МАШИНА ЗА ХЛЯБ-55-та тема

• 42 746
  • 741
  •   1
Отговори
# 645
неръжд. болтове  Laughing

# 646
  • София
Моят хляб стана горе-долу, по-добър е от предния, но не е това, което искам.
Такива стружки и аз имам, то по скоро е като прах, защото се замаза като го обрах с пръст. Не е брашно, мирише на метал. Но днес не бях сложила хубаво казанчето и ми завибрира вътре в машината, веднага спрях и го наместих, чак тогава видях стружките. Не знам дали са в следствие на това или си ги е имало.

Между другото тези неща , около които са стружките имат ли правилна позиция? На мен ми е малко трудно да определя как да ги напасна с казанчето.

Последна редакция: вт, 23 сеп 2014, 19:32 от _мариана

# 647
Не знам дали са в следствие на това или си ги е имало.
не.
ще ги има като се използва машината.

# 648
Определено са стружки ... сега ги разтрих малко между двата пръста.
Да ви питам нали няма минимално количество брашно за ползване, понеже пише за макс 700гр.?
Сега сложих да правя кекс, но не посмях да сложа двойна доза да не прелее, но сега ми се струва, че е доста малко сместа.  Rolling Eyes
/ 3 яйца, 2 ч.ч. брашно, 200 гр. кисело, 1/3 ч.ч. олио, 2/3 ч.ч. захар, 1 ванилия, 1 бакпулвер, 1 с.л. какао/
Яйцата бъркате ли ги предварително или ги чупите и слагате директно в казанчето?

Аз си признавам, че не успях да изчета всичката информация в блога  Blush Четох само, което ме интересува.  Simple Smile Но ще я прочета.

# 649

Да ви питам нали няма минимално количество брашно за ползване, понеже пише за макс 700гр.?
щом няма указано минимално значи че няма  Laughing машината не може да го усети. виж , повече от максималното ще го усети. но все пак и малко логически помисли - 10 гр  няма да може да ги омеси посмъртно.
Сега сложих да правя кекс, но не посмях да сложа двойна доза да не прелее, но сега ми се струва, че е доста малко сместа.  Rolling Eyes няма проблем и двойна доза да сложиш (стига да го позволява макс.грама) , но тогава съществува опасност кекса отвътре да не се изпече както трябва. при кекс печен във фурната (2 реотана) пак има провали. а тук е само 1. но не виждам какво ти пречи да опиташ , да се прецакаш и после да ни кажеш за да не се прецакваме и ние  Joy
/ 3 яйца, 2 ч.ч. брашно, 200 гр. кисело, 1/3 ч.ч. олио, 2/3 ч.ч. захар, 1 ванилия, 1 бакпулвер, 1 с.л. какао/
Яйцата бъркате ли ги предварително или ги чупите и слагате директно в казанчето?
предполагам ,че знаеш с каква скорост (интензивност) се разбиват яйцата. сега погледни работещата машина и виж  ще ли може да развие такава скорост ? но и тук е в сила правилото - опитай  Laughing

# 650
  • София
Определено са стружки ... сега ги разтрих малко между двата пръста.
Сега сложих да правя кекс, но не посмях да сложа двойна доза да не прелее, но сега ми се струва, че е доста малко сместа.  Rolling Eyes

Аз си признавам, че не успях да изчета всичката информация в блога  Blush Четох само, което ме интересува.  Simple Smile Но ще я прочета.

Като разбъркаш малка доза бъркалките остават да стърчат отгоре даже и след изпичането. Оня ден забърках един кекс по рецепта на Алис и за първи път извадих предварително бъркалките. След това се поздравих за трудолюбието. Иначе аз разбърквам предварително захарта с течностите и яйцата, за да се намали риска от надраскване на казанчето от по-едри кристали захар. То това може да граничи с параноята, но след като чаках бъркалки почти половин година, вече вземам всевъзможни предпазни мерки Joy #Crazy.

# 651
Искам да попитам, колко от вас, които дискутирате въпроса за ронливостта на хляба, прочетоха блога, посочен в първия пост ?

МЕРСИИИ   bouquet  bouquet

# 652
Кексът ми стана точно такъв, какъвто го прави моята фурна  Confused - тежък, сбит и леко спаднал. Опечен е, но леко глетав стои.
Много ме е яд.
Моля за изпитана рецепта за кекс в пекарна.  Praynig

Горната рецепта я сложих на 1250 гр., тъмна коричка, беше се надигнал много добре, след прозвучаването на сигнала за край на програмата, отидох да го видя, вече беше спаднал  Rolling Eyes
Сега го разрязах, не става, ще се изяде само коричката, тя поне е много вкусна.

Ох, много съм активна напоследък в тази тема, но ще й хвана цаката на машинката. Ще станем приятели.  Laughing

# 653
Аз се  включвам да благодаря за  схемата с положението  на  бъркалките. По спомен  ги  нагласих  една  срещу друга  да  сочат (лявата   на 3  часа, дясната на  9 часа).  Омеси много хубава, стегната  топчица.  Опекох си козунак (с  кисело  мляко)  за  чудо   и  приказ. Heart Eyes

Прави ми впечатление, че  заради многото дъждове брашната  са   влажни  и отива повече  брашно,  отколкото по рецепта. Като чета  и  при  вас  е така.

# 654
важното е да са в противоположни посоки. дали е 3 - 9 ч  или 12 - 6  е все едно.
относно влажността на брашното и това е описано в съветите и блога на първа страница. също така е и многократно коментирано из темите.  това е една от причините да не се спазват точно рецептите , а да се следи тестото.

# 655
Бонго, благодаря!      bouquet

ЗА   СТРУЖКИТЕ.    И   моята  машина след  3  години  здраво ползване ги   има. Не са много повече от тези на  снимката  на  новата  машинка.

Леле!  Не мога  да се спра.   chef Май и  аз ще  почна да раздавам хлябове...

6тастлива,   повечето  кексчета се разбиват  с миксер предварително и само се  пекат. Като  свърши козунакът, ще пробвам кекс   и ще  докладвам.

# 656
Благодаря ви.   bouquet
Аз питах по принцип за яйцата, не само при кексовете. Понеже не помня дали имаше нещо писано по този въпрос в книжката.

# 657
Аз ги разбивам дори и при хлябове. Една минута работа е (при хляба), но съм сигурна, че всичко е равномерно. При кексовете пък съвсем задължително.

# 658
  • Стара Загора
Ето тук съм споделяла моя опит с кексовете Simple Smile:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=786796.msg28453832#msg28453832

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=786796.msg28852538#msg28852538

А първите, които направих, бяха тези:

http://tanitaang.blogspot.com/2009/05/blog-post_21.html

http://tanitaang.blogspot.com/2009/05/blog-post_14.html

Всички до един са ставали перфектни.

А относно стружките - моята винаги е имала такива, от самото начало. Купувана е преди повече от година.

# 659
Астера, всъщност сега загледах, че първата ти рецепта, която си дала, е същата като моята, само че вместо олио при теб има масло.  Simple Smile
Днес пак ще пробвам, но ще се постарая повече - ще си разбъркам мноооого хубаво яйцата и захарта, така както си го правя обикновено и само ще сложа да го пека в пекарната.  Peace

И за хляб - ще пробвам по-"засукана" рецепта с яйца и т.н. глезотийки  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт