Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 25

• 121 552
  • 772
  •   1
Отговори
# 555
https://www.facebook.com/events/1490660687880894/?ref_dashboard_ … _create=585306314

Линк към събитието във Фейсбук: Безплатен тенис за деца с аутизъм- курс- 1 година

Фондация „Стъпка за невидимите деца на България”, Сдружение „Тацитус” и Националната Асоциация на ресурсните учители в България НАРУ с изключителната съпричастност и подкрепа на Българската федерация по тенис организират

УСТОЙЧИВА ИНИЦИАТИВА
[/i]

Като продължение на съвместната тенис инициатива, която провеждаме в началото на всяка учебна година и която тази година се проведе на 19 Октомври 2014 г. на кортовете на Българския национален тенис център, като събитието беше подкрепено и приветствано от дългогодишния приятел на каузата и децата ни и Заместник министърна младежта и спорта – г- н Калин Каменов, от Омбудсмана на Р България, чиито представител приветства събитието Заместник Омбудсмана на Република България – г- н Хюсеин  Исмаил и с изключителната подкрепа на Столична община, този път в лицето на Зам. кмета на Столична Община, направление „Финанси и стопанска дейност” – г- н Дончо Барбалов и чиито водещ тази година беше Дидо от Д2, а предишната Део- все устойчиви приятели на каузата ни, на 30 Ноември 2014 г. започваме съвместна едногодишна инициатива

ТЕНИСА КАТО ТЕРАПИЯ ЗА ДЕЦА С АУТИЗЪМ

Като в продължение на 1 година, родители на деца с аутизъм ще могат да водят децата си безплатно на тенис всяка неделя от 11.00 до 12.00 часа, след предварително записване, най- късно до 17.00 часа в четвъртък на e-mail: invisible.bulgarian.children@gmail.com

Старт на инициативата:
30 Ноември 2014 г. (неделя) от 11.00
Място: Кортовете на Българския Национален Тенис Център ”Карлсберг” в Борисовата градина, ул. "Незабравка" №3-5( зад Парк хотел "Москва"

# 556
Проектозаконът за училищното образование се отваря за нова широка дискусия
Цитат
Просветният министър Тодор Танев обяви, че досегашният дебат по проекта за нов закон за училищното образование ще бъде разширен и в него ще се включат родители, общини, бизнесът и дори ще се обсъжда в тематични групи в интернет, преди да бъде внесе за одобрение в парламента.

# 557
Г@латея, всяко дете има различни децифити и затова няма как да получиш конкретен отговор.
В крайна сметка се стимулира правилното поведение и се игнорира неправилното чрез различни методи на поведение от твоя страна или тази на психолога. 
А упражненията за финната моторика са за развитие на уменията на детето. Нещата са навързани.
Момичета, ей за това иде реч.
Затова преди седмица ви питах къде водите децата си?
Тотално се разминава терапията с правенето на нещо като уроци с децата ни.
Също ни се е случвало с психолог, аз имам една молба, а той решава да обучава детето ми. Как си представяте, че се променя поведение с правене на упражнения тип Крокотак. А по-лошото е, че ни се е случвало да плащаме за терапия и да дават на детето ми разпечатки.
Благодаря на Firebird за отзива и насоките. ДА детето ми е с диагноза от св. Никола ГРР, аутистично разстройство - неуточнен тип. В превод това са децата със СИД:) и търсим адекватни хора, които да работят за развитието на детето.
От запитването си разбрах, че местата за които ме бяха насочили не стават. Първо тук не получих нито един отзив за фондацията Стъпка за невидимите деца, надявам се доволните не са невидими и също нито един положителен отговор в толкова голям форум за Център Приобщаващо образование.
А от разговор с центъра, който твърди, че приобщава децата ми отговориха, че не могат да ми помогнат те работели с училища. Така, че въздушни реклами, реклами, напомпани сайтове и за реална помощ оправяйте се кой как може... Защо тогава сте качили тези неработещи места като първи за помощ на деца в първата страница тук?! newsm78

# 558

ДА детето ми е с диагноза от св. Никола ГРР, аутистично разстройство - неуточнен тип. В превод това са децата със СИД:) и търсим адекватни хора,

Не обобщавайте така. Това може да важи за вашето дете но не и за другите.
Това е като междиина точка, от която детето  може да поеме в различни посоки понякога такива , които на родителите хич не им харесват и всичко зависи от много фактори . Това не е само функция от работата на специалиста.

