МАШИНА ЗА ХЛЯБ-55-та тема

  • 42 958
  • 741
  •   1
Отговори
# 240
  • Мнения: 5 737
На мен лично захарта и маята ми се виждат много. Аз бих сложила една ч.л. захар и 10 гр. мая на 500 гр. брашно. Напоследък вместо захар, ползвам мед и става много по-вкусно. Водата да е хладка и си следи тестото, поне в началото. Дано се включи още някой, че аз от доста време ползвам суха мая, а там пропорциите са други.

# 241
  • Мнения: 4 711
Това пишеше в рецептата от инструкциите на машината. А този вид тесто стана по-лепкаво от обикновеният хляб, с който се справих онзи ден.

# 242
  • Мнения: 2
Къде във Варна може да се купи казанче за хлебопекарна "Мулинекс"?

# 243
  • София
  • Мнения: 937
Здравейте! Коя от двете хлебопекарни е по-добра или и двете са една хубост и по-добре да взема по-скъпа - тази на Метро или тази на Лидл?
http://catalogues.metro-group.com/metro-blghariia/nekhranitelni- … poshcha-19/page/1
http://broshura.lidl.bg/c7ebc0f5-7c9d-4262-81ff-93229622a319/#/10

# 244
  • Мнения: 5 737
От мен глас за лидълската - имаме я и е много добра.
Честито на момичетата, които я чакаха, на мен миналата година ми писаха, че вече няма да я предлагат.

# 245
  • Мнения: 164
Дами,ние си взехме хлебопекарната на Нео и снощи за първи път правих хляб по тази рецепта:
1. Вода – 300мл.
2. Олио – 2с.л.
3. Брашно – 500гр.
4. Сол -1 ч.л.
5. Захар-1 с.л.
6. Суха мая-1и1/2ч.л.
Въпреки че хлябът набъбна двойно от обема на суровите съставки,ми се струва доста малък...Може би трябва да се сложи повече мая?Хлябът дори няма и педя дължина,такива малки ли стават по принцип?Има вид на малко по-широко хлебче Бонус newsm78
Ще ме извинявате за глупавия въпрос,но се чудя дали в мен е грешката...Определено очаквах едва ли не да изпълне контейнера Laughing Rolling Eyes

# 246
  • Мнения: 5 737
Пропорцията на сухата мая е 1 гр. на 100 гр. брашно. Лятото, като беше топло, слагах и по-малко и пак ставаше. Моята машина е с две бъркалки и хляба ми изпълва казанчето, когато правя по-голям грамаж /с 650-700 гр. брашно/. Ако искаш, пробвай с готова смес и виж как ще стане - ако размера е друг, значи трябва да се пипне пропорцията на съставките.

# 247
  • Мнения: 8 001
Тази рецепта от книжката ли е? Ако не, пробвайте от там. На мен ми се струва, че за моята машина, например, рецептите и маята в тях са така изчислени, че винаги да запълват казанчето, независимо колко е голям хляба. Това с бяло брашно, ако се прави де.

# 248
  • София/Севлиево
  • Мнения: 12 416
От около 3 години имаме хлебопекарна Финлукс и никога досега не съм правила хляб по рецепта от книжката.Винаги слагам всичко на око и ми се получава много вкусен.
Ето любимата ми рецепта:
пълнозърнесто брашно-на око , обикновено 1/3 от пакета
брашно от лимец-около 1 чаена чаша
брашно от амарант-колкото лимеца
ядки-овесени,слънчогледови,сусам,лен,тиквени-всички сурови, около 1/2 кафена чашка
вода-300-400 мл
олио-2-3 супени лъжици
1 супена лъжица захар
1 супена лъжица сол
1 пакетче суха мая на доктор йоткер( с нея става най-хубав,пробвала съм и с други, но не се получава)
Обикновено го пека на бейсик програмата за 3 часа, о вчера пробвах програмата за бърс хляб и стана за 2 часа
Моите хлебчета винаги са малки, но аз им задавам няй-малкия възможен обем, т.к. в къщи много хляб не се яде.Един ни стига за 1 седмица,освен ако не се развали и да го хвърля.
На свекървата машината е същата и хлябовете и винаги стават огромни, но тя ги прави с бяло брашно и им задава максималния обем.

# 249
  • Мнения: 8 001
На око, ако имаш време да ходиш да го погледнеш как се меси...

# 250
  • София/Севлиево
  • Мнения: 12 416
По-скоро малкия го гледа.Аз съм забелязала, че колкото пъти го погледна все нещо не му се получава и затова слагам всичко в началото ,пускам машината и отивам да върша нещо друго.А на детето му е интересно как се меси и ходи да гледа.

# 251
  • Мнения: 164
Много странно,но към машината нямаме книжка с рецепти... Thinking
Ще има още доста проби да се правят явно Laughing

# 252
  • Мнения: 337
Стелс,обади се там от където си я купила или поръчала,трябва да имат книжки или си даваш е-mail и ти пращат рецептите за твоята машина по пощата,аз си поръчах Финлукс  от Зора беше без книжка и ми пратина рецептите по пощата

# 253
  • Мнения: 164
Стелс,обади се там от където си я купила или поръчала,трябва да имат книжки или си даваш е-mail и ти пращат рецептите за твоята машина по пощата,аз си поръчах Финлукс  от Зора беше без книжка и ми пратина рецептите по пощата
Благодаря ти!В понеделник ще звъннем в техномаркета Hug
И все пак да попитам,колко са големи визуално вашите хлебчета?Колкото купешките (тип Симид,големи) или колкото малките "здравословни" хлебчета (тип Вита и Бонус)?

# 254
  • Мнения: 337
Стелс,обади се там от където си я купила или поръчала,трябва да имат книжки или си даваш е-mail и ти пращат рецептите за твоята машина по пощата,аз си поръчах Финлукс  от Зора беше без книжка и ми пратина рецептите по пощата
Благодаря ти!В понеделник ще звъннем в техномаркета Hug
И все пак да попитам,колко са големи визуално вашите хлебчета?Колкото купешките (тип Симид,големи) или колкото малките "здравословни" хлебчета (тип Вита и Бонус)?
Стелс още нищо не съм правила с нея,правя основен ремонт #Crazy и докато не свърши и не се преместим  едва ли ще я пробвам,ама като съм седмак я поръчах и сега стои и си я гледам,но съм по спокойна като знам ,че я имам Grinning

Общи условия

Активация на акаунт