МАШИНА ЗА ХЛЯБ-55-та тема

  • 42 798
  • 741
  •   1
Отговори
# 540
  • Мнения: X
pam4i . на с коя програма започна -основна ли ? После пече на програма 12 и го вади опечен хляб и допича пак на същата програма.
   Голямо пипкане става тогава -аз искам процеса да е непрекъснат и добър резултат. Корите как са?
  Кухнята ми се изпълва с трохи като режа  Stop

# 541
  • София
  • Мнения: 3 034
П.П. Много ми е чудно как успявате да пуснете допичане веднага след основното печене. Моите машинки винаги ми показват комбинация от три Х-та Mr. Green.
как става допичането според теб ? - за да видим къде грешиш

Ами, като изпищи машината за край на програмата, анулирам притоплянето и задавам програма едикояси - само печене, която е с минимум от 10 минути. След това натискам старт и .... трите Х-та Joy.

# 542
  • Мнения: 7 779
имаш ли програма печене?  само и единствено печене  - около 60 мин е

# 543
  • Мнения: 7 779
Ами, като изпищи машината за край на програмата, анулирам притоплянето и задавам програма едикояси - само печене, която е с минимум от 10 минути. След това натискам старт и .... трите Х-та Joy.
говорим за допичане.  т.е. свършило е печенето по програма и след това допичаш. нали така ?
сега отговаряш ,че анулираш притоплянето.   за какво говорим всъщност ? - допичане или притопляне ?

# 544
  • Мнения: 5 252
yulmana, преди няколко дни на лични ти писах точно времето, когато е последното премесване за първа и за втора програма. След него трябва да вадиш бъркалките.

И много се озадачавам, защото моята машина идеално си опича отгоре. Ето:
Скрит текст:

Разбира се, отстрани е по-тъмен, но това е нормално за хлебопекарна. Отделен е въпросът, че на горния хляб водата му е в повече. Днешният ми стана направо красавец, ама не ми се снима.

Също така искам сърдечно да брагодаря на _ilka_ за схемата за разположението на бъркалките. Все се чудех как точно да ти разполагам, защото в определено положение се затруднява месенето.

Последна редакция: пн, 22 сеп 2014, 16:35 от Guess Who

# 545
  • София
  • Мнения: 3 034
 Бонго, чети по устните Laughing! Анулирам поддържането на хляба топъл, което е 60минути и набирам програмата само за печене, която започва от 10 минути, напълно достатъчни за доизпичане на самунчето, НО машината ми казва (трите Х-та ), че е умряла от жега в момента и не й се работи, при което аз обикновено се отказвам от идеята за доизпичане  Hug.

# 546
  • Мнения: 3 020
Ами възможно е, поне на Лидълската пише, че след изпичане на един хляб, може да се пусне само и единствено една програма "печене". Явно така пускат една след друга, обаче има и едно НО, ако е много топла машината, може да се наложи да се изчака малко време.  Grinning
Може би има значение и околната Т и не е било толкова топло у тези потребителки  Rolling Eyes

# 547
  • Мнения: 7 779
Бонго, чети по устните Laughing! Анулирам поддържането на хляба топъл, което е 60минути и набирам програмата само за печене, която започва от 10 минути, напълно достатъчни за доизпичане на самунчето, НО машината ми казва (трите Х-та ), че е умряла от жега в момента и не й се работи, при което аз обикновено се отказвам от идеята за доизпичане  Hug.
при всичките марки машини може да се използва програма "печене" независимо от температурата в машината. за пръв път чувам , че това може и да не стане както е при теб. не си спомням до сега някой да е казвал ,че не може да се пуска тази програма когато е топла машината.  виж , за другите хлебни програми е възможно да изписва грешка и да не тръгнат ако температурата в машината е над определената. но печенето може да се пуска и при 70-80 градуса в машината (нямам представа колко  е при печене).

# 548
  • София
  • Мнения: 3 034
Е-е, такъв съм си аз - късметлия. Я свирка без топче, я глуха акула ще ми се падне Joy!

# 549
  • Мнения: X
 Твоя хляб е идеален ,аз такава кора не съм имала почти никога -а долната е по-дебела и тъмна.
 По твоята рецепта правих вчера ,но лидълското брашно /купих го вчера / тип 500 беше странно тъмно и на бучки и хляба ми стана тъмен на цвят -добре се изпече. Днешният е със същото брашно /но купувано преди седмица / и хляба  е чудесен -кората си е дебела пак.

# 550
  • Мнения: 7 779
Е-е, такъв съм си аз - късметлия. Я свирка без топче, я глуха акула ще ми се падне Joy!
ако действително е така това си е направо за бракуване.
знаем ,че машините могат да поддържат за известно време памет ако спре тока и след като дойде да продължат от там , откъдето са спряли.  ако това се случи по време на печенето ,след като дойде тока машината ти няма да тръгне защото е топла. с една дума тази програма не ти е сигурна на 100 %

# 551
  • Мнения: 5 737
Мисля, че бъркаш с нулирането. Когато приключи да пече машината, аз директно я пускам на програмата за печене /12-та беше, мисля/. Просто избирам от копчето програмата и стартирам. Не ми е правила проблеми и е започвала да работи веднага. Специално ще пробвам следващия път, когато правя хляб и ще пиша, защото сега карам малко по спомен /не съм го правила отдавна и не помня/. А и не би следвала да ти дава, че е прегрята машината при положение, че досега е пекла и би следвало да е сходна температурата.   newsm78

# 552
  • Варна
  • Мнения: 241
Бонго, врътнах болтчето с малко повече от половин оборот и мисля, че има ефект!!! Много благодаря за съвета  newsm20
Днес пекох на средна коричка и не ми изгоря! Стана чуден хляб!

# 553
  • София/Варна
  • Мнения: 2 413
Нямах достъп до Интернет за няколко дни и сега се начетох на куп щуротии. Чудя се наистина как Бонго има търпение да обяснява на всички и не е хванал картечницата.
Когато има проблем с партидата на някой модел, то се наблюдават сходни несполуки. Стария ми Мулинекс имаше всичко характерно за модела - не изпичаше добре отгоре (до последно си я ползвах със залепено на прозорчето фолио), казанчето и перките се надираха през точно определен период от време.
Виждам, че доста девойки имат нереалистични очаквания, още повече за нисък клас машинка. Като се прехвърлиш от един на друг модел е нормално да има нужда от време за напасване на рецептите и начина на работа с уреда. И мен ми се случи да изхвърля 3-4 хляба с новата машинка, въпреки че е в доста по-висок ценови клас. Наложи се да си адаптирам обичайната рецепта, както и да изуча каква коричка се получава при различните степени на изпичане, в зависимост от грамажа на изделието.

# 554
  • Мнения: 18 811
И моята е същия нисък клас, ама никога не съм лепила фолиата и тем подобни щуротии.
За мен определено има дефект в партидата, пък вие си пак си говорете.
За пръв път чувам за Мулинекса проблемите, за които ти пишеш.
На всички мои познати им се прецакват перките.
А щом и той дава дефект- по- добре да се набутам със 100 лв  Wink

Общи условия

Активация на акаунт