МАШИНА ЗА ХЛЯБ-55-та тема

• 42 852
  • 741
  •   1
Отговори
# 510
е моите бъркалки не щат да застанат така в полож.1   направих ги в пол.2 но пак си въртят тестото на така на топка а все едно две топки които се доближават
пуснала си запитване в стара тема. за маята питаш.
отдели малко време и попрочети 1 страница от темата - блога, съвети и др. действително ще си отговориш на много неща.   bouquet

# 511
  • на Мелмак
За първи път ще правя ръжен хляб в машинката , стискайте палци  Grinning
Досега все готови смеси - доволна съм ,но днес ще го спретна сама  Crazy

# 512
Моят хляб вчера беше смесен и си е малко по-кафявичък от самото брашно, но пък аз съм чувала, че много машини от различни марки не изпичат добре отгоре.  Rolling Eyes
Честно казано, харесва ми машинката.
Днес ще пробвам с бяло брашно да видя.

Бонго, имах предвид да няма контакт с водата не отвътре, а отвън, отдолу където са хванати бъркалките Wink /от външната страна/ и се притесних да не се напълни с вода и нещо да й стане при печенето. Знам ли... ама няколко пъти изчетох всички книжки и видях доста грешчици явно при превода. Wink

# 513
  • София
Lorein666,
виж в този си пост какво е публикувал Ердинч за положението на бъркалките.

е моите бъркалки не щат да застанат така в полож.1   направих ги в пол.2 но пак си въртят тестото на така на топка а все едно две топки които се доближават

И това при положение, че тестото е както трябва?
в какъв смисъл както трябва?

Като третата топка отгоре на долу в този линк http://forumbabgmama.blogspot.com/

# 514
Lorein666,
виж в този си пост какво е публикувал Ердинч за положението на бъркалките.

И това при положение, че тестото е както трябва?
в какъв смисъл както трябва?

Като третата топка отгоре на долу в този линк http://forumbabgmama.blogspot.com/
почти е такова тестото но се разделя на две,и имам две бъркалки а там е показано с една

# 515
  • София
Днес, ако стигна до пускане на машината, ще се опитам да направя клипче за работата на моята Мидеа, която също е с две бъркалки, но това не й пречи да си забърква една топка тесто.

# 516
Привет на всички МОМЧЕТА Wink  и момичета в тази вкусна тема!  bouquet Аз съм с Финлукс от  големите. До скоро ползвах машинката само за  месене, но сме  с бебе вкъщи и  горят, не горят уплътненията, ще оставя  машината да си върши сама  всичката работа. Засега нямам въпроси. Вече или  е обсъждано това, което ме вълнува, или знам къде да го  търся. Пък  и  не смея да предизвиквам Бонго  с тъп въпрос, да не хване  къртечниците.  #2gunfire

Стана ми любопитно за машинките от Лидл. Хлябът, за който казвате, че е недопечен отгоре, докъде ви изпълва казанчето? За дебелата кора с ММ сме забелязали, че се получава при по-продължително печене.

Neli672, притеснява те, че не омесва добре тестото ли? Според мен, като бухне  се съединяват двете  топки.

# 517
Досега само с готовата смес на програма 2 /лидълска хлебопекарна/  не ми беше дебела кората на хляба. Сега пека на програма  1 степен бързо.

# 518
  • на Мелмак
На мен ми се разделя тестото на две , ако е :
- твърдо , т. е. трябва му малко водичка;
- малко количество съставки , при мен минимума е 750 гр. а по блогове и т.н. доста рецепти са за 500гр.

# 519
  • Варна
Днес правих козунак изцяло в машината , е не съм доволна , не ми харесва тази машина и това е !
Сега се чудя ще ми я приемат ли след като е ползвана , въобще проверяват ли уреда в какво състояние е като връщате ?!
За Лидл !

# 520
  • Варна
Относно двата реотана на Мулинекса - те работят вкупом само при печене на багети понеже те са на два етажа. За хляб работи само единия реотан - долния.

Mунчо , тук не мога да се съглася с теб. При мен си работят едновременно и двата реотана и при другите програми, не само при печене на багети.  Не постоянно, разбира се. Peace

Валети , то козунака е цяла наука ... Според мен първо трябва да направиш успешен хляб и тогава да се хвърлиш в дълбоките води на козунакоправенето Simple Smile

Последна редакция: пн, 22 сеп 2014, 13:21 от Hope♥

# 521
Валети, не помня до кой ден след покупката можеш да върнеш без обяснения в Лидл. Мисля, че третия. newsm78   Ние сме връщали много неща. Никога  не правят проблем. Такава им е политиката. А каква  машина  ще вземеш, ако я върнеш?

# 522
Момичета и момчета,да ви се похваля с първата си питка! Grinning

Благодаря за доверието. Много е хубава  Hug

# 523
Пък  и  не смея да предизвиквам Бонго  с тъп въпрос, да не хване  къртечниците.  #2gunfire
споко !!! до сега никой не се е гътнал  Laughing

# 524
Днес правих козунак изцяло в машината , е не съм доволна , не ми харесва тази машина и това е !

кво се случи де. разкажи ?  не успя да го сплете и усуче ли ?

Общи условия

Активация на акаунт