Кой и какво може да ви подразни, когато сте на почивка?

• 63 465
  • 1 364
  •   1
Отговори
# 1 035
Като докладваш, че някой беден човек не декларирал нещо си,
си мислиш, че капка по капка вир прави и е добре за държавата ли? Смях.
Тук сме много смели и безкомпромисни към простите хорица,
а от големите мошеници, изпитваме респект.

Точно че от проверки скъсват мишоците, а такива като ТИМ и всички
останали мафиоти, що имат чадър?

# 1 036
Като докладваш, че някой беден човек не декларирал нещо си,
си мислиш, че капка по капка вир прави и е добре за държавата ли? Смях.
Тук сме много смели и безкомпромисни към простите хорица,
а от големите мошеници, изпитваме респект.

Точно че от проверки скъсват мишоците, а такива като ТИМ и всички
останали мафиоти, що имат чадър?
Peace

# 1 037
Правилата и законите трябва да се прилагат еднакво за всички.
Те и циганите са бедни и сигурно ще си затвориш очите, когато ти бръкнат в чантата. Нали? Зад това бъркане стоят много гладни гърла, издържащи се от тези приходи, които идват от данъка, който ще го вземат от оня със семейната къща. И понеже и там някой си е затворил очите, няма много и за циганите, затова не се оглеждай много, а затваряй очите и отваряй чантата.

Явно собствениците на дребните семейни хотелчета обраха държавата нали?

# 1 038
  • Ямбол
Не, някой е обрал гънките ти.

# 1 039
Като говорим за това, да попитам колко от вас искат касов бон от учителите, които дават частни уроци  Laughing Щото и те данъци не плащат  Wink

# 1 040
Защото отчитат по-малко доходи или изобщо не се отчитат.
Ако отчетат хората ще стоят гладни през зимата..Факт!

мен пита ли ме някой как ще изкарам зимата? за всяко изкарано от мен левче знаеш ли колко индивиди са се наредили на хранителната верига ? - данъци , фондове ....
що не вземат да направят така : лятото да взимат от морските хотелиери и зимата нищо да не плащат. съответно зимата да се взима от зимните , а те да не плащат данъци през лятото. а пък аз , непритежаващ никакво хотелче/къща  да не плащам през цялата година.  Joy  ще ли са съгласни на това ?  newsm78

# 1 041
  • Пловдив
Аз също не изисквам от човек със семейна къща касов бон, дори честно казано докато тук не го споменахте не се бях замисляла за това, естествено изобщо няма да пусна жалба и т.н. затова, че не съм получила такъв. Държавата и големите фирми съсипаха малкия бизнес и отнеха хляба на много хора, аз не искам да съм от този тип лешояди. Под слънцето има място за всеки, но истината е че тук доста неща са объркани...
След като съм доволна от обслужването и качеството на услугата, за която съм платила не ме интересува дали получавам документ.
Касовият апарат и издаден касов бон не са гаранция за отчитане на приход, знам места, които имат такъв и издават документи, но не им е ефективен и всъщност начуканото не се води официално.

# 1 042
Като говорим за това, да попитам колко от вас искат касов бон от учителите, които дават частни уроци  Laughing Щото и те данъци не плащат  Wink

Не съм ползвала до сега този вид услуга, не смятам да я ползвам и за в бъдеще. Ако синът ми има нужда след време - има школи, курсове и т.н.
Някои хора имаме принципи и живеем в хармония със себе си, спазвайки ги.
НИКОГА през живота си нашето семейство не е давало подкуп или друг вид нерегламентирано плащане. Пък ей на - и отлична медицинска помощ получаваме, и добро образование имаме, и от КАТ са ни спирали (основно когато сме на почивка, през останалото време не ползваме автомобил).
И това тук, в България. Но който както си го направи.

# 1 043
виж сега.  издаването на касов бон е тяхно задължение. а наше право е да поискаме такъв.  лошото е ,че тяхното задължение го прехвърлят на нас - едва ли не ние сме длъжни да го правим. не ние , те са длъжни да го правят. а ние сме длъжни да пазим кас.бележка до напускането на магазин, заведение и т.н.  поне така го е написал всеки собственик и трябва да е окачено написаното на ВИДНО място.
интересно защо големите вериги (да не ги изброявам) ти издават  такъв бон без да те питат искаш или не ? щото са длъжни ?  нима на тях не им се ще да скрият част от приходите и да си намалят данъците ???
издаването на фискален бон не е престъпление , не е чума. защо всеки бяга от издаването му  newsm78

# 1 044
Ммм стихнахте и до любимата ми тема
Укриване на доходи, неплащане на данъци, но пък за сметка на това се знае много какво ти била длъжна "тъпата държава"

На морето, на което ходим, носят касов бон даже за едно кафе

Дразнеше само крякащия маниер на общуване на близколежащите
Иначе оплаквания нямахме
Прекарахме си чудесно

# 1 045
Не, някой е обрал гънките ти.
Лилянче, скъпа ми даскаличке, благодаря ти за характеристиката...

# 1 046
ба .... до къде се е разклонила тази тема  newsm78

# 1 047
Докато сте още на тема касов бон да питам къде мога да подам оплакване за неиздаване на такъв и за подвеждане при уговаряне на услугата
Цената която ни дадоха се оказа че била без ДДС
И това го разбрахме накрая, когато трябваше да платим
И че ако искаме касов бон да сме си платели и ДДС
А сумата до там не беше хич малка, 800 лв

Та къде и как става и мога ли да го направя в момента, както не съм в БГ

# 1 048
КЗП - комисия за защита на потребителите, в местното данъчно управление , НАП ...

# 1 049
  • out of space
А като си пазарувате компири и арпаджик от пазара, дават ли ви касов бон?  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт