са гризачи?...  Joy Joy

# 561
В този ред на мисли, има ли мами от Добрич? София е далече, но няма лошо поне тука да си се съберем или събираме периодично. Пък ако се покажем накуп по улиците, ще им съберем погледите, че и тук май много хора ги гони страха даже и от едно дете  hahaha

# 562
  • Бургас
И аз си мислех, че трябва да има и бургазлийки тук. Ще се ослушваме.
Страхотно е, че се събирате и организирате! Нямаме път към София за съжаление.

# 563
Сега ще задам един нетактичен въпрос. Богати ли сте? Наскоро и мен ме питаха за същото и започнах да се съмнявам аз ли не съм в ред или на света ценностите са грешни. Очакваме бебе и едновременно осиновяване на дете. Винаги съм мислела, че един нормален среден доход е напълно подходящ за случая. Не се чудим къде да си изхарчим богатството, нито пък се чудим какво да сложим на масата. Но явно народът смята, че три деца е нещо като забавление за богати хора. Имали ли сте такива случки? Как реагирате?

# 564
  • София
Не, не сме богати. Дори напротив. И аз срещам понякога подобно отношение, което ме кара да повдигам въпросително вежди. Виждам хора, които се отказват дори от второ дете, защото нямали били достатъчно средства - и очевидно това е само едно удобно оправдание... Тяхна си работа, стига да не ми надничат в паницата  Tired В личните си среди срещам предимно разбиране и подкрепа, за което съм благодарна.

# 565
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Богати смеееее Simple Smile на деца  Joy
Сега сериозно: детски НЕ вземам, защото надвишаваме дохода Simple Smile Но ... живеем под наем (добре, че не е висок) и плащаме ипотека за апартамент, който трябваше да е готов преди 6 години ... (добре, че и тя не е висока ...) "Връзваме" месеца без излишни луксове, но пък и не сме лишили децата от нищо, което са желали (като се почне от "нещо сладко искам" и това всеки ден ..., та се стигне до "искам ей, тази играчка" или "ей, такава, като на Мими рокля, блуза" и т.н. - все неща, с които може и да не се "глезят", защото имат, но им доставяме това удоволствие Simple Smile)... Е, сега най-голямата иска лаптоп - постарала се е с училище и ще си събере 1/2 от паричките от стипендии ... Не, че не можем да се понапънем и да й купим, но да знае цената на исканото и да си прави сметката Simple Smile Но ... примерно на мен не искат да ми издадат кредитна карта, защото съм по майчинство и съм "рискова"  hahaha Честно, до сега никой не ме е питал дали сме богати ... Приятелите ни се радват, а много, много не общувам с т. нар. познати ...

Последна редакция: ср, 19 ное 2014, 09:30 от Почти безобидн@

# 566
Добро утро, МАМИ! В този ред на мисли да споделя и аз. Ние също не сме богати, но се справяме. Вчера ММ поискал от шефа си да му даде заплатата един ден по- рано, защото от последните боледувания на малкия батко, а и на мене още не са ми оправили документите от НОИ, та два месеца вече нямам никакво майчинство и караме само с заплатата на ММ и просто ни трябват за плащане на една екскурзия на големия батко от училище( разбира се това не беше предвиждано в бюджета), и шефа му се изказал: " Ми като не можете да си подсигурявате децата, защо ги правите?"Представяте ли си!ММ побеснял и го насолил едно хубаво, шефа му разбрал, че допуснал грешка- тичал да му се извинява, даже вечерта пак се обади да се извини. Чест му прави, че се е извинил, ама по-скоро се е извинил, защото няма такъв луд като ММ да му върши всичката работа и той за всичко да разчита на него. Не мога да разбера, защо има такива хора и те не са малко. Та, ти си си изработил тези пари, не ти ги дават даром. По някога може да ти се случи нещо подобно- да закъсаш, не зависимо колко деца имаш или нямаш.

# 567
На мен не ми се е случвало да ми лепнат етикет, че сме богати, но пък вчера ми лепнаха друг - била съм майка героиня на групата от детската градина на сина ми. Joy Аз не виждам къде му е геройството, ама карай. Сестра ми пък ни е нарочила да си имаме и четвърто и то да е момче. Ще видим до къде ще я докараме. За сега чакаме да видим какво ще бъде с три.
Колкото до финансите, не мисля, че се лишаваме от нещо. Е, да, не купувам излишни дрехи и играчки. Особено пък играчки, но тя едната баба компенсира в това отношение, та не виждам причина и аз да се засилвам да пазарувам такива неща. И така сме си затрупани с играчки и дрехи. За сладкото си имам мое лично мнение. Вредно е за деца и възрастни и го избягваме. Всичките. Но пак се случват изключения, защото бабите(всичките до една - млади баби и стари прабаби) са големи фенове на сладкото. Та не ни се разминават срещите със сладки изделия купени от магазина при техните посещения. Иначе, живеем в собствено жилище, наследство на мъжа ми от техните. Не сме натоварено финансово с наеми, а слава богу, нямаме и никакви кредити, та хич не мога да се оплача за сега във финансово отношение. Но и все още сле в очакване на третото, а и децата са малки, само баткото е достатъчно голям да иска по магазините разни неща. Малката пипа от любопитство.

# 568
По този повод, да ви разкажа една случка... Може да се повтарям, но като стана дума....
Малкият ми син и мъжа ми си говорят:
- Тате, няма ли да си купим вече по-хубава кола?
- Каква например?
- Амиии, примерно БМВ... на Алекс таткото кара такава...
- Че, аз имам БМВ... даже три!
- Къде са?! Ще ми ги покажеш ли????
- Ами батко ти - едно, ти - две, сестра ти - три! За всеки от вас съм инвестирал колкото за БМВ...

# 569
По този повод, да ви разкажа една случка... Може да се повтарям, но като стана дума....
Малкият ми син и мъжа ми си говорят:
- Тате, няма ли да си купим вече по-хубава кола?
- Каква например?
- Амиии, примерно БМВ... на Алекс таткото кара такава...
- Че, аз имам БМВ... даже три!
- Къде са?! Ще ми ги покажеш ли????
- Ами батко ти - едно, ти - две, сестра ти - три! За всеки от вас съм инвестирал колкото за БМВ...

Хахаха. То като виц  Laughing

Мен не са ме питали дали сме богати, но определено са ме съжалявали за това, колко много време няма да работя, за да си изгледам децата и така няма да съм достатъчно конкуретна след няколко години.

ПП. И нас са ни нарочили за четвърто Laughing

Общи условия

Активация на акаунт