Само информативно да вметна че океан от хора  като вас са се появали откак аз съм тук. И след месец два решават че са прекалено изморени да се вглеждат в детето и изчезват. На всичкi тук вече ни се е изхабила говорилката а колко малко наистина сме помогнали на някой и колко малко ни чува някой който не иска да ни чуе а само да го успокоим че нещата ще се оправят.  Дори вие самият гледате на състоянието на детето си като временно назовавайки го дете със СИД. Дали искате  да съм искрена и да ви кажа че голяма част от децата с ГРР неустановено си остават с това ГРР,  и си имат проблемите и ДГ и после в училище , за което понякога дори биват отлагани, защото това често не е просто СИд а много по различно състояние . Че разлчини терапии се влачат с години но това което помага на детето А не помага на детето Б. Че понякога дори родителите измислят С което е много по успешно. И че каквото и да прочетете тук и там и където и да е било вие и преди всичко вие сте този ,който дърпа конците а тук трябва да се прояви евристичност, защото готови рецепти няма.

Ей така малко ви ги нахвърлям нещата  .Аз лично не съм чела и един линк от първа страница а съм тук почти 5 години. Получила съм от момичетат тук адски  много практически опит, но винаги се е налагало творчески да го приложа.

Последна редакция: чт, 20 ное 2014, 14:06 от _re_ge

# 559
Г@латея, всяко дете има различни децифити и затова няма как да получиш конкретен отговор.
В крайна сметка се стимулира правилното поведение и се игнорира неправилното чрез различни методи на поведение от твоя страна или тази на психолога. 
А упражненията за финната моторика са за развитие на уменията на детето. Нещата са навързани.

Нинче, упражненията за фината моторика винаги са добре дошли, но просто не решават проблема с поведението. Както и да е, справихме се вече с него по други начини. Беше ми интересно как се работи с другите деца, посещаващи психолог.

# 560
  • Анкх-Морпорк
Само информативно да вметна че океан от хора  като вас са се появали откак аз съм тук. И след месец два решават че са прекалено изморени да се вглеждат в детето и изчезват. На всичкi тук вече ни се е изхабила говорилката а колко малко наистина сме помогнали на някой и колко малко ни чува някой който не иска да ни чуе а само да го успокоим че нещата ще се оправят...
Изобщо не мисля, че хората спират да се вглеждат в детето си и изчезват.
Изчезват, защото не са добре приети във форума, защото тук си има една агитка, която се познава в известна степен, а новите се чувстват изолирани. А и назидателния тон наистина не помага.
И всеки има  нужда от успокоение, че няма да е все така.
Хората са различни, едни предпочитат да се борят сами, други разчитат на това, че като платят на най-добрите специалисти, последните ще свършат всичко. Също и децата са различни, и терапевтите са различни. Всеки има право на своя избор и всеки родител познава детето си най-добре.

Но наистина, защо в линковете стоят такива, които не служат за нищо?
Някой ползва ли този Център за приобщаващо обучение и има ли отзиви за него?
Дайте да не правим реклама на организации, които живуркат на наш гръб, а не виждаме полза от тях.

# 561
  • София

Някой ползва ли този Център за приобщаващо обучение и има ли отзиви за него?

Моя внук е на 2 г. и не сме наясно с този център.

# 562
  • София
Изтрих всички центрове от 1ва стр. Поста е копи пейст от няколко години, за което съжелявам, но нямам време да си играя да го обновявам. За следващата тема да се пробва някой друг.

