МАШИНА ЗА ХЛЯБ-55-та тема

• 43 967
  • 741
  •   1
Отговори
# 90
Ей сега Бонго ще се появи и ще ви обясни, че брашната се овлажняват от топлото време....
за овлажняването през сезоните съм го чел в този форум , но за овлажняването у дома (при отворен плик) си го знам от дете.  Laughing  съвсем нормално е в това топло , но дъждовно време , брашното да се овлажнява повече. въпреки че е лято.

# 91
Купих си брашно на Арчар - пълнозърнесто пшенично-ръжено. Обаче много боклуци сякаш има вътре. Постоянно ми скръцва нещо из зъбите. При вас случвало ли се е?

# 92
  • Бургас
Да се оплача и аз - болна съм, изхвърлихме бъркалката и вече втора седмица ядем гаден хляб. Питахме в гаранционния сервиз 30 лв ., а казанче 60 лв /то не че е развалено/. Ама тия в час ли са- Машината е от Метро и на промоция беше 72 лв. В Бургас съм и не знам къде освен в гаранционния /Изгрев/ къде другаде може да намеря. питах и в сервиз Аш, но ме отсвириха -" където ви е гаранцията". В Никелекрик не виждам точно като нашата и се чудя дали да взема подобна? Имате ли идеи къде още да търся?

# 93
Не е фатално да не е същата по форма, важното е дължината да е правилна и най-вече дебелината на остта.

# 94
  • Бургас
Не е фатално да не е същата по форма, важното е дължината да е правилна и най-вече дебелината на остта.
Аз помолих и колега да ми премери оста. в Никелектрик пише оста и засечката, но никъде не пише и дължината на бъркалката. Освен да се обадя и да ги питам.

# 95
Пише за кое от казанчетата им са подходящи, което е достатъчно принципно - гледаме казанчетата и ще разберем дължината. Не е най-лесният вариант (то и обаждането ще свърши работа, да), но като няма риба и ракът е риба, образно казано.
Което ми напомня, че исках да си купувам казанче за правене на сладко в него... мерси за подсещането.  bouquet

# 96
Момичета, за пръв път ще правя хлаб в машина. Искам да е пълнозърнест, но ми прави впечатление, че във всички рецепти се смесва с бял. Защо това е така? Мога ли да използвам само оълнозърнесто брашно? Не бих искала да използвам и мляко. Просто да направя най-обикновен хлаб. Ако някой може да ми помогне със съвет или рецепта, ще съм благодарна.

# 97
ако ме питаш мен (ама не ме питаш) бих ти препоръчал първо да направиш няколко успешни хляба с бяло + пълнозърнесто брашно, като постепенно увеличаваш % на пълнозърнестото брашно.
като не искаш мляко в рецептата ... ами не го слагай  Laughing хляб пак ще се получи.
млякото като течност може да го замениш с друга течност - бира,вино,вода, айрян .....

пп.рецептите са на първа страница от темата

# 98
Трябваше да кажа "момичета и бонго"  Grinning защо, какъв му е зорът на пълнозърнестият хлаб, че да опитвам първо смесен? По-трудно ли се получава?

# 99
не мога да не пофала моите другарчета - мелничарите. Laughing
днес отворих един пакет брашно на ТЪРНОВСКАТА МЕЛНИЦА   и о ...изненада !!! поздрави от добрите познати червей или пеперуди , или гъсеници , или както се казват още. някой ще каже ,че това е невъзможно , но и за мен е невъзможно да си купя 3 пакета от началото на годината до сега брашно от тази мелница и да ме спохожда такова щастие Joy  при това брашното е купувано от различни магазини и е различен тип.  да викат Пешо пеперудата (Петър Берон) и да им каже какво отглеждат в мелницата си и как да се преборят с него.  Laughing
към тази оферта (за Пешо) да се присъединят и мелничарите от Мелко, и едни от една Агро .. незнам как се казваше (в Кауфланд ги има). такова биоразнообразие е около и в техните брашна  hahaha

# 100
  • на земята
Здравейте,някой правил ли е пълнозърнест хляб с тази хлебопекарна Panasonic SD-2501 WXC Automatic Breadmaker with Nut & Raisin Dispenser & Gluten Free Program, White
http://www.amazon.co.uk/gp/product/B004RTJWMW/ref=oh_details_o03 … ie=UTF8&psc=1
и ако има превод на програмите да сподели.24 програми май имаше..)))Благодаря много   bouquet

# 101
  • Sofia
От кауфланд вземам брашно по 0,69 лв. много вкусен става хляба пише на пакета че е 850%

# 102
Трябваше да кажа "момичета и бонго"  Grinning защо, какъв му е зорът на пълнозърнестият хлаб, че да опитвам първо смесен? По-трудно ли се получава?

Да, много по-трудно става. Мисля, че е редно човек първо да попрочете малко в темата, рецептите и прочие и тогава да задава въпроси  Peace

Моята рецепта за пълнозърнест хляб е: НЕ ГО ПРАВЯ НИКОГА НА ЦЯЛОСТНА ПРОГРАМА!!! Първо пускам печене с втасване, ако има нужда след тази програма изчаквам още да втаса и чак тогава набирам ръчно минутите за печене.

Успех!

Последна редакция: пн, 28 юли 2014, 16:26 от Кливия

# 103
  • на земята
И моят пълнозърнест хляб,не се получава,чета ви почти всички рецепти,идеи,но не става и това,остава ми вътре суров,не съм разучила явно добре машината,напоследък почнах да я използвам освен бял хляб на първа програма,друго нищо не става..))) Sad
Моля някой ако има споменатата по горе машина Панасоник,ще се надявам да сподели мнение,препоръки,идеи,всичко приемам  Heart Eyes

# 104
кажи си твоята рецепта за пълнозърнестия хляб

Общи условия

Активация на акаунт