Окръжна Болница Варна - тема 7

• 171 095
  • 1 595
  •   1
Отговори
# 135
Оправданието е, че ЛКК не било по ЗК и затова се чудя баламосват ли ме в кабинета или такава е практиката.
Когато Лечебно -контролната комисия , която издава болнични листи , не е регистрирана В РЗОК - нормално е да ви таксуват 20-30 -50 лв , колкото им е по ценоразпис, те просто не работят със Здравна каса, всъщност не питах за коя консултация става въпрос, но това е по принцип. Когато ЛКК - съответно е регистрирана в РЗОК - не се заплаща, минавате с талони за комисия (за които касата плаща смешни цени, но това е положението)

# 136
Днес в СВ АННА ми взеха такса за обработване на болничен лист 10лв .Имат ли право според вас?
Вече не вземаме тази такса от 10 лв , но имаме право Simple Smile, след консулт с юристи от двете страни стана ясно, че имаме право да я вземаме , но все пак управителят отмени тази заповед, за доброто на пациентите, надявам се всички да го оценят.

# 137
Сигурна съм, че го четох някъде из отговорите (не само на 1 стр.), но не го намирам...
Тези 2 бархетни и 2 тензухени пелени връщат ли ви ги после и за какво го позлват? Проблем ли ще е да занеса 3-4 тензухени само?
А тези подложки тип чаршаф от къде се купуват?

# 138
Кабинета е извън Окръжна болница, но лекаря, който ме следи, изражда там.
Изобщо не мога да им схвана схемите  Twisted Evil
Ако изражда там - дали работи към Окръжна болница или е външен лекар?

# 139
  • по пътя
Сигурна съм, че го четох някъде из отговорите (не само на 1 стр.), но не го намирам...
Тези 2 бархетни и 2 тензухени пелени връщат ли ви ги после и за какво го позлват? Проблем ли ще е да занеса 3-4 тензухени само?
А тези подложки тип чаршаф от къде се купуват?

Пелените мисля, че остават там-те затова ги искат неразпечатани. Подложките се купуват от всяка аптека.

# 140
  • Варна
Записвам се да ви следя, въпреки че още не съм решила къде ще раждам. Леко раждане на всички и здрави бебчета ви желая!

# 141
  • Варна
За това нямам никаква представа.
Трябва ли да отида на "отворените врати", за да мога да видя списъка за болницата и ценоразписите или мога да го направя когато искам? Тези списъци къде точно са поставени?

# 142
За това нямам никаква представа.
Трябва ли да отида на "отворените врати", за да мога да видя списъка за болницата и ценоразписите или мога да го направя когато искам? Тези списъци къде точно са поставени?

Можеш да ги видиш по всяко време, залепени са на входа на родилна зала - качваш се с асансьора и има едно предверие там са залепени листи с доктори, цени, списък с необходими неща  Peace

# 143
  • Варна
Много благодаря!  bouquet
Не, че нямам вяра на списъка от първа страница, но око да види е друго нещо  Wink
Може да направят промени, докато дойде време да раждам.

# 144
Здравейте!  Да се разпиша и аз с опит с Окръжна болница! Simple Smile Доста изчетох във форума и бях много притеснена и се заканих да се отчета след раждането.
Първо- нас лично не са ни държали на фототерапия,защото не сме имали проблем и даже ни изписаха на 4-я,а не на 5-я ден (секцио).
За багажа- не тъпчете 1000 неща,наистина по всяко време и без никакъв проблем близките ви могат да донесат още неща. Имаше мами със сакове,не са им правили забележка,ама и те са хора - не е нужно да ги товарим по този начин. Аз лично бях със 2 торби,ако става въпрос след това и пресата за коса ми донесоха!
Базата не е обновена,старичко е,но пък за сметка на това постоянно чистиха стаите - дори шкафовете и кранчетата и т.н.
Престоя там не го усетих- шеги,усмивки,постоянно те питат искаш ли водичка,да ти подам ли телефона... Дори ходиха и за жетони за телевизора на добри начала. Естествено ако някоя мама е велика претенция,крива или си мисли,че е най-специалния пациент на болницата- едва ли ще получи същото отношение!  От всичките смени  - само една имаше по-крива  Laughing Но пък за щастие
на нея случих май само веднъж  Laughing
Единственото ,което се оправда като очакване - малкото инфо,което се дава за бебоците и важностите,който си придават,но пък един път се сепнах и нещата се пооправиха!
Искам да благодаря на 90% от всички служители,че направиха престоя ми приятен и се грижиха за нас!   bouquet
И още нещо- много ми  е грозно когато някоя мама се прави на луда и ми донесла сапун от 1 лв за къпането уж. Що си мислят,че са по-хитри newsm78. Смешни са-едни от тях ги дават за цигари,други за 1000 тъпотии,ама не могат да дадат още 5 лв и да купят измивния продукт ,който се изисква от болницата. И техните деца се къпят с тях все пак Sick Sick Sick