# 563
здравейте,
бихте ли споделили малко инфо за биофийдбек. някой ходили на такава терапия. може и на лс.
предварително благодаря

# 564
На биофийдбек ходи една моя позната с детето си, но при него не са се получили нещата.Той е в ниския спектър.
Гледахте ли предаването за Митко от Пловдив?
Митко няма да се върне в училище "Братя Миладинови"
Според мен е доста безотговорно поведението на родителите му, за да се стигне до тук.

# 565
Изгледах репортажа. Всъщност Митко с каква диагноза е?

Имаше един много точен въпрос - дали децата не са го провокирали с нещо? Колкото и да се обяснява, че децата ни са добре приети от другите деца, винаги има едни зрънца, които правят провокации. И тези неща се крият. Дори и не стигат до ушите на учители, родители, компетентни органи.
Тази постоянна смяна на обстановка и колектив изобщо не е най-доброто за Митко  Confused

# 566
Доколкото разбрах е осиновен в първи клас. Не е диагностициран и родителите не вземат адекватни мерки за терапия на детето.
Пет пловдивски училища не могат да се справят с 10-годишно момче
Цитат
Митко е в четвърти клас, осиновен е преди четири години от семейство интелектуалци, които отглеждат още две по-малки деца по същия начин.
Оказва се, че момчето има странно поведение в час, което пречи на останалите, а в някои случаи ги и застрашава.
Митко може да седи десет минути в час, след което става и излиза и учителите тръгват след него, а класът остава сам, споделят педагози. Училището е може би най- подходящото за дете с подобни проблеми, защото от три години в него се работи по проект за включващо образование, което означава, че там има екип от специалисти- психолог, социален работник и ресурсен учител. Те са там, за да помагат на деца със специални нужди. Оказва се, обаче, че родителите на Митко отказват тази помощ. Те твърдят, че психолог работи с детето от самото осиновяване, но се оказва, че той е работил само първите две години.
Проблемът не е в училищата, а в родителите. Това дете е две години без терапия?! #Cussing out

Психолог поема Митко
Цитат
Митко е обследван от логопед, психолог и ресурсен учител и със съгласието на родителите му минава на ресурсно подпомагане. Това означава, че ще се обучава по индивидуален план - 70% от занятията ще са в клас с другите деца, 30% - индивидуално в отделно помещение само с ресурсен учител.
На директора на СОУ „Братя Миладинови” РИО е дало задължителни предписания. Едно от тях е да осигури квалификация на екипа да открива случаи на ученически тормоз. Педагогическият съветник трябва да набележи мерки за работа с детето и класа. Третата заръка е по отношение на работа с родителите на другите деца, за да се преодолее негативното отношение.
Изправени сме пред проблема за нетолерантност на цялото общество към деца с проблеми, каза Мелоян. Именно поради това отхвърляне момчето вече сменя поредно училище. Според експертите обаче по този начин проблемът не се решава, а само се прехвърля на друго място. „Всички казват: Не го искаме, нашите деца са застрашени. Но не може и пазейки нашите, да лишаваме други от образование”, заключи Мелоян.

Не може четири години да не е на ресурсно подпомагане и да искаш резултати. Crossing Arms

Последна редакция: вт, 25 ное 2014, 10:18 от n_alex76

# 567
Разбрах. Детенцето е не само значи с дефицити, а е било и в институция допреди 4 години. Тези първи 6 години със сигурност не са му се отразили добре  Confused.

# 568
Ясно,че детето е без терапия,но докато гледах репортажа аз друго забелязах.На въпроса провокиран ли е отговора беше  оправдателен,ами те са деца не разбират.Чудя се,ако някое дете в норма беше спукало тъпанчето на друго щеше ли да се вдигне толкова шум.Аз знам за още по-ужасни постъпки от "нормални"деца

# 569
Дааа, и на мен това ми направи впечатление и затова написах и мнението си по горе. То, че детето има дефицити - има, че родителите имат вина - имат, но и че провокации е имало от другите деца /или от поне няколко, другите просто са стояли настрани/ съм на 100% убедена, че е имало  Peace
Е ако беше дете в норма, щеше да се обяви за палавичко  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт