Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 25

• 121 495
  • 772
  •   1
Отговори
# 645
Не, абсолютно нищо не взема от 1 година. Преди това вземаше ноотропил, енцефабол, гамалон, ефект не забелязах.

# 646
Не, абсолютно нищо не взема от 1 година. Преди това вземаше ноотропил, енцефабол, гамалон, ефект не забелязах.

Питам защото точно това е страниния ефект при нас. Действа ни добре  за целите з акоито го пием, но от друга страна го прави много чувствителе, плачлив , докачлив и прочие- общо взето много емоционално нестабилен.

# 647
  • София
Може ли да препоръчате логопед, който се занимава с малки деца от спектъра - за София/на ЛС/

# 648
  • Бургас
Здравейте!
Не съм писала много отдавна в БГ-мама. Нямам много време да чета, но днес се поразрових из архивите и видях, че на част от вас децата са ползвали The Listening program. Моля, ако ни ви затруднявам да споделите, от дистанцията на времето, какъв ефект видяхте върху децата си и доволни ли сте от терапията? Сериозно се замислям за сина си, но понеже нямаме терапевт в Бургас, трябва да предприемем една екскурзия до София, също и финансово инвестицията не е малка. Затова все още съм в период на проучване и чудене, събиране на кураж и не на последно място да убедя ММ, че трябва да я започнем. Моят син има звукови самостимулации, а също и често се опитва да имитира звуци (електронни) изпищявайки ги. Освен всички други плюсове, дали програмата би могла да окаже влияние и върху тези проблеми  newsm78.

# 649
  • Анкх-Морпорк
Здравейте, преди време писах в темата, но не знам защо темата ми изчезна от следените. Накратко, имам дете с увреждания, епи, леко ДЦП, разви и аутизъм. В момента е на 5г 6 м. не говори, само думички и съвсем кратки изречения, с умствено изоставане е. Със всичко сме се примирили и сме го приели, обаче тя почна да прави ужасни нервни кризи. И като по-малка ги правеше, но по-нарядко, с години нещата стават все по-зле. Стигнахме до ежедневни кризи, крясъци, викове, тръшкане, става неадекватна направо, като зверче, в чудо сме се видели.
давала съм алора сироп по препоръка на личната, понякога има временен ефект, понякога не. Има много силно обострени сетива, дразни я шума, разговори, гости, смяна на обстановка, от леки неразположения изпада в криза. Приемам всякакви съвети най-вече за лекарства /какви вие сте ползвали/, добавки, витамини. Ходи на психолог, няма ефект.
Моят син прави такива кризи от шумове. Това са деца с изострен слух, но често с нарушена слухова преработка - т.е. мозъкът не филтрира важното от маловажното, детето чува прекалено много неща едновременно, и се изнервя от това. Представи си, да кажем, 5 човека да ти крещят едновременно, всеки нещо различно и ти да се опитваш да ги разбереш, ама не става. Това усеща детето ти.
Лекарства за това не давам и не бих посъветвала някой да дава. Следвай детето, ако то не намира начин да излиза от кризата, ти му измисли нещо за успокояване. Ние живеем близо до болница и често чуваме линейки, сирената му действа ужасно, но полека свикна да се сгушва в мен и да запушваме ушите с неговите и моите ръце, и се увива и в якето ми. Случвало му се е да изпадне в криза заради уличен музикант в подлеза, на следващия ден с ужас установих, че онзи пак е там и дрънчи с китара. Но синът ми този път премина подлеза със запушени уши и крещейки "АААААА" с цяло гърло. Като не може да спре досадника, може да го надвика.
Успокоява го музика, той си пуска от компа неща, които харесва и ги слуша по 100 пъти, това е звукова стимулация.
Понякога си причинява и сам неща, които го разстройват, (да кажем пуска си филмче, което го дразни с озвучаването си) и психологът обясни, че често пъти това става, защото хората сме склонни да търсим познатото, а особено аутистите - той познава състоянието на криза и си влиза в него, защото му е познато. Изходът е - ти въведи в употреба ритуал за успокояване. При нас е запушването на ушите, гушкането, и целуване по челцето, а той често си иска масаж по главата в такива моменти.
И при нас тези кризи станаха отчетливи на колко 5 г. възраст, но като се загледах внимателно, видях, че няма криза без причина. При нас са звуци, болка, промени в маршрута, близост на непознати.
Специално за дразнещите звуци, децата ги усещат като болка, и затова и реакцията е същата.
Опитахме The Listening Therapy, но без особен успех. Първите 3 диска изслуша добре, но точно дискът, озаглавен "сензорна интеграция", който е най-важнията за него, не искаше да го слуша, махаше слушалките, сърдеше се и накрая се предадох, а и той скъса кабела и замяната му отне доста време. (Това се слуша не с какви да е слушалки, а само с определена характеристика, скъпи са, но за щастие кабелите им се сменят, с жакче са, обаче трудно се намират) Има деца, които са по-кротки и си слушат всичко и имат напредъци. Трбява да се слуша когато детето е будно, да не яде, да няма други шумове, да не зяпа ТВ.

