МАШИНА ЗА ХЛЯБ-55-та тема

• 42 967
  • 741
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Видях че споменавате Мидеите.Аз съм супер доволна от моята,вече е към края на гаранционният си период.но как са бъркалките ви? Thinking Аз вече 3 комплекта смених.Лющят се и пада тефлона #Cussing out Скоро пак ще трябва да поръчвам и с цената им ще излезе че съм си купила още една машина Mr. Green Има ли някой подобни оплаквания?

Аз съм с втори комплект бъркалки, но първия си го прекарах сам защото надрах едната бъркалка с щипка за хляб, опитвайки се да я извадя от едно печиво. Щипката уж беше също с тефлоново покритие  Embarassed. За втория комплект чаках доста време, докато получат пратка, но накрая ме огря слънцето и сега пак си меся с нея.

# 406
Моята също е одрана отгоре, където се опитах да я срежа. Това голям проблеми ли е?

# 407
  • София
Моята също е одрана отгоре, където се опитах да я срежа. Това голям проблеми ли е?

Според мен е проблем ако обеленото място се увеличава, тоест ако тефлона се лющи и продължава да пада, както беше в моя случай, защото тогава си го похапвате и него, което пък е нежелателно.

# 408
Моите си ги пазя много(на първата ми хлебопекарна бях срязала хляба със все бъркалката,нея само я надрах де) защото имам опит.Въпреки това те си се залющват и си падат парчета.Доставката ми е бърза винаги,но 14лв всеки път ми идват в повече.

# 409
  • Варна
Да ви кажа какви я свърших днес
направих хляб  , рецепта взех от блога на Аелис с айрян ,тестото беше добре ,на щипане много мекичко
пекох на средно изпичане тъй като на светло снощния ми опит беше абсолютно бял на цвят хляб !
произведението ми залепна за капака  и поради тази причина отгоре остана леко суровичко , но отстрани  и отдолу кората много твърда , къде е грешката ?
А освен това ви послушах и извадих бъркалките след последното месене което е дадено в програмата
освен това на лидълската машинка има и инициали да не кажа направо картинки Mr. Green
но по едно време чувам машината пак върти , нещо като леко премесване ,много кратко !
а бъркалки в този момент нямаше  newsm78

# 410
хубаво е когато се пита "къде греша" да се пише рецептата по която е направен хляба , както и програмата.
щом има леко премесване  значи все още не е започнало същинското последно втасване. незнам как е при вашите машини , но при моята след последното месене няма кратковременно премесване. това не бих казал ,че е фатално  за хляба.
щом ти е залепнал хляба за капака значи си го оставила да втасва по-дълго от необходимото. по-малка вероятност е да си направила  по-голямо количество тесто и за това то се е надигнало толкова.

# 411
  • София
 При повечето машини между второто и третото втасване има едно много късо/10-15 секундно/ премесване на няколко серии от по 3-4 оборота. Лично на мен това ми е неприятно особено при Мидеата, защото нейните бъркалки се въртят в една посока и тестото остава изместено на една страна в казанчето, при Мулинекса бъркалките се въртят в противоположни посоки и този "дефект" почти липсва. 

# 412
  • Варна
Царевичният хляб се получи страхотен  newsm44
Рецептата е сполучлива нищо, че вместо да пусна програмата за основен хляб съм пуснала тази за френски!  Laughing

# 413
Уникално изглежда!Рецептата коя е точно?

# 414
  • Варна
Ето тази е рецептата Царевични-пшеничен хляб
Спазих рецептата с няколко изключения.
1. Ползвам суха мая и сложих 1 1/2 малка мерителна лъжичка.
2. Към водата с яйцето добавих около 2 супени лъжици кисело мляко. (Общото количество стана около 190 мл.)
3. Добавих допълнително 30 грама царевичен грис, защото тестото ми беше мокро.

Това е Simple Smile Следващият път ще го пробвам с 200 грама царевично брашно и 350 пшенично :)

# 415
  • морето и сините вълни :)
 Момочета здравейте.Вчера пробеах машинката с готова смес и стана ужасен хляб.Сбит и тежък.Въобще не е пухкав ,абе пълен провал.Дайте съвет какво брсшно да си купя. Tired

# 416
Момочета здравейте.Вчера пробеах машинката с готова смес и стана ужасен хляб.Сбит и тежък.Въобще не е пухкав ,абе пълен провал.Дайте съвет какво брсшно да си купя. Tired
започни с обикновено бяло брашно  тип 500. следи си консистенцията на тестото , после и втасването. ако се наложи прекъсваш програмата.

# 417
  • София
 Освен брашното ще ти трябва и мая. Ако не си фен на разни биопродукти, бих препоръчал френската инстантна мая с 11-грамовите пакетчета. С нея винаги имам добри резултати.

# 418
Коя  готова смес. Аз сефтето на машинката го направих с тази от Лидл /със слънчогледово семе/  и засега ми е най-добрият хляб опечен в нея. Другите имаха дебела кора /отдолу и встрани /и недопечена горна .
   Сега смятам да правя опит с най -евтиното брашно от Лидл /другата седмица е на промо/. С него при ръчно месене не съм имала проблеми ,казаха ми ,че не ставал хубав хляб с пекарна. Аз да пробвам все пак.
  Един въпрос имам - сухото мляко в рецепта може ли да се замени с кисело ? И кой вариант е по -удачен.
 Обикновено меся /ръчно/ с айрян и  тестото ми винаги е било перфектно. Точни рецепти не спазвам и тук малко ми е трудно .
  При готовата смес даже и последователността не спазих -сложих първо брашно ,после вода и малко олио. Включих и я и не наближих докато не стана. Даже трябваше да изляза и ме нямаше 3ч след като е свършила програмата .Чакаше ме топъл хляб ,който се извади лесно от формата /при положение ,че беше с бъркалките вътре/ ,пухкав и  равномерно изпечен.
  Следващите ми опити придружени с зяпане и следене и так далее  бяха тези с дебела кора изключая горната ,която странно бяла си остана. Последно послушах съвет на една съфорумка и сложих фолио на капачето. В резултат имах по -тъмна коричка ,но за степен тъмно е незадоволителна. Аз не обичам прегорели кори ,но тя просто е прекалено светла.Искам златиста и хрупкава,и долната и странични да не са така дебели.

# 419
пак ще трябва да ме четеш  hahaha
сухото мляко спада към сухите съставки.  к.мляко - към течните.  не върви да махнеш 10 гр сухо мляко и да добавиш 10 гр. к.мляко.  по-удачен вариант според мен е въобще да не използваш сухото мляко.

Общи условия

Активация на акаунт