# 145
Здравейте!  Да се разпиша и аз с опит с Окръжна болница! Simple Smile Доста изчетох във форума и бях много притеснена и се заканих да се отчета след раждането.
Първо- нас лично не са ни държали на фототерапия,защото не сме имали проблем и даже ни изписаха на 4-я,а не на 5-я ден (секцио).
За багажа- не тъпчете 1000 неща,наистина по всяко време и без никакъв проблем близките ви могат да донесат още неща. Имаше мами със сакове,не са им правили забележка,ама и те са хора - не е нужно да ги товарим по този начин. Аз лично бях със 2 торби,ако става въпрос след това и пресата за коса ми донесоха!
Базата не е обновена,старичко е,но пък за сметка на това постоянно чистиха стаите - дори шкафовете и кранчетата и т.н.
Престоя там не го усетих- шеги,усмивки,постоянно те питат искаш ли водичка,да ти подам ли телефона... Дори ходиха и за жетони за телевизора на добри начала. Естествено ако някоя мама е велика претенция,крива или си мисли,че е най-специалния пациент на болницата- едва ли ще получи същото отношение!  От всичките смени  - само една имаше по-крива  Laughing Но пък за щастие
на нея случих май само веднъж  Laughing
Единственото ,което се оправда като очакване - малкото инфо,което се дава за бебоците и важностите,който си придават,но пък един път се сепнах и нещата се пооправиха!
Искам да благодаря на 90% от всички служители,че направиха престоя ми приятен и се грижиха за нас!   bouquet
И още нещо- много ми  е грозно когато някоя мама се прави на луда и ми донесла сапун от 1 лв за къпането уж. Що си мислят,че са по-хитри newsm78. Смешни са-едни от тях ги дават за цигари,други за 1000 тъпотии,ама не могат да дадат още 5 лв и да купят измивния продукт ,който се изисква от болницата. И техните деца се къпят с тях все пак Sick Sick Sick
Благодаря ти за хубавия и положителен разказ! Много успокояващо и зареждащо ми подейства!   bouquet

# 146
Illy14, при теб дойде ли конс. по кърмене? Раздвижването сама ли си го направи?

# 147
ZorniZZa,няма какво да се притесняваш освен от жегата,но там се гледат новородени все пак и не е добре климатик.Ако все пак искаш малко разхлада- в коридора за чакащите има климатик- лично аз така правих  Laughing. Другото,че особено сега с вирусите ...уважавам страшно много решението да не влизат външни лица. Ето защо:
http://www.moreto.net/novini.php?n=260905
За кпонсултант- дойде,не беше многословен,но пък когато минаваха сестри и акушерки и ми виждаха грешките и идваха да ме поправят. А за раздвижването- станах след свижданията,веднага след като ми каза доктора,че мога да ставам вече.  нннямах търпение да си видя детето и станах.След 1 час дойдоха да ме раздвижват,но аз вече бях станала. Simple Smile

# 148
Можеш ли да споделиш (ако искаш на лични) кой лекар те прие и ти прави операцията?

# 149
  • Варна
О, разбира се, външни лица нямат работа в отделението. Ако си във вип стая и си преценяваш кой да влезе при детето ти ок, но да се изсипе родата на колежките ти по стая при твоето бебе... не е редно изобщо. С изумление разбрах, че в АГ била точно такава практиката в момента, преди 5 години, когато се роди племенницата ми не пускаха външни хора и там
п.п. какво е станало с Морето.нет, да не са го хакнали?

Общи условия

Активация на акаунт