В къщи настана радост голяма, МАЙСКОТО бебче вече е в скута на мама

• 34 304
  • 741
  •   1
Отговори
# 645
Tartaleta пише го на секция 2, прием на дентокинд с храни и напитки (спазвайте интервал най-малко половин час м/у приема на Д и приема на хр и нап) Peace

# 646
  • Майна Сити
Здравейте, момичета!
Днес реших на своя глава вече да захранвам бебока. Сварих му картофче, сложих малко АМ, за да стане на каша, и още с първата лъжичка като направи една кисела физиономияяяя...майко мила ooooh!Не картоф, ами лимон му дадох. Плюе, изобщо не иска и да го накуси  ooooh! Не знам изобщо в такъв случай какво да правя, да се опитам ли пак утре, или да се примиря че не е по картофите  Sad

# 647
  • София
Мони, мерси много.  Hug

Skandity, картофът май не е любима храна на бебетата. Можеш да пробваш утре пак, като го направиш още по-рядко. Лепкавите консистенции са мразени от малките деца. Ако не стане, изчакай след 2 седмици пак му го предложи чист или в комбинация с нещо, което хареса, примерно тиква. Аз го пробутах с тиква веднъж и няколко пъти с тиквичка. Утре ще тествам дали с морков ще го яде

# 648
Skandity картоф чист не съм давала, ами като Tartaleta , в комбо с вече въведен зеленчук (картоф с тиква, картоф с морков, картоф с пащърнак Peace)
Така че, или опитай пак, както казва Tartaleta, по-редичко утре... Или въведе нещо друго и после комбо  Hug

# 649
skandity ,аз вече писах,че по препоръка на педиатъра въведох картоф с тиква едновременно.До вчера давах от пюретата на ХИП,а днес домашно приготвено(което стана доста сладко,може би от по-голямото количество тиква). В началото може да бъде трудно,защото кърмата и АМ имат сладък вкус , а и непознатия вкус по принцип не се харесва от бебетата.Моето момче в началото ревеше , плюеше , гадеше му се , но с настояване(без прекаляване) вече 14ти ден и си изяжда едно малко бурканче(около 125мл). Всяко дете обаче е различно и ти сама ще усетиш как да постъпиш с твоето.

# 650
Здравейте майчета  Hug
Преди малко дребчо хапна за първи път пъщарнак ама не съм си играла с няколко лъжички за тест ами директно отворих бурканче на хип ( 190 гр) и пресипах в малко колкото ми трябва. Явно му хареса понеже го омете за норматив. Само той ми беше останал от зеленчуците и сега вече мисля да вкарам ябълтата че да я добавям в кашата. След 2-3 дена мисля да му направя пюре от броколи, че имам 3 пити в хладилника. Иначе мойто прасенце на тиквичката с картоф малко се мръщеше, ама може причината да е била в това че беше прегладнял. Иначе всичко се омита до дъно и много му се ослажда.
tartaleta123 така съм се смяла с тая ерекция че сигурно в съседния квартал ме чуха. Еми то нормално така да стане жена като пипа.  hahaha
Иначе за мъжкия тоалет при нас също е до средата положението. ММ имам чуството че го е страх да действа малко по- рязко, че да не го било заболяло.  Едно нежно пипане му прави..лекичко...внимава ...все едно себе си пипа  Joy Като ми писне някой път аз го подхващам а той - ама не дей така, ще го заболи хаххаха То май него го боли само като гледа какво му правя на дребния.  hahaha
Майка Зайка и аз си качих едно пияно само че със животински звуци и голям кеф му е на дребния. Мерси за идеята. ММ не беше много очарован че от сега го уча на телефон ама..това е положнието.  Whistling
skandity пробвай да сложиш другия път малко масълце  ( на върха на чаена лъжичка) в пюрето и пак тествай дали ще яде. Може и да му се ослади. Аз също започнах с картоф и така го правех - картоф с кърма и масълце. Също така забелязвам че като са затоплени пюретата много повече се харесват. Ако и това не стане - може просто картофа да не е неговият зеленчук. Thinking

# 651
  • София
Такааа, прибрахме се от разходка, днес е далеч по-поносимо от вчера. Няма никакъв вятър и си е почти топло като си добре облечен. Mr. Green
Шишка е станала 6.620 кг и 62 см. Късичка върви засега, батко й е бил с цели 5 см по-дълъг на 5 месеца. Следи от зъби няма още, направо ще се гътна вече... Tired

По принцип всички хомеопатични трябва да се дават поне половин час преди/след храненето. Аз затова не ги харесвам, много ми е трудно да го спазвам това правило с бебе, което може да ревне всеки момент за ядене. Ефект също не виждам особен, ама ще взема пак да ги давам за собствено успокоение.

# 652
И ние нещо ударихме греда с пюретата тия дни. Уж беше започнала да яде цяла доза и изведнъж спря. Онзи ден изяде половин доза, вчера 1/3, а днес отказа още на 2-та лъжичка. Започна да плаче все едно съм и дала люта чушка, опитах да и дам още няколко лъжички, отказах се след като видях, че няма да се успокои. Пюретата са различни, не съм и давала 3-те дни едно и също, но не иска и това е. Мисля да направя пауза 2-3 дни и после отначало. Сега се чудя след обяд да давам ли оризова каша или да пропусна и нея, вчера първо я яде лакомо, но изведнъж се отказа и започна да връща всяка лъжичка на лигавника. Изобщо това захранване се оказа много сложна задача, поне при нас.

За проходилката, мисля че още е рано, та те още не могат да седят самостоятелно. Знам, че се водеха и някакви спорове, относно нейната полезност. Имаше твърдения, че един вид бебето по трудно прохожда ако се използва проходилка, защото тя го поддържа и по-трудно му заякват мускулите или нещо от сорта и че се препоръчва бебето да не прекарва повече от 30-40 мин. в нея.

Все забравям да ви питам, вашите бебчета смеят ли се с глас? Елена се смее с глас само ако я провокирам, баща и предизвиква смях с едно мече, а аз като я целувам по вратлето и коремчето, до сега не се е случвало да започне да се смее с глас, докато си играе или ей така внезапно. Притеснявам се дали това е нормално Embarassed, понеже съм виждала бебета на нейната възраст да се прехласват от смях на пълни глупости.

# 653
Mishka и Дари не се смее с глас сама, обикновено като и целувам коремчето, като я вдигам във въздуха или понякога аз като се смея с глас, докато говоря по телефона, и тя започва да се смее с мен. Иначе се хили до уши като репичка   Mr. Green

# 654
  zeldelina , моят мъж категорично отказва да участва в процедури като дърпане на сополи с прахосмукачка и мъжки тоалет. Каза , че му е жал и предпочита да му отрежат някой крайник, отколкото да гледа как детето се мъчи. Много лабилни тези мъже ... Thinking
  Соник , дамите трябва да са фини и нежни  Simple Smile
  При нас днес е студено и влажно , и дума не може да става за разходка. Малчо е изключително кисел, заспива трудно, буди се бързо , много плаче . Предполагам, че го мъчат зъбките , след като изключвам Т , глад , сън.Пипам венеца, но нищо не мога да разбера, явно още не са избили.

# 655
  • София
zeldelina , моят мъж категорично отказва да участва в процедури като дърпане на сополи с прахосмукачка и мъжки тоалет. Каза , че му е жал и предпочита да му отрежат някой крайник, отколкото да гледа как детето се мъчи. Много лабилни тези мъже ... Thinking
Хич не са лабилни, просто така им изнася според мен. Mr. Green Моят пък не ще да къпе малката, щото била момиче. Crazy Та сега пълни ваната и ме оставя аз да я къпя, а като дойде време за плакненето, го викам да дойде.

Маги също се смее с глас, ако някой я забавлява, иначе сама не. Като е самичка вика и си мърмори нещо, но смях не съм чувала.

# 656
Хич не са лабилни, просто така им изнася според мен. Mr. Green Моят пък не ще да къпе малката, щото била момиче. Crazy Та сега пълни ваната и ме оставя аз да я къпя, а като дойде време за плакненето, го викам да дойде.
И аз така мисля - правят се щото е по лесно.  Ама при мен трудно минава тоя номер - от ден първи му казах че забелването е мъжка работа и това е.  Crossing Arms За сополите се включва щото не го питам искаш ли, ами направо му казвам - сега веднага.  Mr. Green
За смеха с глас - същата работа. Само като го разсмивам аз тогава се хили като тиква, иначе сам не. Много обича да лети към кучето, да му пъхам краката в устата ( много се смее тогава), да му "пърдя" на корема или вратлето, пред огледалото като се види а вчера на всяко мое рязко обръщане към него така се хилише че не е истина.  hahaha Някой път и на стената се радва...абе бебешка му работа  Joy

# 657
Соник и вие сте от дребните аз мислех че ние сме най-дребните. Simple Smile  Grinning  
И моята Дари се сме с глас когато е във въздуха или когато и правя прррррр (ако ме разбирате де) на гушката.
Донесоха ми гръцки пюрета само картоф дадох и го не го хареса изобщо, реших да и направя домашен с много малко масло, с него имах минимален успех изяде 2 лъжици и лед 3 мин го повърна а физиономията наистина беше сякаш яде лимон  Joy Joy Joy Joy Joy
В лидл пак ще има дрешки за малчовците отново няма да мога да се сдържа всичките ми харесва.
Ние имаме една люлка електрическа която е и шезлонг по принцип дават люлката до 9кг а нас вече не иска да ни люшка   Cry  1swing

# 658
  • София
Майка Зайка мнооооого сте сладки  Heart Eyes и благодаря за идеята  Hug свалих и аз този ап -пощуря от кеф бебока  baby_neutral
Да използвам затишието да си допия кафето  Flutter
При нас нищо ново...с мъка го ядем това пиле, но главно заради моркова и картофа. Вчера реших да сложа малко кърма да се втечни консистенцията...ама пак зор беше яденето. Няма как, това е по програма. След обяд дойде ред да опитаме круша. Дано е по-сладка от ябълката.

Monicat, мерси  bouquet На пианото дрънкаме от около месец и е незаменимо при изнервено бебе докато се стопли пюрето или се напълни коритото.
За пилето да споделя. Миналата седмица за пъри път и дадох пиле- на Хип (125мл.). Не и хареса определено и за първи път не си изяде бурканчето. Днес реших пак да пробвам, но този път тиква с пиле на Бебивита- еми омете всичките 190 мл. като можеше и още. Толкова и хареса, че ми даваше зор между лъжиците като риташе с крачка и мрънкаше да побързам.  Joy
Крушата я давам с оризова каша. Иначе става дрискаво положението.

Майка зайка, много сте готини. Кажи какъв е тоя ап, да посвирим и ние?

Heart Eyes Приложението е за андроид, в Play store и се казва My baby piano. Peace Иконката много прилича  на пианото от снимката.

Хайде, давайте снимки на свирещите сладурковци.

Соник и вие сте от дребните аз мислех че ние сме най-дребните. Simple Smile  Grinning 

На полседната консултация в началото на месеца Александра беше точно на 5 месеца и тежеше 5 630 кг. Но е такъв живак, че се редвам, че и толкова е успяла да качи. И кака и беше (и все още е) фина мацка, а вече е с обувки н.36.

Суичтера в Лидл с ушетата и аз го чакам да го видя, че много ми хареса.

П.П. цял ден ме тормози да я нося при ютията Shocked Така и се радва като минем покрай нея, че рита с крака, протяга с ръце да я хване и мрънка ако не я приближа. И не я изпуска от поглед. Joy

Последна редакция: пт, 24 окт 2014, 15:24 от Майка Зайка

# 659
Ако на някой му хрумне друго заглавие или пък съм изпуснала някое което сте предложили - да ми пише:)

Общи условия

Активация на акаунт