Отговори
# 30
Ами виж, то ако започнем от кърпичките, стигаме до памперсите, за които имаше сведения, че при известен процент от момиченцата водят до стерилитет  Confused
Какво да направим, поне имаме известен избор... да мием дупетата и да ползваме многократни пелени, което е в пъти по-трудоемко, но е алтернатива.

# 31
  • Linz
Ами виж, то ако започнем от кърпичките, стигаме до памперсите, за които имаше сведения, че при известен процент от момиченцата водят до стерилитет  Confused
Момченцата.

Естествено, че са вредни. Има ли въобще нещо безвредно?!

# 32
Какво да направим, поне имаме известен избор... да мием дупетата и да ползваме многократни пелени, което е в пъти по-трудоемко, но е алтернатива.

Когато децата са бебета е лесно, ама това е един съвсем кратък период  Simple Smile
Като тръгнат на градина и училище, където ще прекарват едно доста сериозно количество часове, тогава нямате никакъв избор, освен да ги заобичате  Mr. Green

# 33
Ползваме многократни пелени, така че съм го мила и аз през час и половина два.

И не, не е по-трудоемко, нищо трудоемко няма в ползването на многократни пелени Simple Smile

# 34
Момченцата.

Аз съм чула, че е при момиченцата. Но няма значение, може да са 1/10 000, явно има такива случаи.  Confused

И не, не е по-трудоемко, нищо трудоемко няма в ползването на многократни пелени Simple Smile
Не знам, нямам опит, щом казваш - не е.  Peace

# 35
Казвам го, защото такива митове и легенди отказват много хора, което е жалко Simple Smile

# 36

Като минаха първите месеци обикновено излизахме като станем и се прибирахме вечерта за лягане  Simple Smile ако трябваше да тичам до нас за всяка смяна си е доста трудоемко.

# 37

Като минаха първите месеци обикновено излизахме като станем и се прибирахме вечерта за лягане  Simple Smile ако трябваше да тичам до нас за всяка смяна си е доста трудоемко.
Ами не, аз си мислех, че по-скоро е в прането всеки ден или през ден... после съхнене... пак ви казвам, нямам грам опит и тепърва ще събирам Simple Smile Може пък и ние (като се роди бебето) да решим с многократни!
Спирам, че отклоних темата достатъчно.  Peace

# 38
Извинявам се, мислех, че кърпичките говорите  Blush

# 39
  • Куциндрел
Нали темата е за мокрите кърпички?

За мен това е от гениалните отркитя и много се радвам, че ги има. Така не мисля с какво да изчистя ръцете на детето, да избърша нещо....
Дупе бършех с кърпички редовно, но една дерматоложка ми каза, че може да докарат на бебето проблеми. Имах нарязани пелени и подшити и ги ползвах вместо кърпички известен период. Мокрих, бършех дупе и после накисвах в 1 кофа с разтвор. След това пак минах на кърпички.

# 40
  • Linz
Момченцата.

Аз съм чула, че е при момиченцата. Но няма значение, може да са 1/10 000, явно има такива случаи.  Confused
Може да е излязла и някаква нова информация, не споря.
За момченцата се обяснява с това, че памперсите имат запарващ ефект и това повишава температурата на тестисите.
Аз като гледах бебета си улеснявах максимално живота- и кърпички съм ползвала, и памперси, и детска кухня...

# 41
Вредни са кърпичките, разбира се. Всяка химия е вредна. Аз, обаче ги ползвам навън, но купувам сензитив такива. Често си мисля, вместо това да нося сухи памучни кърпи и шише с вода с няколко капки масло от чаено дърво вътре. Не знам обаче и маслото от чаено дърво колко е подходящо за малки деца. А може и само шише с вода. Ние основно за ръчички ги ползваме. Само с вода няма да се измият хубаво и няма дезинфекция, но пък и не знам сензитив кърпичките колко дезинфекцират. Дори съм се замисляла дали да не пробвам такива с алкохол.

Последна редакция: сб, 28 юни 2014, 09:21 от celika

# 42
Аз ползвам платнени кърпички и вода навън Simple Smile  но и не смятам за нужно постоянна дезинфекция, де.

# 43
А, не смяташ, защото твоето бебе сигурно още не се рови в опикания от котките пясък Simple Smile

# 44
А, не смяташ, защото твоето бебе сигурно още не се рови в опикания от котките пясък Simple Smile
Има и подробности от кучета в пясъчника

Общи условия

Активация на акаунт