Щастливи заедно с проектите на Махсун Кърмъзъгюл и колеги '33

• 81 868
  • 738
  •   1
Отговори
# 495
Привет  Hug

tanja_kd   Hug
Аз също ще гледам комедията и евентуално вторият сериал  на същата продуценска къща Боют филм  Приятно гледане през новият сезон  !  Hug

# 496
 Hug Здравейте щастливи момичета!
 newsm78 Къде сте зачезнали ?
 LaughingТо не останало време до започването на комедията - само един ден  Laughing Laughing

SON 1 GÜN !!!

Kadim Dostum Yarın saat 19:45 de @FOXTurkiye de başlıyor

tanja_kd wavey
И аз имам намерение да погледна започването на комедийният сериал. Grinning
За другите сериали едва ли ще имам време ,въпреки че имам желание

Mahsun Kırmızıgül - Nemrudun Kızı    http://www.youtube.com/watch?v=I7mToTuUrkc&feature=youtu.be
Mardin   http://www.youtube.com/watch?v=qV7KC2Pg7yM

# 497
Добър вечер, момичета!Гледахте ли 1 епизод? newsm78

# 498
  • София
Хайде, не остана, днес е денят на инатливата комедия от Мардин. Да видим, ще ли да се пръснем от смях.

Ах, тези дни съм под пара, не ми стига времето. Но, съм си на мардинската комедия. Само, … ще поотсъствам, та не знам как ще сваря. Ако има интернет под ръка и …. временце, … ама.
Отивам първо командировка, после на море, после пак командировка, та до към 20-ти септември, все съм в движение. До тогава, много новости ще има.

tanja_kd, в предходните ми постове от изминалата седмица съм написала заглавията на разнообразни стартиращи поредици, които по една или друга причина ще погледна (пост 473 от 24.08.2014 г.; 484 от 26.08.2014 г.; 486 от 27.08.2014 г.). „Старият ми приятел” не само ще гледам, ами се готвя и …. да попревеждам някои нещица. Вторият сериал на Боют Филм „Любовта няма език”, ако е речено да се появи на екран през октомври-ноември, със сигурност ще погледна, а и ми е любопитен и ако се задържи на екран ще го следя. Любопитен ми е и „Залог” – Йозлем Йълмаз си ми е стара познайница и любимка, а пък сега съм нетърпелива да разбера и дали Мехмед Акиф Алакурт най сетне е събрал смелост и да озвучи ролята си, защото досегашните му успехи се дължат поне 50 % на майсторството на Волкан Атеш Акйълмаз (опитен актьор, майстор на озвучаването и дублажа).

http://www.televizyondizisi.com/index.php/murat-unalmis-askin-di … isinde/214186/59/
Мурад Юналмъш в сериала „Любовта няма език”
31 август 2014 г.; неделя; 14:54 ч.
Стана известен още един актьор за сериала „Любовта няма език”, който е продуциран от Мурад Токат от Боют Филм и ще бъде режисиран от Айдън Булут
„Телевизион Дизиси” – Фуркан Сьогут
В поредицата „Любовта няма език”, която ще представи една голяма драма, и чиито снимки ще се осъществят в Битлис, ще участват Дениз Чакър, Йигит Йозшенер и Мурад Юналмъш. Снимките за сериала ще започнат през месец септември. Очаква се чаканият с нетърпение „Любовта няма език” да излезе на екрана на Канал Д през месец октомври.

ГЕРОИ И АКТЬОРИ В „СТАРИЯТ МИ ПРИЯТЕЛ” (Kadim Dostum);
BOYUT FİLM ; FOX, 2014

http://www.fox.com.tr/Kadim-Dostum/oyuncular

Байрам Кадим (Bayram Kadim)
Ариф Еркин (Arif Erkin)
70-годишен, един от последните двама останали майстори на филигранното изкуство. Най-възрастният, доайенът на семейство Кадим. Инатлив, кавгаджия, старомоден, традиционалист, поставя преди всичко професионалния си живот, един своенравен но симпатичен възрастен човек. Бързо се разгневява, но дори и да крещи и да вика, има сърце като злато.

Реджеб Достум (Recep Dostum)
Ерол Аксой (Erol Aksoy)
70-годишен, другият от последните двама останали майстори на филигранното изкуство и доста по-проницателен. От детството се заяжда и конкурира с Байрам Кадим, като зад проницателността по почти всеки въпрос се крие високомерие, което не може да изостави. Дядо на Хикмет Достум. Глава на семейство Достум.

Хамди Кадим (Hamdi Kadim)
Тарък Папуччуоглу (Tarık Papuççuoğlu)
45-годишен, големият син на Байрам Кадим и баща на Ферзан Кадим. За всяко нещо е критикуван от баща си и е принуждаван да се изчервява, той е едно нещастно дете. Поради тази причина като не е наследил професията на баща си, е предпочел занаята на леблебиджията. Байрам Кадим в никакъв случай не му е простил. Под дисциплинирания и твърд външен вид се крие една натура на доста наплашен от баща си човек. Преувеличената му сериозност го въвлича в комични ситуации. Той е един болен, който страда от кръвното си налягане и непрестанно го измерва с уред на ръката си. Това неразположение е и малко психологическо. Определено има тревога. И това е състоянието на непрестанни препирни със сина на Реджеб Достум, Рефет Достум.

Мюмтаз Килерджи (Mümtaz Kilerci)
Илкер Аксум (İlker Aksum)
Единственото дете на Мара, което тя малко късно е взела в скута си. Управлява останалите в наследство от баща му хотел, хан/кръчма и магазини. Гледа на Реджеб и Байрам като на врагове. Поради това, че баща му е ревнувал съпругата си от тях. Мюмтаз е обещал на баща си, още преди той да умре, че ще ги (враговете) съсипе. Поради това няма нещо, което не би направил, за да ги порази. И от години е влюбен в Шекер. Непостоянството му е попречило на мечтата за събира, да се ожени и да има семейство и деца.

Хикмет Достум (Hikmet Dostum)
Мурад Екен (Murat Eken)
И той е един млад мъж, който продължава професията на дядо си – филигранното изкуство. В историята ни това е другият млад главен герой. С Ферзан Кадим са много близки приятели още от детството си и тайно от семействата си. Те не могат един без друг (не отиват да ядат и пият поотделно). Заедно с Ферзан са във всички препирни на дядовците, бащите, майките, братята и сестрите си, и отчаяно се опитват да разрешат проблемите, които възникват. Навремето той е спечелил изпита за университет за юридически факултет, но за да не остави дядо си сам, не е заминал. Един от популярните младежи на Мардин.

Джелал Йълдъз (Celal Yıldız)
Метин Йълдъз (Metin Yıldız)
35-годишен. Човек на Мюмтаз, неговата дясна ръка. И ако се твърди, че е далечен роднина и на двете семейства, и Кадим и Достум, то никой не е сигурен в това. В един и същи момент се занимава с Мерал и с Айсел. Доходът си получава от магаретата, които от името на общината работят  по събирането на отпадъците. Но за придвижване предпочита не магаретата, а любимия си „джинджър”.

Нуртен Кадим (Nurten Kadim)
Нилгюн Карабаба (Nilgün Karababa)
45-годишна, майката на Ферзан. Съпругата на Хамди и майка на останалите деца. Простодушна, много чувствителна, притежава едно съвсем чисто сърце, за децата си дори без да мигне ще даде живота си, една комична жена от Мардин. Семейството й е всичко за нея.

Хана Готенберг (Hanna Gottenberg)
Дамла Асланалп (Damla Aslanalp)
Младо и красиво немско момиче, което години по-късно научава, че истинският й баща е турчин. Един от най-успешните и талантливи готвачи в страната си. Знае турски език, защото е израсла в турски квартал. Най-близката й приятелка, която тя приема като сестра е Дениз Тюркмен, която е родом от Измир. След толкова години, научила за принадлежността си, за да възприеме действителността и да опознае по-добре корените на баща си, пристига в Мардин със скрита самоличност. Първата от двете основни момичета в историята ни.

Ферзан Кадим (Ferzan Kadim)
Ерен Хаджъсалихоглу (Eren Hadcısalihoğlu)
Избрал е професията на дядо си, филигранното изкуство, един от най-харесваните младежи на Мардин. В историята ни е първият млад главен герой. Въпреки, че с другия млад главен герой Хикмет Достум още от детството си са толкова близки приятели, че не могат един без друг, и поради вечното съперничество и препирни между семействата им, когато някой от фамилиите заеме страна, и те не се отказват от номерата и заяжданията. Въпреки, че е спечелил правото да учи архитектура в университет, тъй като не е бил готов да изостави дядо си, семейството си и Мардин е останал в родното място.

