За офисния обед- цени, препоръчителни храни

• 7 497
  • 53
  •   1
Отговори
# 30
# 31
  • Ямбол
Постовете само с емотикони не са препоръчителни според правилата на този форум.

# 32
Гледам винаги да си нося храна, така знам какво ям.
Когато не съм си приготвила нищо, купувам разни плодове и обядвам с тях.
Абсолютно безсмислено ми е даването всеки ден пари за обяд в някакво си заведение, независимо от размера на заплатата. А и в огромна част от случаите, храната, приготвена в заведение, никак не ми допада.

# 33
Аз по принцип употребявам на високосна година някакъв алкохол в минимални количества. Не концентрат при това, а някакво вино и нямам никакъв тренинг, та остава да изпия нещо на обяд и мисля, че мога да фалирам банката  Mr. Green или поне да направя бунт срещу някой голям шеф.
Храня се различно - сядам с колеги в заведение, нося си от вкъщи, понякога си пазарувам от супера и си приготвям в офиса - плодови салати, комбинирани с разни неща, зеленчукова салата или сандвичи, като за целта си купувам питка, зеленчук и някакво сирене или друго. Имаме си огромна "кухня" оборудвана с всичко необходимо. Носила съм си и домашни сандвичи, както и сготвено. Не виждам никакъв проблем да се стопли и дори да замирише на манджа, помещението е изолирано и не е проблем. За разлика от в някои заведения, в които човек може да се усмърди на манджа.
Когато се храним в заведение, обикновено ни се предлагат менюта за до около 5 лева, с някаква отстъпка е. Ако ли не - избираме си от менюто като в най-близките ни ресторанти, цените за обяд достигат и 10-12-15 лева, което изобщо не отговаря на предложения буламач. Аз затова в заведението ги тормозех с претенции и като ме видеше управителя и лошо му ставаше. Храненето там е компромис от моя страна, понякога заради колега, за компанията. Но често се случва да си хапна сандвича на крак бързо и да си седнем в заведението само на кафе.

# 34
Лиляна, ще го имам предвид.  Peace

# 35
  • София
А и в огромна част от случаите, храната, приготвена в заведение, никак не ми допада.
Това е сериозен проблем и за мен. За обяд не чак толкова, не си падам по разточителните обеди. Но вечер в приятен ресторант преди ми беше любимо. От поне две години не съм яла нещо наистина вкусно на ресторант Confused Вярно, не ходим в супер висококласни места, не знам там как е, но и преди си ходехме в същите, пък не беше толкова зле положението. Това е малко извън темата, де, но недоумявам при пълен пазар с хубави розови домати, защо ми сервират салата с очевидно зелен, но вече доволно тръгнал да се спихва, домат? Замразена риба? Супа от пакетче? Паста, варена без сол? Десерт с гадна, изкуствена сметана, която не можеш да изстържеш от небцето си после 2 часа? Нещата са дотам зле, че вече съзнателно се прибираме да се нахраним вкъщи, навън само за по питие и така Confused А не мисля, че съм много взискателна, просто в заведенията вече много го удрят през просото. Да има там нещо в чинията и айде...

# 36
То и за 2 лева да е, защо да е "нещо там и айде", ама за 10 лева да ми сервират една пилешка вкаменелост от милиони години, запазила незнайно как гнилостния си аромат?
Нека да не е био пиле  Crazy обикновено да е, от магазина, но поне да не е с пера, трътки и кожляци, при положение, че пише - филе.

# 37
На центъра съм и аз, 99% от случаите обядваме в заведение.
Зависи в кое сме, но обикновено заковавам на 7 лв.
И с 5 съм се справяла, и с 10, но  10 е голяма рядкост.
Ям си каквото ми се яде, салата, супа, манджа...Не наведнъж всичкото, едно от тях  Laughing

# 38
Ям си каквото ми се яде, салата, супа, манджа...Не наведнъж всичкото, едно от тях  Laughing

Къде се храниш за 5 - 7 лева на заведение в центъра?

Аз си вземам за обяд салата от Била, в кутия е, по мой избор, сипват на витрината, домати, краставици, царевица, лук, чушка, айсберг, моркови, излиза ми 1.99 лева, купувам си хлебче и някакво кюфте или нещо друго от другата витрина. Така обядът ми излиза до 3 лева.

