МАШИНА ЗА ХЛЯБ-55-та тема

  • 42 710
  • 741
  •   1
Отговори
# 660
  • Варна
  • Мнения: 458
Да ви кажа какви я свърших аз
върнах машинката на Лидл и два дни звъня по телефони и обикалям сервизи из Варна за резервно казанче за моята Нео .
Отговор един и същ получавам отвсякъде:няма резервни ,неможем да доставим , не става да се отремонтира , преди малко даже една любезна дама ми отговори че затова били евтини и като се скапят -хвърляме !!!
ами сега  Sad

# 661
  • Мнения: 3 020
И аз като обикалях да разгледам и да си избера /първо исках Мулинекс, но след като разбрах за проблемите им, пък и много продавачи ме разубедиха, че по-добре по-евтина/, консултантите ме съветваха евтина, като й изтече гаранцията и ако се скапе, направо нова... та напълно те разбирам, защото и на мен все това ми повтаряха.

# 662
  • на Мелмак
  • Мнения: 11 996
Аз пък съм с Мулинекс от повече от година и половина и нямам никакви оплаквания , както и още поне 4-5 ползвателки около мен - не мога да разбера какво сте го нарочили толкова тоя Мулинекс ?  Rolling Eyes

# 663
  • София
  • Мнения: 3 034
Астера, всъщност сега загледах, че първата ти рецепта, която си дала, е същата като моята, само че вместо олио при теб има масло.  Simple Smile
Днес пак ще пробвам, но ще се постарая повече - ще си разбъркам мноооого хубаво яйцата и захарта, така както си го правя обикновено и само ще сложа да го пека в пекарната.  Peace

И за хляб - ще пробвам по-"засукана" рецепта с яйца и т.н. глезотийки  Laughing

И за какво ще цапаш хлебопекарната тогава. По-добре си го пусни във фурната. После поне няма да се оплакваш и от изпичането.

# 664
  • Мнения: 3 020

И за какво ще цапаш хлебопекарната тогава. По-добре си го пусни във фурната. После поне няма да се оплакваш и от изпичането.

Във фурната ми се получават като вчерашния - много трудно ми стават кексовете там, все едни тежки и сбити. Пък съм пробвала десетки рецепти... все се надявах в пекарната да се получи...

# 665
  • Мнения: 738
Аз логично бих предположила, че проблемът в такъв случай не е в кекса (и пекарната).
Дали е възможно да правиш тестото прекалено гъсто по принцип? То трябва да е с консистенция... айде не като палачинково, но почти такова.
Същото се отнася и за хлебопекарната.
Между другото, на мен чудесни ми се получават кексове изцяло в нея, абсолютно нищо не разбивам предварително - на програмата за кекс си ги бърка, пече...

# 666
  • София
  • Мнения: 102
Аз пък съм с Мулинекс от повече от година и половина и нямам никакви оплаквания , както и още поне 4-5 ползвателки около мен - не мога да разбера какво сте го нарочили толкова тоя Мулинекс ?  Rolling Eyes

Подкрепям. Аз имам Мулинекс от над 4 години, работи без проблем, малко е шумна наистина, но хлябът е чудесен, смених казанчето след 3-тата година и то само защото го надрах от собствената си глупост (сложих сухи чушки без да ги накисна). И до сега е с оригиналната бъркалка. Е, какво повече да искам от машинката

# 667
  • Мнения: 18 807
Астера, на втората рецепта пише, да ес удвои, ако е хоризонтална.
Моята е Лидълската  Mr. Green, тя каква е?
Трябва ли да удвоявам? А първата, с портоколите инея трябва ли?

Никога не съм правила сладкиши в нея  Embarassed

# 668
  • София
  • Мнения: 3 034
Астера, на втората рецепта пише, да ес удвои, ако е хоризонтална.
Моята е Лидълската  Mr. Green, тя каква е?
Трябва ли да удвоявам? А първата, с портоколите инея трябва ли?

Никога не съм правила сладкиши в нея  Embarassed

От хоризонталните е .

# 669
  • Мнения: 18 807
Тогава и двете ли рецепти удвоявам?

# 670
  • София
  • Мнения: 3 034
Тогава и двете ли рецепти удвоявам?

Ами ако и двете са с еднакво количество съставки значи и двете. Когато бъркаш малка доза в голямо казанче, бъркалките стърчат отгоре и после остават дупки в кекса ако решиш да не ги махаш за печенето. Последното е проверено на практика Mr. Green.

# 671
  • Мнения: 955
Ох  и аз да се оплача. Толкова време я ползвам, ама нещо не ми е по сърце.А пък с  такъв мерак я взех. Кекс пробвха два пъти- ужас ooooh! .Моите хора не харесват хляба изпечен в нея. Пък на мен си ми харесва , особенно пълнозърнестия. Та сега само я ползвам предимно за месене и и в повечето случаи пека във фурната.Като го пека във фурната хляба се изяжда за 1ден. Като е във пекарната, по някой път мухлясва от стоене

# 672
  • Мнения: 3 020
И при нас май ще се окаже така.
Интересното е, че голямата толкова много обича питките, погачите и козунаците на мама /минутки за реклама  bowuu Laughing/, а сега и от двата досега правени хляба има.  Rolling Eyes
Затова следващия път ще опитам с рецептата за питка, която правя и която вкъщи се изяжда за минути. Да видим дали ще стане така и в пекарната. /мислех още днес да я пусна, но остана хляб/

Но дори и да си меся тестото само в нея, пак ще ми е от полза.  Peace

# 673
  • Мнения: 46
Мисля, че трябва да се използват рецептите от книжките които са към съответната хлебопекарната.
Веднъж опитах с друга рецепта, но не ми се получи.
Сега правя само от моята книжка.  Peace

# 674
  • Мнения: 18 807
И при нас май ще се окаже така.
Интересното е, че голямата толкова много обича питките, погачите и козунаците на мама /минутки за реклама  bowuu Laughing/, а сега и от двата досега правени хляба има.  Rolling Eyes

Но дори и да си меся тестото само в нея, пак ще ми е от полза.  Peace

Ама питка и хляб са различни работи, нормално е питките да се харесват повече.

Общи условия

Активация на акаунт