Айсел Достум (Aysel Dostum)
Дилек Челеби (Dilek Çelebi)
Най-голямата внучка на Реджеб, Дъщеря на Рефет и Сюхейля. По-голяма сестра на Хикмет, Шермин и Каан. Любима на Джелал, без да подозира, че той в същото време се занимава и с Мерал. Домакиня.

Още подробности за изпълнителите - http://www.televizyondizisi.com/index.php/iste-kadim-dostum-dizi … kimdir/214228/27/

# 499
 Hug Hug Hug

Хайде, не остана, днес е денят на инатливата комедия от Мардин. Да видим, ще ли да се пръснем от смях.

Peace Peace Пожелавам го на всички  Hug Hug Hugмного положителни емоции и удовлетворение от видяното.   bouquet

Гуруто на турското дизи Оя Доган,  с усмивки от Мардинската компания.

Kadim Dostum'un yakışıklılarıyla rakı sofrasına oturduk

# 500
Здравейте, момичета! Hug Heart Eyes wavey
Лека и успешна седмица. Peace

Милена, да си изкараш добре командировките и морето.
И довечера да се посмеем от сърце. Joy Joy

Скрит текст:
На днешния ден през 1939 година започва Втората световна война. Германя напада Полша. На 17.09.1939 г. СССР също влиза във войната, като съгласно тайна клауза от пакта "Молотов-Рибентроп", също напада Полша и присъединява нейна територия.....Следват 6 години под знака на най-голямата война в историята, в нея участват 61 държави и пряко е засегнато около 80 % от населението на земята. Военните действия охващат териториите на 40 държави. Загиват приблизително 57 милиона души.....

Тука май пише за втория сериал Боют Филм

Вижте го този малък танцьор, да ти напълни душата. Heart Eyes

http://vbox7.com/play:34f7b6ee29&start=140

Последна редакция: пн, 01 сеп 2014, 10:20 от eligeda

# 501
# 502
  • София
„Kadim Dostum”, 1. Bölüm – „Старият ми приятел”, 1-ви еп. – резюме:
01 септември 2014 г.; 19:45 ч.; FOX tv:

http://fotogaleri.dizifilm.com/haber/5014/6/Magazin
Байрам Кадим и Реджеб Достум са последните двама останали майстори на филигранното изкуство в Мардин. Синовете на двамата майстори Хамди и Рефет, за да намерят едно съкровище, проявявайки инат един към друг и давайки сериозна сума пари за една безполезна площ, са довели до затруднение себе си и възрастните си бащи. Междувременно Мюмтаз Килерджи, който е един богат и заможен човек, и неговият помощник Джелал, като се възползват от ситуацията, са се впуснали в планове да затворят магазините на двамата майстори и евтино да ги изкупят. Докато всяко от двете семейства търси начини за да се избави от това положение, като удобно решение се предлага да се вземе като булка Джемиле, щурата дъщеря на най-богатия мъж в Мардин Шюкрю Джавидан, и така да се спасят от опасността да загубят всичко. В един и същи момент, измислили едно и също разрешение, семействата Кадим и Достум се отправят в надпревара да вземат Джемиле Джавидан за своите си синове, и точно в мига когато ще искат момичето, с преобръщането на плановете им наопаки, те преживяват втори шок. Докато двете семейства изпадат в конкуренция за кого ще вземат Джемиле, много далеч от Мардин се преживява едно развитие, което ще промени живота на всички. Хана Готенберг изживява шока на живота си, когато баща й на смъртния си одър, поемайки последния си дъх й казва, че истинският й баща е турчин от Мардин. Поради което тя заедно с приятелката си Дениз съставя план и решава да замине за Мардин, за да опознае семейството на баща си, и да види земите в които е роден и израсъл той. 01 септември 2014 г.; понеделник; 19:45 ч.; по телевизия ФОКС…

# 503
Момичета, за вас

# 504
Не кадим видях, не достум.  ooooh! Не можах да сколасам за началото. Пускам и гледам сега, пък после ще го издиря и сваля от YT.
Миленка  Hug благодаря за превода на резюмето.   bouquet

Една в движение снимка от Туйтър  hahaha hahaha hahaha

И без реклами два часа  Shocked Shocked Shocked

Но всичко си струва  Joy Joy Joy Joyв името на булката  hahaha hahaha hahaha

Последна редакция: пн, 01 сеп 2014, 22:16 от g_georgieva08

# 505
  • София
Важното е да се забавляваме и да сме си щастливи. То и в заглавието ни го пише.  Който когато свари да гледа, като има малко обяснения и резюме, все се надявам да се подразбира. Не съм съвсем сигурна. Но, и аз после, ще гледам, за да не прекъсва, пък и да послушам все пак лафовете с повторения. А дали ще има време и за някое обяснение, че пътуванията ме зоват...

