МАШИНА ЗА ХЛЯБ-55-та тема

• 43 069
  • 741
  •   1
Отговори
# 180
Привет и от мен. Имам Мулинекс OW 310131 и съм много доволна от нея. За втори път правя сладко в нея и чак днес видях, че се прецаквали бързо при често правене на сладко... Shocked

Какво точно имаш предвид под 'прецаквали'? И т'ва определение 'често' за два пъти ми се струва нереално. Как хем само 2 пъти, хем било често newsm78 за мен два пъти не мога да го нарека често.

Някои се разлопвали ( издавали нетипични звуци), на други изтичал захарен сироп през силиконовите уплътнения и затлачвали мотора... такива работи имам предвид. А сега от личен опит след вчерашното сладко- резултата е надрана лопатка... други щети няма

# 181
Хляба издъжра и над седмица, ако не стои на топло и влажно и ако в брашното няма ензими.

# 182
Здравейте на всички !
Имам конкретен въпрос към онези,които имат поглед върху марките хлебопекарни,понеже искам съвет....ако е възможно newsm78
От 2 г. ползвам хлебопекарна Moulinex XXL Home Bread Baguettе.За този период си смених казанчето вече 2 пъти Crossing ArmsПроблема беше все един и същ-износено уплътнение.Така...установих,че независимо колко го предпазвам това казанче от контакти с вода,то просто си се износва много бързо.В момента пак се налага да го подменям.И понеже ми омръзна да си плащам за казанчета,които изобщо не са евтини,реших да сменя марката хлебопекарна.Оглеждам се из нета и понеже твърдо реших вече да НЕ давам 400 лв за хлебопекарна,се насочих към по-евтините модели.
Някой може ли да ми даде конкретно мнение за домашните хлебопекарни Finlux?Гледам,че са на доста по-ниски цени....Естествено,ватовете са наполовина на тези на Мулинекс-а,но за тази марка вече определено не искам да чуя ooooh!
Ето какво изнамерих като модели:
http://www.pazaruvaj.com/hlebopekarni-c4110/finlux/fbm-1580n-p22 … 824/opisanie.html
http://www.pazaruvaj.com/hlebopekarni-c4110/finlux/fbm-1480-p220954592/

Много ще съм благодарна на всички,за всеки един отговор!

# 183
мощността на този Мулинекс е по-голяма заради двата реотана които ги има. предполагам ,че е с 2 реотана.

# 184
Да,с 2 реотана е , но като цяло машините не си заслужават парите!Чувствам се адски набутана Crossing Arms

# 185
Затова купих евтина. Колкото издържи, толкова. Нямам намерение да търся резервно казанче.

# 186
Да,именно затова и аз сега се оглеждам за доста по-евтина хлебопекарна...
Я ми кажете,как почиствате казанчето на машините си след изваждането на хляба?Умам усещането за вина по отношение на казанчетата ThinkingУж ги пазя, а все сеизносват Crossing Arms

# 187
Обикновено накисвам с вода, ако са останали бъркалките. После с мека гъба. Не използвам препарати.

# 188
Да,именно затова и аз сега се оглеждам за доста по-евтина хлебопекарна...
Я ми кажете,как почиствате казанчето на машините си след изваждането на хляба?Умам усещането за вина по отношение на казанчетата ThinkingУж ги пазя, а все сеизносват Crossing Arms
вадя хляба и мия с хладка вода казанчето. от това не се износва. при теб какво е износването ?

# 189
bongo_2007 ,по абсолютно същия начин си го почиствам ! Дори понякога само с влажна кърпа го минавам , уж за да щадя повече казанчето....Пустото му казанче #2gunfire Преди време и аз като cordeliaго накисвах,но понеже предположих,че може би оттова се износи прекалено бързо първото казанче,спрях с накисването.Само го намокрях леко и пребърсвах с кърпа....Явно са прави хората,които предупреждават да не се купува френска техника-много капризна била newsm78

# 190
Познавам хора,които преди мнооооого време си закупиха кучи марки хлебопекарни и до момента са нямали никакви,ама никакви инциденти,при положение,че изобщо не ги пазят.Аз моята машина я гледам като бебе и пак все проблеми с тия пусти казанчета....Аман....Между другото,в един хипермаркет ми бяха пошушнали наскоро,че именно от хлебопекарните Мулинекс имало страшно много рекламации.

# 191
Има най-много рекламации, защото най-много те се купуват. Аз също накисвам казанчето. От около 2 години я ползвам и я мия все така и засега нямам проблеми.

# 192
Явно са прави хората,които предупреждават да не се купува френска техника-много капризна била newsm78
не е капризна. просто е некачествена. продуктите с тази марка продавани в БГ дават доста фира. Laughing

# 193
Предишната ми беше Мулинекс. Постоянно правеше някакви номера. Накрая гръмна.

# 194
cordelia,bongo_2007 ,моля ви,дайте ми бърз съвет коя от двете марки да избера:
http://www.pazaruvaj.com/hlebopekarni-c4110/finlux/fbm-1480-p220954592/ / за съжаление,от Finlux в момента има самотова и още един модел,който е с по-малко ватове/.
или
http://www.technoarena.bg/bg/catalog/id/3744.html
 PraynigМоля................. Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт