Окръжна Болница Варна - тема 7

• 172 031
  • 1 595
  •   1
Отговори
# 165
# 166
  • Варна
Момичета, мислех да раждам в ОБ, но в крайна сметка реших друго, имам два нови комплекта пелени, които смятам да пусна за продажба. Ако някой ги иска, общо за 10 лв. + подарък към тях пакет еднократни гащи на Канпол, да ми пише ЛС. Peace

# 167
Момичета, " Направление за хоспитализация; Карта за наблюдение на бременността" ,кога точно се взимат от АГ-то?Аз днес вече взех 45-дневния болничен  Rolling Eyes

# 168
На мен доки ми го даде 2,3 седмици след като ми даде 45-дневния болничен.Каза ми да е в мен за всеки случай,защото нищо не се знае. Rolling Eyes

# 169
Здравейте,
аз искам да попитам следното. Понеже съм Rh -, а бащата е положителен резус фактор, вероятността детето да бъде положителен е голяма. В такъв случай се бие Анти Д гама... както и да се казва точно. Попитам в здравна каса и ми казаха, че се покрива от тях. Та въпроса ми е - майки с такъв проблем - безплатно ли ви поставиха инжекцията или ви казаха да си я купите от близката аптека?
Другото което искам да попитам е - понеже мисля да раждам без избор на екип (консултациите ми води друг лекар, който не работи в родилно на ОБ) дай боже нормално раждане, просто когато момента дойде отивам на място и те ще ме приемат. Но ако на следващата консултация се окаже, че трябва да е секцио по една или друга причина, какво трябва да направя за да изберем дата, но да не избирам екип, защото не познавам никой, а не мисля че е правилно да разчитам на коментари само..хора много, мнения също.
Ще съм благодарна ако някой помогне Simple Smile

# 170
  • Варна
Инжекцията ми я поставиха безплатно след като стана ясно, че бебка е с +РФ.
За другото - аз бях с изборна екип, но мисля, че трябва да се отиде в дежурния кабинет и там да се запише дата за секцио.

# 171
Толкова я мислих тази инжекция.. попитах АГ-то ми поема ли се от здравна каса и тя каза - НЕ. Има я в 2 варианта - единия български и се намира трудно, другия на Байер и е около 160-180лв.
Все пак реших да си задам въпроса директно към здравна каса и се оказа, че се поема. Замислих се и установих, че докторицата ми работи в Майчин дом и там нищо не се покрива от здравна каса... Не че 200лв ще ме съборят, но защо трябва да ги дам при положение, че някой е помислил за това.
А относно секциото - дано не ми се налага. А ако трябва ще отида в родилно пък ще видим там какво ще ми кажат.

# 172
  • Варна
Това за МД не е вярно - ако раждате там по ЗК, инжекцията се поема и нищо не трябва да плащате. Peace

# 173
  • Варна
Здравейте, и аз се записвам към темата за да я следя, много ми е интересно като разказвате. Искам да попитам раждалите мами в ОБ, дават ли им бебчетата при тях след като родят и след колко време. И още нещо, например след секцио, като първите 24 часа не можеш да ставаш, кой ти помага - пускат ли мъжа ти или майка ти, и носят ли ти бебчето да кърмиш?
Благодаря ви предварително за отговорите.

# 174
  • Варна
Никой не ти помага, в отделението не пускат да се влиза. Мен лично след секциото ме захвърлшха в реанимация и почти не ме поглеждаха. Трябваше да крещя през вратата, за даблаговолят да дойдат да ми сменят банката на системата. На следващия ден отказаха на молбата ми да ми помогнат да се раздвижа, въпрекш че дори са длъжни да го направят. Трябваше буквално да скоча от високото легло в локва от собствената си кръв, да се наведа, за да си извадя от торбата лигнин и да вървя сама,макар че жестоко ми беше причерняло и ми се виеше свят.
Бебето ти го дават на другия ден и трябва сама да се грижиш за него.