За сега - "Любовта няма език":

„Саманта Мендес” в сериала „Любовта няма език”!
http://www.televizyondizisi.com/index.php/samanta-mendes-askin-d … isinde/214287/42/
01 септември 2014 г.; понеделник; 15:53 ч.
Едно ново лице в екипа на новия сериал на Боют Филм „Любовта няма език”!
Към екипа на сериала на Боют Филм „Любовта няма език”, в който в главните роли ще бъдат Дениз Чакър, Йигит Йозшенер и Мурад Юналмъш, чийто сценарий се пише от Первин Окур и който ще се излъчва от Канал Д, се включи Саманта Мендес, която този сезон взе участие в състезанието за „Доброволци-знаменитости” на „Сървайвър” и която бе харесана със симпатичното си поведение по време на състезанието.
„Любовта няма език” скоро по Канал Д!

(мале-мале какво изречение, цяла новина…. дано се разбира….)

Сериалите не остааха безчувствени към помирителния процес
https://www.facebook.com/FanMahsunKirmizigul/photos/pb.387385884 … ype=1&theater
01.09.2014 г.
Помирителният процес засегна през новия сезон и сектора на сериалите. „Любовта няма език”, в който главните роли си поделят Дениз Чакър, Йигит Йозшенер и Мурад Юналмъш, и дори ако в центърът му е любовта, то със страничните истории ще отрази новото състояние на региона.
Махсун Кърмъзъгюл запретна ръкави за един нов проект за сериал. Боют Филм, в която Кърмъзъгюл е съдружник, подготвя един сериал на име „Любовта няма език”, който адресира помирителния процес. Поредицата ще разкаже за драмата на две майки от Шириндже и Татван, които са загубили децата си, а в екипa ще се включат Йигит Йозшенер, Мурад Юналмъш, Дениз Чакър и Орхан Алкая. Сериалът, чиито снимки ще бъдат в Шириндже, Татван, Кушадасъ, Измир, Битлис и Ван, ще бъде под режисурата на Айдън Булут. Сценарият се пише от „Рюя Ишчилери” и репетициите за четене и пробите на костюмите са започнали. Първоначално замислен като кинофилм, а след това бе взето решение да се заснеме като поредица, „Това няма да е обикновен сериал”, каза продуцентът на новелата Мурад Токат.
Ще видим слънцето и на екрана
Токат продължи думите си така: Истини за страната ни, които до ден днешен не са пресъздавани, ще се разкажат с реалистичен език. Сериалът може да се охарактеризира като продължение на „Видях слънцето”, с един смел език ще изнесе на преден план фактите. Историята ни съдържа по малко истина, по малко фантастика, до ден днешен не е била разказвана и ще запознаем зрителя с една непозната за нас любов. MAGAZİN SERVİSİ

Не знам, колко да се занимавам с преводи на информации за ванската история. Има съседни теми посветени на двамата актьори в главните роли. Там всичко се издирва и срочно се публикува и интерпретира. А, аз докато сваря за свободна минутка, само повторение се получава. Ала, така или иначе, тази толкова близка до нашия лирически герои история, няма как да не следя и не мога съвсем да я подмина в темата ни.

Погледнах отзивите и коментарите в Туитър за "Старият ми приятел" - много, много благосклонни и положителни. Дано и рейтингът е благосклонен...

Последна редакция: пн, 01 сеп 2014, 23:30 от milena d

# 506
Здравейте  wavey
Радвам се, че отзивите са добри.  Peace Дано и следващите серии да приковат вниманието на зрителите.
Аз не мога да се насладя напълно на филма, защото много неща ми се губят от незнание на езика.

http://come2bulgaria.com/2013/11/23-velikih-iizobreteniya-bolgar/

Залез над Истанбул!

Последна редакция: вт, 02 сеп 2014, 22:23 от eligeda

# 507
Здравейте щастливки  Hug
Ели  Hug имаш право , че не можем да се насладим изцяло на филма заради езиковата бариера . Да си призная много ми хареса и дсста се посмях с двете семйяства  Ще продължа да го гледам с удоволствие

# 508
# 509

Общи условия

Активация на акаунт