Кратки въпроси – бързи отговори

• 373 345
  • 6 192
  •   1
Отговори
# 5 670
Няма да стане това с игрите.
Теоретично е възможно, но е много сложно и има много специфични проблеми с които няма да се справите.

# 5 671
Идеята е да взема един по-мощен компютър с два монитора и децата да си го поделят когато играят заедно
Не става дори и на теория

# 5 672
  • в сърцата на децата <3
Няма да стане това с игрите.
Теоретично е възможно, но е много сложно и има много специфични проблеми с които няма да се справите.
Аз и не смятам да го правя сама, ще пратя устройството на специалист. Но да знам това, което искам дали е възможно, защото предпочитам да дам повече за инсталиране, докато два компютъра с тези параметри са ми възмножко към момента. Пък ако има само за единия ще е война.
Идеята е да взема един по-мощен компютър с два монитора и децата да си го поделят когато играят заедно
Не става дори и на теория
По принцип или за игрите специално? Помня, че си поделяха по някакъв начин хардуерния ресурс, но беше обяснено за изчислителни програми от типа на ProCast.

# 5 673
По принцип. Не може да закачите две клавиатури и двете да работят независимо една от друга. На всяко желязо може да се пусне виртуална машина, но не виждам как на практика ще разделите клавиатура, мишка или аудио на две независими. Видеокартата също

Същност хрумна ми нещо за клавиатурата, но ще го проверя малко по-късно

# 5 674
Преди време ми беше попадала информация как може виртуално да се раздели на две отделни машини една компютърна конфигурация. Някой да има представа какво точно трябва да потърся като ключова дума, защото описателно не ми се получава. Идеята е да взема един по-мощен компютър с два монитора и децата да си го поделят когато играят заедно (трябва да са отделни устройства за игрите, които играят).
Ще стане с виртуална машина да се ползват отделно мишка и клавиатура, но...
Машината трябва да е двойно по-мощна спрямо изискванията на игрите + допълните ресурси за виртуалната машина. Главният проблем е дали игрите ще вървят без проблем на виртуална машина.
Кои игри играят?

# 5 675
Аз и не смятам да го правя сама, ще пратя устройството на специалист. Но да знам това, което искам дали е възможно, защото предпочитам да дам повече за инсталиране, докато два компютъра с тези параметри са ми възмножко към момента.
И за всяка нова игра ще го пращате компютъра на ново и ще плащате пак ли? И всеки път като някое дете обърка нещо и развали инсталацията ли?
Повечето съвременни игри не могат да вървят във виртуална машина защото искат пряк достъп до видеокартата и съответно няма как да си я споделят 2 или повече игри. Ако е нещо ретро от 90те може и да стане за съвременни - не.
Отделно повечето виртуални машини нямат добра поддръжка на съвременните графични технологии като DirectX, които игрите ползват. Доста нямат никаква, тези които имат нещо използваемо са със скъп лиценз.

И най-вече, ако успеете, дори теоретично, да пуснете 2 игри едновременно всяка ще разполага с половината ресурси, а даже по-малко заради загуби от самата система. Тоест няма да имате 2 мощни компютъра, а 2 слаби. Това е все едно да си мислите, че ако натискате педала с 2 крака, то колата ще върви двойно по-бързо.

Последна редакция: вт, 18 окт 2022, 15:34 от bboiko

# 5 676
График кое дете кога играе Simple Smile

# 5 677
Но при всички случаи, няма да могат от една машина да играят един срещу друг. До колкото разбрах, това е целта.

# 5 678
  • в сърцата на децата <3
Ще стане с виртуална машина да се ползват отделно мишка и клавиатура, но...
Машината трябва да е двойно по-мощна спрямо изискванията на игрите + допълните ресурси за виртуалната машина. Главният проблем е дали игрите ще вървят без проблем на виртуална машина.
Кои игри играят?
Roblox и Minecraft играят.

И целта е да играят заедно, да.

# 5 679
И целта е да играят заедно, да.
Добре, става. Поиграх си следобед. Успях да закача две клавиатури и две мишки и видео карта. Но да Ви разочаровам, кофти задача и не си заслужава упражнението. На Windows 10 e невъзможно.

# 5 680
  • в сърцата на децата <3
Ех, значи дядо Коледа ще трябва да бръкне дълбоко в кесията 😒

# 5 681
Добрият старец нали е затова? Да бърка дълбоко в чувала

# 5 682
Или купувате 2 по-евтини машини, или командировате едното дете на гости при приятели/роднини да играе от там Stuck Out Tongue Winking Eye

# 5 683
  • в сърцата на децата <3
Или купувате 2 по-евтини машини, или командировате едното дете на гости при приятели/роднини да играе от там Stuck Out Tongue Winking Eye
😂😂😂 Направо да им пратя и двете, пък да се спасяват 😆

# 5 684
  • Fairbanks, Alaska
При онлайн игрите като "Не се сърди човече", "Коран или още Дама" , каква е вероятността другите играчи да играят нечестно или самият сървър да дели един вид акаунтите на губещи и печеливши? Преди време играех "Не се сърди човече" и все падах. Сега играя "Коран" и пак същата история.

Общи условия

Активация на акаунт