Училищата в район Младост, София- IV част

• 108 370
  • 739
  •   1
Отговори
# 510
  • с/у ОколоМръсТното
Не се сещам коя е Герасимова...

Но всички останали г-жи, които поемат първолаци са много добрички.

# 511
И господа Simple Smile

# 512
Оказа се, че Герасимова е млада учителка (завършила преди две години) с екстравагантна прическа, усмихната и притеснено-развълнувана. Това ще й е първия клас. Надявам се, че ще е пълна с ентусиазъм. Стискам си палци да си запази усмивката и да оправдае доверието. Друго не ни остава.

# 513
Здравейте, може ли някой да ми даде обратна връзка за г-жа Бегова и г-жа Найденова от 128, които сега поемат първолаците. И двете ми изглеждат много симпатични Simple Smile

# 514
  • София
Как така 125СОУ е елитно според резултатите от НВО след 7 клас (което значи, че се учи добре до 7 клас включително), а в същото време е много зле от 8 клас включително(малко остават да учат там)?

# 515
  • нейде там, където ....
Предполагам, че благодарение на резултатите си след седми клас, децата се класират в желаните от тях специалности - каквито не се предлагат в 125-то СОУ.

# 516
  • София
Но все пак до 7 клас има по 6 , 7 паралелки от всеки клас и затова учат на две смени. А след НВО след 7 клас вече трета поредна година не могат да съберат и една паралелка. И наесен няма да имат8, 9, 10 клас. Имат 11 и 12 клас. Смешно. Има нещо тука.

# 517
  • нейде там, където ....
Конкретно за мен смешните са специалностите, които предлагат след седми клас. Интересите на децата ми са в съвсем друга посока и никога не биха го избрали. В по-общ план - в момента ми се струва, че има най-голям интерес към езиковите профили, а точно това не се предлага в 125-то. Не е и професионална гимназия ... Предполагам, че част от децата, които така или иначе не живеят наблизо, не го избират, ако имат по-удобен вариант след седми клас. За целия квартал може и да е по-добре, ако училището стане основно.

Това са само мои разсъждения, като страничен наблюдател, без да имам интерес към училището в която и да е образователна степен.  Peace

# 518
Не разбирам кое му е хубавото в квартала да няма прилична гимназия? А и 125. си е езиково...

# 519
  • нейде там, където ....
Не разбирам кое му е хубавото в квартала да няма прилична гимназия? А и 125. си е езиково...

Кое е езиковото в обявените след седми клас профил „Природоматематически” с профилиращи предмети математика, информационни технологии и изобразително изкуство и профил „Технологичен – Предприемачество и бизнес” ? Трите часа чужд език от 5 до 7 клас за някои паралелки също не го правят езиково - има ги и в други училища, не е рядко срещано явление.

Не казвам, че е хубаво да няма прилична гимназия в квартала, а че изглежда 125-то да не се справя в гимназиалния етап. Тогава би било по-добре да наблегне на началния и основния курс където училището има успехи и желаещи повече от наличните паралелки.  Peace

# 520
  • София
Всъщност след тазгодишните изпити след 7ми клас, в топ 20 на най-желаните училища е 144 СОУ, което е в Младост и смятам, че е доста добро постижение за училището. Ще видим как ще се развива нататъка, но тенденцията за 125то се изяснява все повече и се вижда на къде върви.

# 521
144 пък на какво основание е така желано?  Shocked

# 522
  • София
144 пък на какво основание е така желано?  Shocked
Нямам представа, рано ми е да съм навътре в тези неща, но е факт, в топ 20 е на училиата, в които се влиза с най-висок бал, явно има някаква причина:

http://www.danybon.com/obrazovanie/top-10-gimnazii-sofia-balove-2016/

# 523
не виждам разумна причина да бъде толкова напред в класацията и то дори преди 18

# 524
  • София
не виждам разумна причина да бъде толкова напред в класацията и то дори преди 18
Разумно или неразумно, за тази година е така, дали е случайно или не - ще се разбере догодина. Аз лично не виждам нищо лошо в това, напротив може само да ме радва, ако действително училището се развива и определено ме натъжава съсипването на 125то.

Общи условия

Активация на акаунт