МАШИНА ЗА ХЛЯБ-55-та тема

• 42 983
  • 741
  •   2
Отговори
# 450
Бонго ,твоята каква марка е ?

Бонго спешинъл - двуръчна самомесеща.  newsm47
наборе , забрави ни  #Cussing out   тия моми ша ма изядат  Laughing

# 451

вече трета тема сменям и отвсякъде ми намекват безцеремонно да замлъкна,ясно ако искам да питам нещо трябва на лично,нали уж туке темата за хлебопекарни,не можем ли да разменим мнения
разбира се ,че може.  но както казах тук четат и други новаци с други машини. и може да останат с впечатлението ,че  1-ва програма е основна и за тях.  и после ще се чудят защо при тях не се получава хляба

# 452
Понеже се заговорихме с момичето за лидълската хлебопекарна
темата не е само за лидълските машини. и не четете само вие тук.   bouquet

Обърнах се конкретно към нея, точно заради лидълската машина Simple Smile към никой друг не съм писала нищо относно програмите, а само за бъркалките, които са си бъркалки за всички марки Wink не вярвам да съм объркала някого с нещо Simple Smile. както и да е...казах, че ще уточнявам вече програмите, ако имам въпрос към другите   bouquet

# 453

вече трета тема сменям и отвсякъде ми намекват безцеремонно да замлъкна,ясно ако искам да питам нещо трябва на лично,нали уж туке темата за хлебопекарни,не можем ли да разменим мнения
разбира се ,че може.  но както казах тук четат и други новаци с други машини. и може да останат с впечатлението ,че  1-ва програма е основна и за тях.  и после ще се чудят защо при тях не се получава хляба

А новаците предполагам не са малоумни и все ще са прочели в инструкцията коя програма им е основна  Grinning

# 454
не се кОси бре моме  Stop  хляба не иска нерви  Laughing

# 455
не се кОси бре моме  Stop  хляба не иска нерви  Laughing
Не се кося, не се притеснявай Simple Smile Знам какво иска хляба...все пак от години правя  Laughing Това, че за първи път пиша в темата, не означава, че съм напълно безхаберна, относно хлебоправенето Simple Smile

# 456
А новаците предполагам не са малоумни и все ще са прочели в инструкцията коя програма им е основна  Grinning
не са , но знае ли се четат или не книжките си ? дали е написано всичко в тях ?
ето , преди малко пак попитаха дали при всичките машини има предварително подгряване. в книжката би трябвало да го пише. друга пък след известно време разбра , че нейната машина има подгряване , ама пък не го е прочела навреме.  та затова ми беше и апела към теб. радвам се , че се разбрахме   bouquet

# 457
Бонго ,твоята каква марка е ?

Бонго спешинъл - двуръчна самомесеща.  newsm47
То тя моята допреди дни беше такава и затова отричах таз машина. Меся бързо и досега проблеми с изпичане не съм имала.

# 458
А новаците предполагам не са малоумни и все ще са прочели в инструкцията коя програма им е основна  Grinning
ето , преди малко пак попитаха дали при всичките машини има предварително подгряване. в книжката би трябвало да го пише. друга пък след известно време разбра , че нейната машина има подгряване , ама пък не го е прочела навреме.  та затова ми беше и апела към теб. радвам се , че се разбрахме   bouquet

Точно аз попитах за предварителното подгряване, тъй като не знаех за него, преди да си прочета  инструкцията Simple Smile Просто ми беше интересно да знам дали и при другите машини го има или е само при лидълската Simple Smile не че някой ми отговори  Laughing А въпросът е важен според мен, защото хората ще си върнат машините ако не го знаят, мислейки, че не работят Simple Smile (и аз за малко да го направя, докато не прочетох за какво иде реч)

# 459

Точно аз попитах за предварителното подгряване, тъй като не знаех за него, преди да си прочета  инструкцията Simple Smile
точно за това говоря и аз - че както ти не си прочела инструкцията за да разбереш за подгряването , така други може да не са я прочели и да се заблудят за основната програма , която не винаги е 1-ва.  а има и хора , които четат без да пишат в темата.
предполагам се изяснихме.   bouquet

# 460
За Силвъркрест - предварителното подгряване не е лошо, защото позволява да се темперират продуктите. Примерно аз от темите тук научих, че водата трябва да е хладка - не много топла, не студена. Тази желана температура на водата може да се постигне именно с това подгряване, ако човек не знае. Може да се избегне с настройката за бърз вариант на съответната програма /с бягащото човече/. На мен не ми пречи и си го оставям. Преди да си взема машината доста почетох в темите, отделно имах някакъв опит от правене на хляб в робота и не съм имала фалове, но майката му е печене и практика.  Peace

Едит: Извинявам се, объркала съм емотиконите, нали са един под друг.

Последна редакция: нд, 21 сеп 2014, 17:13 от kati_v

# 461
Само че на самата машина си пише съвсем видно коя програма за какво е Wink, а за подгряването трябва специално да четеш инструкцията (че е и с по-малки букви е споменато, някак си между другото) така че не е баш същото...Simple Smile

Както и да е...разбрахме се Simple Smile

# 462
А новаците предполагам не са малоумни и все ще са прочели в инструкцията коя програма им е основна  Grinning

Точно аз попитах за предварителното подгряване, тъй като не знаех за него, преди да си прочета  инструкцията Simple Smile Просто ми беше интересно да знам дали и при другите машини го има или е само при лидълската Simple Smile не че някой ми отговори  Laughing А въпросът е важен според мен, защото хората ще си върнат машините ако не го знаят, мислейки, че не работят Simple Smile (и аз за малко да го направя, докато не прочетох за какво иде реч)
а аз я върнах ,нищо че съм грамотна и интелигентна....нали затова влизам тук да разбера при другите как е и пиша естествено за моята лидълската ,не че разводнявам темата  само за нея,искам мнения и за други .но конкретно ,защото съм  на две дали да не я върна и  да ме посъветва някой каква да взема

# 463
аз след 1 час ще знам дали ще я връщам моята  Laughing ако няма да ми пече хляба както трябва, хич не я искам...и без друго ме е яд на двете бъркалки  Laughing

# 464
Ами аз съм доволна, но ние обичаме хляба ни да има коричка и да хрупаме. Даже детето, което не яде корите на купешкия хляб, харесва тези на домашния. Опитай да измесиш тестото в машината и да изпечеш във фурната или да печеш на различни степени на препичане, за да видиш ще се получи ли. С два реотана е Мулинекс, но не вярвам да има по-добър ефект върху горната част, защото втория реотан също е опасан отстрани. Пробвай също така, както някой написа, да оставиш известно време хляба преди да го извадиш - температурата се поддържа 1 час топла. Аз съм забелязала, че ако го оставя така, после хляба излиза по-лесно. Аз вадя бъркалките преди второто втасване, оставям хляба да постои малко и вадя върху скаричка и оставям да изстине окончателно.

Общи условия

Активация на акаунт