Окръжна Болница Варна - тема 7

• 172 034
  • 1 595
  •   1
Отговори
# 180
И аз съм се ориентирала към д-р Славчев, дано всичко да е наред и да се отнасят добре. Благодаря и за изчерпателната информация.

Кога ти е термина?

# 181
  • ВАРНА
И аз съм се ориентирала към д-р Славчев, дано всичко да е наред и да се отнасят добре. Благодаря и за изчерпателната информация.

П.П - Някой знае ли кога са дните на отворените врати в ОБ? Искам да се запиша.

Държиш ли да си го причиниш... иди си директно като трябва да раждаш

# 182
Много странно,наистина! И аз бях с високо кръвно и ми го мериха постоянно или в стаята или идваха да ме викат да отида в манипулационната. Даже аз им мрънках,че ми писна да ми го мерят! Визитациите....само един от докторите беше по-незаинтересован. Тъй като пропуснах визитация , визитиращия ме видя в коридора и се върна с мен в стаята,за което съм му благодарна.
За температурата- не е само тази болница така. Все пак ЗАТОВА в списъка ти искат термометър. Не е хигиенично да сее мери на всички с един термометър температурата и това е наше задължение да го правим. Незнанието не е оправдание! За раздвижването- бяхме 3 със секцио и трите идваха да ни раздвижват в различно време,според времето на операцията. В реанимация -който и да минеше покрай стаята ни питаше дали искаме вода,бонбонки или нещо да ни дадат. Системите не ми ги забравяха. само един път позакъсняха за смяна на катетъра,но имаше спешен случай. Единствено за бебетата не се даваше инфо много, но пък си има определено време и място за това.

# 183
  • Варна
Еспресо, благодаря ти за успокоението.

Термина ми е на 19 април. Още съм съвсем в началото, но искам всичко да прочета о да видя за да съм подготвена.

# 184
 Peace Казвам си своя опит. Да,базата е стара,за това спор няма! Но пък постоянно се чистеше. За сравнение мога да кажа- лежала съм в частна болница в София. Платих 1200 лв (преди 8 години)... Беше супер луксозно,чисто ,страхотни условия! Но...в реанимация ме бутнаха например след операцията и имах проблем с упойката там ( много трудно ме пусна).Сложиха ми в ръката един бутон и да го натискам като боли! Ами от упойката не можах да го натисна и 6 часа никой не се сети за мен! По едно време една жена се сети да провери дали не съм умряла,че не съм искала болкоуспокояващи! Нямаше такъв ужас от болка!!!! Някой ако иска да я гледат като принцеса- има частни болници! Аз не съжалявам за избора си- все пак избирам доктор ,а не хотел!

# 185
  • Варна
Да, разбира се, знаех за термометъра и си носех, НО в нормалните болници идват в шест сутринта и в четири следобед, отчитат резултатите и ги записват. В АГпък си имаха термометри и съвсем хигиенично ги почистваха със спирт след всяка употреба.
Радвам се, че при Еспресо нещата са били различни. На мен ми отказаха раздвижване с думите "То ти най-добре ще знаеш как ще се раздвижиш,трябва да го почувстваш".  Stop Явно съм попаднала на някоя от по-мързеливите акушерки, защото имаше и една-две свестни.
Аз съм ниска, а леглата са високи и не стигам додолу, но дори и да стигах пак трябваше да дойдат да ме придържат.Както ми беше зле от кръвозагубата, какво щеше да стане, ако бях припаднала насред празната стая?

Редактирам се - точно заради липсата на каквито и да е грижи се чувствах като на хотел. За условията нищо не съм казала, преживяват се, а и изобщо не ми беше до това. Също написах, че не съм искала специално отношение, а просто да си свършат работата, за която им се плаща.

# 186
Нз,за АГ- в родилно не стоят така нещата. Последното инфо е от Юни месец. Там дори бебто на приятелката ми не преобличали- казали и  "каквито дрехи искаш си носи на бебето,то ти ще си го преобличаш!" и температура не са мерили. Има разлика в отделенията. Пък да не говотим,че там на една приятелка майка й  напусна скоро и обясняваше как гадното отношение там се дължало на ниските заплати и факта,че нямат достатъчно персонал ( това за Родилното). И нея са я карали да взима прекалено много смени и затова се е махнала. Както и да е. Като цяло има хора и Хора. Има ги навсякъде- и в частната и в държавната болница Sad

# 187
Като бременна, лежах в патологично в АГ-то, защото повръщах много и се бях обезводнила. Именно този ми престой, ме накара категорично да избера Окръжна. Отношението не само на акушерките, а и на санитарките е ужасно. За хигиената не ми се коментира - такава липсваше (освен, ако замитането на стаята с четка тип метла не се смята за по-хигиенично от миенето с препарат). Приеха ме и когато ми поставяха първата система акушерката ми каза, от кое копче да си регулирам силата на изтичане, ако ме заболи ръката, показа ми до къде трябва да изтече системата и като стигнела до там, да съм я намерела (обикновено гледаха някой сериал в сестринската стая, срещу манипулационната) да ми сложи другата банка. Айде аз бях без корем, още втори месец, а момичето до мен в осмия и лежи за задържане, а и нея караха така да процедира. Не коментирам, че се наложи да се карам с едната да ми свали абоката по поръчение на гл. лекар, защото имах оток, а и на др. ден щяха да ме изписват. Ама видите ли, сериала важен и тя тръгна да ме убеждава, как не трябвало да се маха, трябвало да търпя. Голяма работа един оток, раждане ме чакало. Не коментирам, че не ми дадаха ваничка, въпреки предупреждението, че много повръщам и за късмет, на система, като се почна, а наоколо ни леген ни кош и "съквартирантката" ми намери торби та в тях. И разбира се, на мен се караха, защо не съм поискала легенче.
В Окръжна бяхме 8 дни. Родих при д-р Славчев (голям Човек, прекрасен лекар - малко останаха като него, лично мнение). Ако изключим неонатология всички останали акушери и сестри се държаха прекрасно. Освен, че д-ра идваше всеки ден да ме види, лекарите на визитация също отделяха нужното внимани, а през деня и акушерките. Също дигнах температура (много кърма, но не успявах да изцедя добре), веднага се обадиха на Славчев, а междувременно двама лекари минаваха да питат как съм, на следващия ме гледаха и на ехограф. Акушерките са внимателни и отзивчиви. Определено при следващо раждане ще избера Окръжна, особено ако персонала на Неонатология е друг  hahaha smile3521

Изинявам се за дългия пост   bouquet

# 188
За неонатологията съм съгласна,въпреки че имаше едно много мило момиче,което ни снасяше информация.
Някой знае ли името на една къдрава и чернокоса млада жена? Нз дали е сестра или лекарка...Просто беше страшно мила и не можах да и разбера името Sad

# 189
За неонатологията съм съгласна,въпреки че имаше едно много мило момиче,което ни снасяше информация.
Някой знае ли името на една къдрава и чернокоса млада жена? Нз дали е сестра или лекарка...Просто беше страшно мила и не можах да и разбера името Sad

https://www.facebook.com/tatiana.gospodinova/photos  предполагам е тази, за друга не се сещам. И аз не й знаех името но случайно попаднах на профила й преди време. Но и от нея не съм с особено добри спомени, но да - тя единствено бе по-разговорлива от лекарите.

# 190
мами,писах в старата тема питам и тук,някой раждал ли е без осигуровки наскоро и какво заплаща

# 191
Не,не е ...тази се занимава с бебоците. А жената,която имам в предвид е с боядисана черна коса и много силни къдриици.Тя изнесе бебка на таткото и мисля,че тя ми я сложи на гърдите след операцията.

# 192
  • Варна
Не,не е ...тази се занимава с бебоците. А жената,която имам в предвид е с боядисана черна коса и много силни къдриици.Тя изнесе бебка на таткото и мисля,че тя ми я сложи на гърдите след операцията.

Espresso, вероятно говориш за Грета. Тя ми беше акушерка при раждането и наистина съм много доволна. След това и за моето бебенце ходи да пита за информация.

Относно температурата - за 8 дни никой не се поинтересувам имам ли, нямам ли. Не искам да прозвучи грубо, но "незнанието не е извинение" е меко казано неподходящо изказване за ситуацията. Това е болница. Може да нямат термометри по финансови причини, но аз смятам, че им влиза в задълженията поне да питат за температурата или най-малкото да ти кажат да си я мериш....

# 193
Грешно съм разбрала въпроса от контекст, извинявай. Грета не е ли с права коса (поне такава й беше като раждах) и при моето раждане тя бе акушерка. Изключително мила и внимателна е наистина Simple Smile

# 194
Някоя мама с термин за Октомври да ражда в Окръжна? Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт