Отговори
# 15
 Joy Joy От бързане така става, и аз сега го видях.  Joy Joy
Пък и смоК има, вече няколко пъти чувам за случаи на близки срещи със змии в парка тук... ooooh!

# 16
  • Куциндрел
Мокрите кърпички са нещо страхотно. Особено като сме навън и трябва да избърша ръцете на детето.
Хич не ме интересува на кой от къде му проникват химикалите, всеки има право на избор дали да ги купува.
Минахме периода с бърсането на дупе с мокри кърпички вкъщи, сега ги ползвам основно за ръце вкъщи и навън.

# 17
Вас какво ви интересуват чуждите задници не мога да разбера. Гледайте си вашия и на вашето дете. Не съм дошла да бърша вашия задник с мокри кърпичи, че да е такава драма. Всеки си знае за себе си. Информация по всички въпроси бол, ама нейсе. Все трябва да се намери някоя да дава акъл, да размахва пръст и винаги по-добре да знае как се гледат деца. Що не ги кърмите, що ползвате мокри кърпи, що готови пюрета, що памперси... Ай сиктир !

# 18
Мокрите кърпи са голямо улеснение за мен и няма да се откажа да ги ползвам Naughty

# 19
  • София
У дома - на чешмата. Навън - мокри кърпи и антибактериален гел.
Даже и у дома до тоалетната хартия има пакет мокри кърпички.

# 20
У дома - на чешмата. Навън - мокри кърпи и антибактериален гел.
Даже и у дома до тоалетната хартия има пакет мокри кърпички.
+1
Вкъщи доколкото мога на чешмата, но навън - мокри кърпи. Как пък няма да помъкна шишета с вода, за да мокря специално направени памучни кърпи и други такива. Детето трябва да се пази от химикали, ама чак пък толкова....

# 21
Ми то и в кремовете за подсичане също има химикали  ooooh!

# 22
Не ме интересува кой с какво бърше, стига мамите да не ги ръсят после из градинките, а да ги изхвърлят в кошче или да си носят боклука до контейнера.

Иначе от изсъхнали разтеглени кърпички стават паяжини за Хелоуийн.

# 23
Преди да родя редях страшни думи с/у гадните и вредни мокри кърпички. За моето дете - никога, никога, никога  Naughty и наистина не ползвах - само на чешмата, на всяко акане. Такова подсичане й докарах, че й разказах играта...
И педиатърката препоръча - мокрене само веднъж на ден. През останалото време - мокри кърпички и подсушаване след тях с памучен плат.
Спазвах това и след като се оправи кожата й и никога (да чукам на глава) не сме имали проблеми.

Затова вече не съм толкова категорична.

# 24
  • Варна
Кожата изтънявала от мокрите кърпички??? Е тва пък как става, да не говорим за шкурка?

# 25
Никакво подсичане не съм му докарала, а го мия на всяка смяна на пелените.
До кожа си е.

# 26
Никакво подсичане не съм му докарала, а го мия на всяка смяна на пелените.
До кожа си е.

Зависи и колко често се сменя пелената. Дъщеря ми първите 2 месеца пълнеше памперса преди и след хранене, т.е. минимум 14 пъти на ден миене само от това. Отделно къпане и напишкани памперси, събираше се едно 20 пъти миене.

Но при всички случаи честото мокрене е рисково Има и такива, които се измъкват м/у капките, спор няма, но това не го изключва като рисков фактор  Simple Smile

# 27
От мокри кърпички до мокри кърпички има разлика!
На пазара има стотици видове. Разбира се, тези които струват жълти стотинки, трябва да ни е ясно, че не са много подходящи. Аз съм купувала за офиса и такива, дето миришат на вмирисано мокро пране.  Sick

Иначе също съм ползвала за дъщеря ми като бебе, ползвам чат-пат и сега, когато тя е вече на 5г.  Никога не е имало някаква реакция на дразнене на кожата след употреба на мокри кърпички. Именно поради този факт съм смятала, че е безопасно. Ако имаше някакви химикали, които да са толкова вредни, щеше да се получи зачервяване, пъпчици и т.н. симптоми на някаква алергия или дразнене.

Обаче трябва да ви призная и един друг факт, който предполагам ще внесе голям смут в темата. Към настоящия момент абсолютно винаги имам пакет мокри кърпички у дома, които ползвам предимно в домакинството. Преди 2-3 години по време на ремонт установихме с мъжа ми, че кърпичките премахват абсолютно перфектно зацапване от алкидна боя от пръстите на ръцете / тогава боядисвахме нещо/. Невероятно си почиствам с тях кухненските шкафове, пода, а също така и самата готварска печка, дето със силните препарати трябва да я търкам с часове.

Тези, които аз ползвам за почистване из къщи са ето този вид :

# 28
  • Куциндрел
И ние ползваме мокри кърпички за петна и почистване на повърхности. Идеални са.

# 29
Редовно използвам. Не знам колко са вредни, но забелязвам, че някои от тях съдържат сума парабени.

Общи условия

Активация на акаунт