МАШИНА ЗА ХЛЯБ-55-та тема

• 42 796
  • 741
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Имам един разбутан пакет адаптирано мляко  Mr. Green Освен утре да пробвам с него на место сухо  Whistling Моя мъж няма да забележи разлика, стига хляба да не се рони  Mr. Green

По-назад в темите някой спомена, че адаптираното мляко не понасяло термична обработка!?

# 571
Хмм  newsm78

Мъжка солидарност, а?  Mr. Green

Има нещо вярно в това, не се бях сещала. Благодаря  Hug

# 572
  • София
Здравейте! И аз чета усърдно, но вече в главата ми е пълна каша. Ако скоро не избера рацепта за Лидълската ми машина, ще трябва да ходя до магазина. Има ли някъде подредени сполучливи рецепти за различните марки машини. Както разбирам, на различните марки им пасват различни машини.

# 573
Мариана, защо просто не направиш основната рецепта от книжката?

# 574
Мариана, защо просто не направиш основната рецепта от книжката?

И аз това се зачудих  newsm78
Вече правя втора такава и досега хлебчетата станаха перфектни, дано и занапред да е така Wink
Даже и не ми се ронят, някак са по-влажни ли, не знам, но тук пишат, че стават на трохи, на мен не.

# 575
И аз не слагам нито яйце, нито сухо мляко, нито масло- винаги ми се получава.
Топла вода, олио на око, брашно, мая, сол, захар- това е  Peace

# 576
  • София
Ами пробвах Бързо опечен бял хляб на 5 ескпресна програма, но стана глетав и отгоре не добре изпечен. А рецептите за основната програма хич не са ми като за обикновен бял хляб. Първата е със слънчогледово семе, втората е с квас / не знам какво е това/, има каротфен,бирнен и т,н, но не и обикновен бял хляб / брашно, мая, сол, захар, вода/
Ако някой има изпитана рецепта за Лидълска машина, да сподели, моля  Praynig

raja_nikol имаш ли рецепта или слагаш на око?

# 577
Ами пробвах Бързо опечен бял хляб на 5 ескпресна програма, но стана глетав и отгоре не добре изпечен. А рецептите за основната програма хича не са ми като за обикновен бял хляб. Първата е със слънчогледово семе, втората е с квас / не знам какво е това/, има каротфен,бирнен и т,н, но не и обикновен бял хляб / брашно, мая, сол, захар, вода/
Ако някой има изпитана рецепта за Лидълска машина, да сподели, моля  Praynig

5 програма аз тотално я задрасквам  Naughty /Обаче то си пишело специално за нея, че е с 300 гр. брашно, ама кой да изчете всичко  Embarassed/

Моята любима рецепта:
360 гр топла вода, олио-2-3 с.л., 1 непълна с.л. сол, брашно около 550-600 гр. /обикновено 2 части бяло, 1 част пълнозърнесто/, 1 ч.ч мая, 1 непълна с.л. захар.
Ползвам основно 1 и 3 програма, при звуков сигнал сипвам микс семена.
Не е имало гафове никога  Peace

Ами вече и свикнах и карам на око, гледам хубаво тестото да се отлепя от стените и да е мекичко.
Винаги слагам на 1250 гр., на степен най- силно опечен хляб

# 578
Всеки се оплаква от хляба на Експресната програма, независимо каква марка е пекарната - хич не става. Даже и не смятам да я пробвам.  Naughty

# 579
Всеки се оплаква от хляба на Експресната програма, независимо каква марка е пекарната - хич не става. Даже и не смятам да я пробвам.  Naughty

Абсолютно  Peace

Установих, че много добре се получава също на 1 или 3, но на бърза /бягащия бутон след най- препечената степен  Mr. Green/ Около 2,20 мин е, но става супер  Peace

# 580
  • София

Моята любима рецепта:
360 гр топла вода, олио-2-3 с.л., 1 непълна с.л. сол, брашно около 550-600 гр. /обикновено 2 части бяло, 1 част пълнозърнесто/, 1 ч.ч мая, 1 непълна с.л. захар.
Ползвам основно 1 и 3 програма, при звуков сигнал сипвам микс семена.
Не е имало гафове никога  Peace

Ами вече и свикнах и карам на око, гледам хубаво тестото да се отлепя от стените и да е мекичко.
Винаги слагам на 1250 гр., на степен най- силно опечен хляб

Маята да не е  чаена лъжичка?

# 581

Установих, че много добре се получава също на 1 или 3, но на бърза /бягащия бутон след най- препечената степен  Mr. Green/ Около 2,20 мин е, но става супер  Peace

Аз пък този бутон нещо не схванах за какво е - "бърза" какво ... коричка ли, загар ли...  newsm78 не го разбирам, ползвам само "тъмна" коричка.

# 582
Боже....лъжичка разбира се  Embarassed Embarassed Embarassed

Бързата програма скъсява времето на основната /поне според мен/.
От 3,30 мин примерно програма 1, става 2,20 мин, а резултата е същия  Peace

# 583
На мен при бърза програма ми иска много повече количество мая, защото всъщност пести от втасването. А хубавият хляб трябва да втаса добре. Ако вие правите хляб на ръка няма да сложите две кубчета мая, за да спестите време, нали? По-добре отложен старт за времето, когато искате да е готов, отколкото да се пришпорват нещата, ако така и така няма време. И да се внимава маята да не влиза в контакт с водата междувременно.

# 584
  • София
yulmana, преди няколко дни на лични ти писах точно времето, когато е последното премесване за първа и за втора програма. След него трябва да вадиш бъркалките.

Също така искам сърдечно да брагодаря на _ilka_ за схемата за разположението на бъркалките. Все се чудех как точно да ти разполагам, защото в определено положение се затруднява месенето.

Може ли и на мен да кажете кога да махна бълкалките и каква е схемата за поставянето им  Praynig Благодаря!   bouquet

И да се внимава маята да не влиза в контакт с водата междувременно.

А когато се използва жива мая, не рябва ли да се разтвори в малко вода? Ако е така след останалата вода ли я прибавяте или накрая върху брашното?

Общи условия

Активация на акаунт