# 175
  • ВАРНА
Малко страшничко звучи казаното по-горе, на мен идваха редовно да ми сменят банките в системата, питаха ме дали искам обезболяваща инжекция, сутринта дойдоха и ми подадоха ръка да стана, а докато лежах, минаваха от време на време да ни питат имаме ли нужда от нещо, подаваха ми водата, лукчетата ...  Бебето ми го донесоха за малко около обяд, после късния следобед за малко повече и тук малко ми се губят спомените, но когато ни преместиха в нормалните стаи, там децата стояха при нас почти по цял ден, вечер ги вземаха в бокса от 1 до 5,30 ч.

# 176
  • Варна
Страшничко си е, да, а има и още неща, които спестих, но за съжаление аз лично съм доста разочарована и за мен това е пародия на болница. Отидох да раждам там заради положителните коментари във форума и защото исках да ме изроди моят лекар. Имам скорошна база за сравнение с 2 други държавни болници и разликата е от земята до небето. Ниските заплати не са оправдание за несвършване на работата, за която ти плащат, особено когато е толкова отговорна. Аз като не съм доволна напускам и си търся друга работа, но това е друга тема.Все пак съм благодарна на лекарите от екипа, че си свършиха добре работата и аз и бебето ми сме живи и здрави!

# 177
  • Варна
Лелеее, аз се уплаших направо. Все си мислех, че не е толкова зле от предишните теми, които изчетох от мин. година. Но като гледам какво ми казвате сега.... ти Мар-бея при кой лекар беше?

# 178
  • Варна
Д-р Славчев,но съм особено доволна от един млад лекар в екипа, мисля че се казваше д-рНешев. Той единствен ми обърна внимание, ходеше да иска информация от неоанатолозите за бебчето ми, идваше да ме види и се обади на Славчев, след като вдигнах температура, а никой друг не прояви загриженост. Оказа се, че в тази "болница" нямали практика да мерят температурата след коремна операция каквато е секциото и си е твоя работа дали ще си носиш термометър и ще си я следиш. Добре, че имах такъв. Да не говорим, че бях с прееклампсия и високо кръвно и доктора беше разпоредил да ми се мери кръвното по три пъти на ден, а на мен първо ми го мереха по два, а после една акушерка самосиндикално решила, че няма нужда да ми се мери повече кръвното, защото две сутрини подред беше нормално, а аз го вдигах следобед и вечер и продължих да го вдигам няколко седмици след раждането. Мъжът ми им занесе две големи торби с почерпка още на втория ден, платих си за избор на екип и пак не получих отношение, а аз не съм очаквала кой знае какво, но поне да си свършат работата. Визитациите им са пълна пародия също. Минават за 30 сек и мен два пъти ме хванаха в банята, а бяха тръгнали по-рано и не ме повикаха, нито минаха после пак. Да не говорим, че в деня след секциото лекарят, който мина се интересувашеповече от гтъбичките на ноктите на краката ми и дали съм ги лекувала, колкото от евентуалните ми оплаквания от операцията.

Заради прееклампсията в началото на 8-мия месец лежах в Патологията на АГ. Там не съм платила и една стотинка, а получих невероятно отношение и грижи. Базата им също е по-добра. Не знам как е там в родилно, но определено ако имам и друго дете ще отида да раждам там.

Все пак в Окръжна ми направи впечатление, че за нормално раждане нещата стоят по-добре, тъй като не са необходими някакви особени грижи след това, а по време на раждането се държат добре и ти обръщат нужното внимание.

А, и да ви предупредя да внимавате на кого давате шампоана, олиото и пелените за бебето, защото аз докато лежах в реанимацшя дойде някаква жена и каза, че идва за тях, а после се оказа, че никой не знае коя е тази жена и на практика се оказа, че все едно не съм дала нищо. Та тези неща за бебето минават да ги събират с една количка, след като ви настанят по стаите и ви отбелязват в един списък.

Последна редакция: ср, 27 авг 2014, 15:16 от Mar_bella

# 179
  • Варна
И аз съм се ориентирала към д-р Славчев, дано всичко да е наред и да се отнасят добре. Благодаря и за изчерпателната информация.

П.П - Някой знае ли кога са дните на отворените врати в ОБ? Искам да се запиша.

Общи условия

Активация на акаунт