Окръжна Болница Варна - тема 7

• 172 020
  • 1 595
  •   1
Отговори
# 150
За съжаление това волни влизане на посетители
допринася за инфекциите Cry. Сайта е оправен Simple Smile

# 151
  • Варна
За съжаление това волни влизане на посетители
допринася за инфекциите Cry. Сайта е оправен Simple Smile

Относно вътре-болничните инфекции.. Ние от ОБ (май месец) си имаме Staphylococcus aureus, вътреболничния щам, резистентен на повечето антибиотици... Бебенцето на друга позната след раждане миналата година, имаше Klebsiella.
Вярно е, че външните посетители допринасят за това, но и без тях контролът в болницата е толкова занижен, че просто няма накъде. Писала съм вече как пускаха болна майка циганка в бокса при бебетата без маска дори и как "стерилизираните" шишета се хващат, като си пъхат пръстите вътре в тях. Съжалявам, но аз смятам, че хигиената там е под всякаква критика.

# 152
Относно вътре-болничните инфекции.. Ние от ОБ (май месец) си имаме Staphylococcus aureus, вътреболничния щам, резистентен на повечето антибиотици... Бебенцето на друга позната след раждане миналата година, имаше Klebsiella.
Как установиха инфекциите? Само с кръвно изследване?
Сигурно бяхте на венозен АБ Mr. Green

# 153
Днес в СВ АННА ми взеха такса за обработване на болничен лист 10лв .Имат ли право според вас?
Вече не вземаме тази такса от 10 лв , но имаме право Simple Smile, след консулт с юристи от двете страни стана ясно, че имаме право да я вземаме , но все пак управителят отмени тази заповед, за доброто на пациентите, надявам се всички да го оценят.

Лично аз го оценявам  Wink.А поста ми беше повече като запитване,а не оспорване на решения на болницата.В общи линии ми е ясна картинката и че донякъде и бременните не сме прави в едно друго отношение ,на болничните.Лично аз няма да говоря от името на другите бременни,но който е правил скандал ,може би не е трябвало да се стига до това.

# 154
  • Варна
Как установиха инфекциите? Само с кръвно изследване?
Сигурно бяхте на венозен АБ Mr. Green

В ОБ нищо не установиха. Аз в последствие пусках микробиология на секрет от нослето по друг повод. И изненада.... Тоя щам просто няма от къде да дойде другаде в случая.

# 155
Здравейте момичета! Simple Smile Багажа ми е почти готов,останаха ми само тези еднократни гащи и искам да попитам последно трябват или не.Защото ги има в списъка,а видях че една мама по назад е писала,че не трябват.И ако трябват от къде мога да си закупя,че обиколих 2,3 аптеки и нямаха.Лек ден ! Party

# 156
Здравейте момичета! Simple Smile Багажа ми е почти готов,останаха ми само тези еднократни гащи и искам да попитам последно трябват или не.Защото ги има в списъка,а видях че една мама по назад е писала,че не трябват.И ако трябват от къде мога да си закупя,че обиколих 2,3 аптеки и нямаха.Лек ден ! Party
В актуалния списък ги няма, така че явно може и без тях. Аз понеже пазарувах преди два месеца, си ги бях взела от Бебе Депо - това е нещо като борса, намира се на Колхозния. Там има всичко от списъка на най-добри цени.

# 157
Axa,ясно.А няма ли да е по- удобно примерно да си сложиш лигнина и отгоре гащите да не пада тоя лигнин,защото нали не дават с превръзки?И затова да си ги взема тези гащи за прикрепяне на лигнина,че нещо не ми е много ясно как се задържа иначе Embarassed

# 158
Задържа се между краката. Аз бях взела такива гащи уж за удобство,но успях да ги сложа на 4-я ден. Зависи - ако си секцио  или имаш шевове след раждането -няма да ти е много лесно да се обуваш и събвуваш Simple Smile

# 159
Риск от стафилококова инфекция се отчита при новородените, кърмещите жени, хора с хронични заболявания като диабет, сърдечно-съдови, белодробни и ракови заболявания.
Повишен е рискът при хората на инжекционни лекарства, с кожни наранявания или заболявания, при интравенозно вливане на лекарства, поставяне на катетър, след оперативна интервенция и при отслабнала имунна система.Бременните най-често страдат от мастит или абсцес на гърдата. Във втория случай стафилококите се откриват и в кърмата.
Предпазването и предотвратяването на инфекция със стафилококи е най-добрата мярка за борба с коварната бактерия. Целесъобразно е да се редуцират рисковите фактори от инфектиране до максимум. Не случайно, например, се препоръчва смяна на тампон на 4 часа при менструално кървене при жените. В никакъв случай не е желателно този период да продължи повече от 8 часа. По-слабо абсорбиращите тампони са по-добри от здравословна гледна точка. Добре е да се редуват най-малкото с дамски превръзки.

Добрата лична хигиена, честото миене на ръце е основна превантивна мярка. Контактът с открита рана е нежелателен. Охлузванията, драскотините, изгарянията, лезиите следва да се покриват с чисти превръзки, за да се предпази наранената кожа от инфектиране, включително и от метицилин резистентния стафилокок аурелиус (MRSA) – златния стафилокок. От значение е и правилното обгрижване на раната и стерилността на превръзката.
Храната следва да се следи за срок на годност, правилно съхранение и сертифициран производител.

Прочети още на: http://www.puls.bg/health/hot-news/news_8157.html

# 160
Axa,ясно.А няма ли да е по- удобно примерно да си сложиш лигнина и отгоре гащите да не пада тоя лигнин,защото нали не дават с превръзки?И затова да си ги взема тези гащи за прикрепяне на лигнина,че нещо не ми е много ясно как се задържа иначе Embarassed

Вземи си гащи, ако не ти е удобно с тях, няма да ги ползваш. Аз лично лигнин слагах само за визитацията. Имах такова силно течение, че този лигнин течеше отвсякъде, късаше се на парчета, които лепнеха по мен...абе страшна гнусотия. Като минеше визитацията, слагах си превръзка и гащи и ми беше мирна главата. Бях си взела дебели меки превръзки. С тях ми беше по-удобно и да сядам, с този твърд лигнин опиращ се по шевовете...зор работа. Успех и леко раждане!

# 161
Аз ползвах при естествено раждане от втория ден превръзки за родилки, с нормални гащи. Лигнин само за визитацията и първия ден. Обикновенните превръзки не успяват да задържат всичко. Изчакай и ще прецениш, винаги можеш да си поръчаш какво да ти донесат. Хубаво е че могат по всяко време да дойдат до вратата на отделението да ти донесат багаж

# 162
  • Варна
Мда, превръзки за родилки от най-грамадните, почти като памперси Joy и еднократни гащи за мен бяха перфектната комбинация. И двете купени от гаражите. Еднократни гащи има също в Карфур, ДМ, Хиполенд, сигурно и в други хипермаркети.

# 163
  • ВАРНА

В началото трябва да си с лигнин, за да следят какво изтича върху него. И аз мислех, че няма да се задържи без гащи, ама става. Третия ден май вече бях с гащи и превръзка, но за визитациите искат да си без гащи и с лигнин. Тези еднократните гащи ги купих, но не ги ползвах, купи си някакви дълбоки бабешки, по-удобни ще са ти.

# 164
  • Варна
Защо? Еднократните са точно като бабешките, с тази разлика, че са от хартия. нито спарват, нито убиват, нито стягат, просто хипер удобни.

Общи условия

Активация на акаунт