Често се храня в стола на НАТФИЗ. Там цените са уникално ниски, а храната много вкусна. Единственият недостатък е, че след няколко месеца хранене там, втръсва, защото въртят почти едно и също. Там може да си поръчаш сума, основно с месо и десерт за 3 лева общо.
Ако си вземеш основно без месо, може и под 2 лева да излезе.

# 39
  • HH
Аз освен за обяд давам и за закуска, така де до преди да реша ,че ще спестявам за ваканция.

Иначе закуската ми е плодове, които си нося от вкъщи. За обяд обикновенно на път за работа влизам в пекарната и си взимам тестени неща и кафе. Имаме стол, но не ям лук и не ме устройва.
Сега съм по-икономична. Пия кафе вкъщи , закусвам и обядвам плодове Simple Smile
За цена не знам дали има снисъл да коментирам.
Скрит текст:
Принципно кафе и кифла са ми 3.50 евро, а евентуален обяд в стола варива между 2.50 за супа, до 7,90 за шницел с гарнитура

И да се оплача, влудява ме когато колегите ми ядът моркови  Crazy Такова хрупане пада  Mr. Green

# 40
Незаменимо и любимо - филийки черен хляб на тостер и чай, а в някои случаи мляко. Пробвахме и със сандвичмейкър, но не ми допадат особено. Ресторанти лятото, защото зимата излизаш миришещ на манджи. Ям обикновено салата с някакво месо - риба или пържола. Манджи и супи не обичам.

# 41
Ммм, напоследък си нося зеленчуци и си кълцам салатка в кухнята на офиса *като съвсем не съм единствената, която го прави*. Като се замисля, от доста време не съм сядала на заведение на обяд Thinking, свикнах да си нося или неща за салата, или нещо готвено -- останало от предната вечер.
Алкохолът не ме блазни толкова, най-много да обърна някой сайдер Mr. Green
А какви вкусни италиански сандвичи и пици правят наблизо, но... не трябваааааа! Stop Иначе като цяло има избор от заведения, вериги, бързи закуски покрай местоработата ми, та дори и стол. Като цена мисля се влиза в средно 5 лв. Simple Smile

# 42

Къде се храниш за 5 - 7 лева на заведение в центъра?

Аз съм до парка Заимов, тук ядем основно в Славяни, Българан и Скара някаква. В Славяни порциите са от 2 и нещо за супа, до около 5 лв за някакво основно от обедното меню. Салатите са от 5 до 8. Аз си взимам нещо - обикновено основно или салата и пия нещо, кола или айрян, докарвам 7лв. Ако е супа, не пия нищо, взимам хляб и става около 4. В Българан има обедни менюта на пакети от 5 до 6,60. 6,60 е супа, основно и десерт, направо преяжда човек. В Скарата рядко хода, защото не ям месо, но ако няма компания за друго място, се прежалвам, там месото на мен ми се вижда скъпо, та добре че не го ям Mr. Green, взимам си салата пак за около 5 лв и нещо за пиене.
В предишния ми офис беше по-лесно да си донесеш храна от вкъщш, имахме голяма и удобна кухня, тук няма, затова всички ядат навън.

# 43
Сега съм шеф, а както е добре известно шефовете не работят. Sunglasses Laughing Затова си ям в нас качествена и здравословна храна.

Най ме е яд, че като ученик не си носех храна от нас, а трябваше в съвсем недостатъчните междучасия да се редя на опашка за хамбургер. Колко по-добре би ми било да си отворя пластмасовата кутия и да хапна една пържола  с ориз, примерно.

САЩ по принцип е анти-пример за много неща, но по отношение на училищната им система са пример. Всяко училище има стол и времето за хранене е достатъчно. Ние тук го ударихме на убер капитализъм - закриване на столовете и юруш на американските сникърси от лафките.

# 44

САЩ по принцип е анти-пример за много неща, но по отношение на училищната им система са пример. Всяко училище има стол и времето за хранене е достатъчно. .

Темата е за друго, но САЩ никак не са пример за подражание с училищната храна, нито пък времето за хранене е достатъчно.

Общи условия

Активация на акаунт