МАШИНА ЗА ХЛЯБ-55-та тема

• 42 751
  • 741
  •   1
Отговори
# 630
  • Варна
И аз го имам това черното, но много по-малко. Не са метални стружки, а загоряло брашно. Laughing
само аз ли не виждам стружките ?  при мен не се отваря

Ето, Бонго, заповядай! За мен са си стружки! Дано така да ги видиш.

# 631
mama irirna, положения 2 и 3 нямат нищо общо, погледни ги пак Peace
според мен са еднакви. ако приемем ,че лявата бъркалка на поз.2  е на 2 ч  дясната е на 8 ч.  двете бъркалки се въртят с еднаква скорост и по посока на час.стрелка. това означава ,че  ако лявата е на 3ч  дясната ще е на 9ч.  или това е поз. 3
възможно е да има разлика , ако бъркалките се въртят в различни посоки. когато си купувах машината продавачката ми каза ,че имало такива машини. аз лично не съм виждал.
за мен трите варианта са - гледащи в една посока , в противоположни посоки и едната изместена на 90 градуса спрямо другата.

# 632
  • София
И аз го имам това черното, но много по-малко. Не са метални стружки, а загоряло брашно. Laughing

И как стига до там това брашно Shocked?

# 633
  • София
Искам да попитам, колко от вас, които дискутирате въпроса за ронливостта на хляба, прочетоха блога, посочен в първия пост ?

# 634
  • В сбъднатите си мечти
Стружки са 100 % Забелязах и на казанчето ,че има на 2 места задрано .Не е много но има ,явно там се получава триене при месенето .Слагам казанчето в правилна позиция и в това съм сигурна .От хляба съм доволна ,това е което постигах и с предишната ми хлебопекарна и това ,което очаквах .
Не ми се иска да я връщам ,но си мисля ,че както бледата коричка е белег за партидата ,ако и това е характерно то след няколко месеца ще има бум на рекламации за дефектирали машинки от неправилна работа ( което показват стружките ) .
Ако има технически грамотен в темата нека се изкаже  Thinking

# 635

Ето, Бонго, заповядай! За мен са си стружки! Дано така да ги видиш.

аз се учудих на Guess като каза ,че било брашно. и си помислих ,че говорите за различни места. това което си го показала не би трябвало да е брашно. просто не виждам как ще стигне до там и как ще се изпече до такава степен ,че да почернее.  Laughing
това се получава като се трият двете метални части при въртенето - показаната на снимката и тази на контейнера.  мисля ,че го има при всичките машини.

# 636
Искам да попитам, колко от вас, които дискутирате въпроса за ронливостта на хляба, прочетоха блога, посочен в първия пост ?
не мъчи момите , молим ти се  Laughing
през страница само това им казвам , ама те не ме чуват. останах без глас.  #Cussing out
а аз те попитах защо не се мяркаш тадява ?

# 637
Като тръгне да замесва, знаеш ли какъв хубав облак брашно се вдига? И не, хич не може да се опече.
След всеки хляб бърша такова нещо, но в много по-малки количества, и изобщо не ми прилича на стружки, да не говорим, че току-що огледах казанчето и вътрешността на машината и няма нищо надрано. newsm78
Пу, налазихме ви хубавата тема с тази лидълска хлебопекарна.

# 638
Като тръгне да замесва, знаеш ли какъв хубав облак брашно се вдига?
След всеки хляб бърша такова нещо, но в много по-малки количества, и изобщо не ми прилича на стружки, да не говорим, че току-що огледах казанчето и вътрешността на машината и няма нищо надрано. newsm78
Пу, налазихме ви хубавата тема с тази лидълска хлебопекарна.
в момента съм разглобил едно казанче да му сменявам семерингите и долната му част ми е подръка та я сложих да видя как стоят нещата. таа долната част на казанчето плътно обхваща  тази на машината (показаната на снимката). няма как да влезне брашно независимо ,че има хубав облак от брашното. може да има брашно под реотана , но за мен не може да отиде под казанчето. 

# 639
Може и да не съм права.

# 640
  • Karlovo
Да покажа и аз хлебче ,по рецептата на памук питка -
Скрит текст:
.

# 641
Може и да не съм права.
съмняваш ли се  Joy

не ми се снима сега  долната част на казанчето. там нали има нещо като перка  която влиза в разрезите на снимката и така се предава движението от ел.мотора към бъркалките.  та тази перка при мен се вижда ,че е износена. при теб може да не е защото машината ти е нова.  Laughing

# 642
  • София
в момента съм разглобил едно казанче да му сменявам семерингите и долната му част ми е подръка та я сложих да видя как стоят нещата. таа долната част на казанчето плътно обхваща  тази на машината (показаната на снимката). няма как да влезне брашно независимо ,че има хубав облак от брашното. може да има брашно под реотана , но за мен не може да отиде под казанчето. 

Бонго, ноу-хау нещо, това-онова? Семерингите ръчна изработка ли са?

# 643
с опънати очички са  hahaha

# 644
  • София
 А после какво вместо нитовете?

Общи условия

Активация на акаунт