Кой и какво може да ви подразни, когато сте на почивка?

• 63 467
  • 1 364
  •   1
Отговори
# 1 020
  • sf
Мен трябва да ме изселят от тази държава , щото ама хич не ми дреме дали издават касов бон  Mr. Green

# 1 021
И тук ли дойде да се заяждаш?
Ама иначе на политиците им следиш всяка стъпка, а Сульо на морето да минава метър.
Неее. Сульо не може да мине метър. Щом ти си там...
Няма да позволиш Сульо да мине метър с 200 лева. Не, не и не!

# 1 022
В НАП ще посрещнат с хляб и сол сигнала ти. Така съм чувала, не съм пробвала.

Така е. Реагират светкавично. И те информират после за резултата от проверката, съставените актове, наложените наказания... Няколко са институциите, към които нямам забележки, НАП са от тях.

Ако отчетат хората ще стоят гладни през зимата..Факт!
Така е с дребните бизнесмени. Не всички са на държавна служба или IT специалисти.
Ходи и ги докладвай, като си толкоз уставна...

Уставна съм, да. Докладвам всяка нередност. Няма как едни да плащат данъци и да са изрядни до стотинка, други да хитреят и да минават между капките. Колкото повече тарикати лежат на гърба на съвестните данъкоплатци, толкова по-бързо ще се струти системата. На мен ми пука.

И Андрешко не е положителен герой, а жалък мухльо.

# 1 023

И Андрешко не е положителен герой, а жалък мухльо.
Андрешко понякога няма избор.
Но така е-Сит на гладния не вярва. Не на всички в тази държава им идва редовно добрата заплата плюс ДМС-то. Някои се борят буквално да оцелеят.
И вместо да размахвате пръст се запитайте защо им се налага на тези хора да лъжат държавата за да изкарат насъщния си. Вместо да се борите за административни облекчения на бизнеса, вие нападате най-дребния по веригата.
Не е виновен Андрешко, а забуксувалия от хрантутници държавен апарат дето задуши като питон частния сектор...Уби кравата дето трябва да дава мляко..

# 1 024
И вместо да размахвате пръст ...

Всеки сам избира битките си, и начина, по който да ги води.
Аз поне правя разлика между "нормативни облекчения за дребния бизнес" и "нагъл тарикатлък".

# 1 025
И вместо да размахвате пръст ...

Всеки сам избира битките си, и начина, по който да ги води.
Аз поне правя разлика между "нормативни облекчения за дребния бизнес" и "нагъл тарикатлък".

Аз също. И не смятам, че един свестен хазаин, който е бил добронамерен и учтив към мен, предоставил е добри услуги и се е държал коректно заслужава да бъде докладван и глобяван, че е скрил от данъчните 200лв още повече когато виждам че едвам свързва двата края и печалбата му  очевидно след като покрие разходите е колкото една  заплата. Виждала съм ги такива много, виждала съм ги и как фалират и не е защото ги мързи или са тарикати.
Винаги действам според човека и според случая.

Последна редакция: пт, 08 авг 2014, 22:07 от Герри

# 1 026
добронамерен и учтив

Ти си знаеш  Peace Аз не позволявам на злото да тържествува, колкото и да мимикрира с псевдо добри обноски.

# 1 027
добронамерен и учтив

Ти си знаеш  Peace Аз не позволявам на злото да тържествува, колкото и да мимикрира с псевдо добри обноски.
Е-ти си знаеш. Ако злото е дребния частник дето едвам изкарва за една заплата и го посещават през ден разни чиновници да го шантажират с какво ли не за единия рушвет....явно така разбираш нещата.

Аз го разбирам по друг начин. Но да ти кажа честно-мутрите рядко ги докладват, просто защото има страх. Виж Андрешковците винаги опират пешкира. цацата я преследват с цялата тежест на закона, докато акулите си плуват спокойно в нашите родни води...
Така е у нас. Виж на запад е друго.

# 1 028
  • Ямбол
Я, кажи, коя партия поддържа това мислене, за да не се объркам да гласувам за нея, Герри.
Ти си направо ходеща антиреклама.
Наистина ли го мислиш това или го правиш само за да се заяждаш?

# 1 029
Така е у нас. Виж на запад е друго.

Не съм сигурна доколко са ти адекватни наблюденията от "на запад", но това е една от основните разлики между "тук" и "там" - че никой не търпи Андрешковците, а ги докладва и се бори с тях, дори да става въпрос за милия съсед, който ти полива цветята докато си на почивка.
Но разсъждаваш твърде шаблонно и сиромахомилско, за да го разбереш.

# 1 030
Я, кажи, коя партия поддържа това мислене, за да не се объркам да гласувам за нея, Герри.
Ти си направо ходеща антиреклама.
Наистина ли го мислиш това или го правиш само за да се заяждаш?
Аз съм човек, Лиляна. Не съм данъчен.
А понякога и данъчните са хора, ако не си чувала...и те понякога си затварят очите.

Хората имат и човещина в душите си, не само калкулатори..

Всеки си решава. Ходете и докладвайте. Борете се срещу нещастниците-ще спите спокойно.
Разбирам да докладвате някоя мутра завлякла сума ти пари...но май май не се получава баш така.
Само понапомних че зад някои дребни нарушители стоят и човешки съдби по-ценни от отчислението на данък върху дребните суми...които са успели да скрият.

Последна редакция: пт, 08 авг 2014, 22:23 от Герри

# 1 031

Но разсъждаваш твърде шаблонно и сиромахомилско, за да го разбереш.

Напротив. Не разсъждавам шаблонно. Понякога е много по-изгодно да оставиш един бизнес да се съвземе, като си затвориш очите временно, вместо да го задушиш в зародиш с някоя глоба...

Но някои имат само калкулатори в главите..

# 1 032
  • Ямбол
Правилата и законите трябва да се прилагат еднакво за всички.
Те и циганите са бедни и сигурно ще си затвориш очите, когато ти бръкнат в чантата. Нали? Зад това бъркане стоят много гладни гърла, издържащи се от тези приходи, които идват от данъка, който ще го вземат от оня със семейната къща. И понеже и там някой си е затворил очите, няма много и за циганите, затова не се оглеждай много, а затваряй очите и отваряй чантата.

# 1 033
  • София
Ako vsichki dokladvaha za vsichki bez znachenie dali e drebrn ili korporTiven ili s vrazki i bez vrazki sigurno shtiahme da  sme super standart.samo che povecheto doadvat za drebnia biznes.az podkreliam gerry.ako zapochnem da doklsdvame i za golemite togava moje bi shte ima rezuktat.drug e Vaprosa che zad vseki goliam ima chovek koito da go zashtiti...

# 1 034
 Благодаря за отговорите. Интересно ми беше, защото има хотелиери, които продават на по ниски цени от упоменатите за квартири в темата. Но ги скъсват от проверки, фактурира се всяка услуга, без значение за 1 или 100 лв...

Общи условия

Активация на акаунт