МАШИНА ЗА ХЛЯБ-55-та тема

  • 42 796
  • 741
  •   1
Отговори
# 570
  • София
  • Мнения: 3 034
Имам един разбутан пакет адаптирано мляко  Mr. Green Освен утре да пробвам с него на место сухо  Whistling Моя мъж няма да забележи разлика, стига хляба да не се рони  Mr. Green

По-назад в темите някой спомена, че адаптираното мляко не понасяло термична обработка!?

# 571
  • Мнения: 4 884
Хмм  newsm78

Мъжка солидарност, а?  Mr. Green


Има нещо вярно в това, не се бях сещала. Благодаря  Hug

# 572
  • София
  • Мнения: 937
Здравейте! И аз чета усърдно, но вече в главата ми е пълна каша. Ако скоро не избера рацепта за Лидълската ми машина, ще трябва да ходя до магазина. Има ли някъде подредени сполучливи рецепти за различните марки машини. Както разбирам, на различните марки им пасват различни машини.

# 573
  • Мнения: 8 001
Мариана, защо просто не направиш основната рецепта от книжката?

# 574
  • Мнения: 3 020
Мариана, защо просто не направиш основната рецепта от книжката?

И аз това се зачудих  newsm78
Вече правя втора такава и досега хлебчетата станаха перфектни, дано и занапред да е така Wink
Даже и не ми се ронят, някак са по-влажни ли, не знам, но тук пишат, че стават на трохи, на мен не.

# 575
  • Мнения: 18 811
И аз не слагам нито яйце, нито сухо мляко, нито масло- винаги ми се получава.
Топла вода, олио на око, брашно, мая, сол, захар- това е  Peace

# 576
  • София
  • Мнения: 937
Ами пробвах Бързо опечен бял хляб на 5 ескпресна програма, но стана глетав и отгоре не добре изпечен. А рецептите за основната програма хич не са ми като за обикновен бял хляб. Първата е със слънчогледово семе, втората е с квас / не знам какво е това/, има каротфен,бирнен и т,н, но не и обикновен бял хляб / брашно, мая, сол, захар, вода/
Ако някой има изпитана рецепта за Лидълска машина, да сподели, моля  Praynig




raja_nikol имаш ли рецепта или слагаш на око?

# 577
  • Мнения: 18 811
Ами пробвах Бързо опечен бял хляб на 5 ескпресна програма, но стана глетав и отгоре не добре изпечен. А рецептите за основната програма хича не са ми като за обикновен бял хляб. Първата е със слънчогледово семе, втората е с квас / не знам какво е това/, има каротфен,бирнен и т,н, но не и обикновен бял хляб / брашно, мая, сол, захар, вода/
Ако някой има изпитана рецепта за Лидълска машина, да сподели, моля  Praynig

5 програма аз тотално я задрасквам  Naughty /Обаче то си пишело специално за нея, че е с 300 гр. брашно, ама кой да изчете всичко  Embarassed/

Моята любима рецепта:
360 гр топла вода, олио-2-3 с.л., 1 непълна с.л. сол, брашно около 550-600 гр. /обикновено 2 части бяло, 1 част пълнозърнесто/, 1 ч.ч мая, 1 непълна с.л. захар.
Ползвам основно 1 и 3 програма, при звуков сигнал сипвам микс семена.
Не е имало гафове никога  Peace

Ами вече и свикнах и карам на око, гледам хубаво тестото да се отлепя от стените и да е мекичко.
Винаги слагам на 1250 гр., на степен най- силно опечен хляб

# 578
  • Мнения: 3 020
Всеки се оплаква от хляба на Експресната програма, независимо каква марка е пекарната - хич не става. Даже и не смятам да я пробвам.  Naughty

# 579
  • Мнения: 18 811
Всеки се оплаква от хляба на Експресната програма, независимо каква марка е пекарната - хич не става. Даже и не смятам да я пробвам.  Naughty

Абсолютно  Peace

Установих, че много добре се получава също на 1 или 3, но на бърза /бягащия бутон след най- препечената степен  Mr. Green/ Около 2,20 мин е, но става супер  Peace

# 580
  • София
  • Мнения: 937

Моята любима рецепта:
360 гр топла вода, олио-2-3 с.л., 1 непълна с.л. сол, брашно около 550-600 гр. /обикновено 2 части бяло, 1 част пълнозърнесто/, 1 ч.ч мая, 1 непълна с.л. захар.
Ползвам основно 1 и 3 програма, при звуков сигнал сипвам микс семена.
Не е имало гафове никога  Peace

Ами вече и свикнах и карам на око, гледам хубаво тестото да се отлепя от стените и да е мекичко.
Винаги слагам на 1250 гр., на степен най- силно опечен хляб

Маята да не е  чаена лъжичка?

# 581
  • Мнения: 3 020


Установих, че много добре се получава също на 1 или 3, но на бърза /бягащия бутон след най- препечената степен  Mr. Green/ Около 2,20 мин е, но става супер  Peace

Аз пък този бутон нещо не схванах за какво е - "бърза" какво ... коричка ли, загар ли...  newsm78 не го разбирам, ползвам само "тъмна" коричка.

# 582
  • Мнения: 18 811
Боже....лъжичка разбира се  Embarassed Embarassed Embarassed

Бързата програма скъсява времето на основната /поне според мен/.
От 3,30 мин примерно програма 1, става 2,20 мин, а резултата е същия  Peace

# 583
  • Мнения: 4 954
На мен при бърза програма ми иска много повече количество мая, защото всъщност пести от втасването. А хубавият хляб трябва да втаса добре. Ако вие правите хляб на ръка няма да сложите две кубчета мая, за да спестите време, нали? По-добре отложен старт за времето, когато искате да е готов, отколкото да се пришпорват нещата, ако така и така няма време. И да се внимава маята да не влиза в контакт с водата междувременно.

# 584
  • София
  • Мнения: 937
yulmana, преди няколко дни на лични ти писах точно времето, когато е последното премесване за първа и за втора програма. След него трябва да вадиш бъркалките.

Също така искам сърдечно да брагодаря на _ilka_ за схемата за разположението на бъркалките. Все се чудех как точно да ти разполагам, защото в определено положение се затруднява месенето.

Може ли и на мен да кажете кога да махна бълкалките и каква е схемата за поставянето им  Praynig Благодаря!   bouquet


И да се внимава маята да не влиза в контакт с водата междувременно.

А когато се използва жива мая, не рябва ли да се разтвори в малко вода? Ако е така след останалата вода ли я прибавяте или накрая върху брашното?

Общи условия

Активация на акаунт