Доника, иди в 6-то ПУ и разгледай там. Аз съм доволна от отношението, никой не обижда децата, и се работи с много търпение. Съжалявам, че отложих 1 клас, ако знаех, че има такова училище, нямаше да го отлагам. Щеше да е добре да го подхванат от по-малък.

Последна редакция: сб, 14 фев 2015, 19:40 от firebird

# 650
Здравейте,
прочетох последния пост,при нас е същото.
Момченце от аутистичния спектър на 7 години,отложен от училище.Септември обаче ще трябва да почне.
Споделете мнение за помощните училища.Знам че има цяла тема във форума,но все пак?
Казваш доволна си от 6 ПУ?

Чувах за помощните много лоши неща.
Лошо отношение,даване на лекарства,опиати..без знанието на родителите Sad
Биене.
Вярно ли е това?

# 651
Здравейте. Извинявам се за нахлуването в темата, но имам един въпрос, който ме гложди от известно време. Бременна съм в 9 месец. Когато бях в трети месец, моя зъболекар ми смени една амалгамена пломба с бяла, въпреки че знаеше че съм бременна. Наскоро изчетох всички чуждестранни сайтове свързани с вредата на премахнатите амалгамени пломби по време на бременност. Отделяли се живачни изпарения, които повишавали значително риска от аутизъм при бебето. Какво мислите по въпроса? Има ли майки, подложили се на подобна интервенция като моята.
Чета и статии против ваксинирането. Мисля да тествам бебето си за тежки метали в кръвта още щом се роди, и съм склонна да откажа прилагането на всички ваксини.  Какво ще ме посъветвате?

# 652
Алмира, спри веднага да четеш каквото и да е било. Предстои ти прекрасно събитие, наслаждавай му се, това се случва рядко в живота. Всичко с бебето ти ще е прекрасно!

# 653
ALMIRRA, не дърпай дявола за опашката! Спри да се тормозиш за неща, които може никога да не се случат! Наслаждавай се на живота!
Каквото е писано, това ще стане!

# 654
Здравейте майчета! Извинете че се намесвам в темата с въпрос, без да съм изчела останалите теми, но нямам време да прочета всичко...
Имам син на 1г и 2 месеца и имаме притеснения, относно неговото развитие...Моля се да са само плод на нашето въображение, но за да сме спокойни искаме да посетим специалисти...
Тук в Бургас ни препоръчаха да си запазим час в Пумпелина...
Според вашия опит, това добър център за диагностика ли е. или да се насочим другаде...
Благодаря ви предварително!

# 655
Карин дом във Варна не е ли по-подходящ за консултация? newsm78
Иначе за диагностика "Св.Никола"- София. Peace
http://alexandrovska.com/display.php?bg/контакти-детска-психиатрия

# 656
Здравейте! Може ли тези от вас, които вече са прилагали The Listening Program, да ми кажат точно какъв модел слушалки са необходими? Ако е възможно да ми напишете параметрите или да ми пуснете пуснете линк към подобни, за да знам какво да купя. Не мога да стигна до специалист, за да се допитам лично, а ми се иска да си набавя слушалки и да си поръчам програмата, за да действам. Благодаря ви предварително!

# 657
  • Анкх-Морпорк
ALMIRRA, не си внушавай подобни глупости.
Относно живака - моя позната като дете си е играла с шишенце живак, с нейно приятелче мислели, че е сребро, разсипвали го, събирали капките, забавлявали се. По-късно е разбрала, че живачните пари са опасни, но кой знае колко от тях е вдишала. Тя е на години вече, има голяма дъщеря, и двете са добре и без сянка от признаци както за аутизъм, така и за отравяне с тежки метали.
Все още не е доказано какво точно причинява аутизма, и докато не стане напълно ясно, ще има хора, които спекулират с всевъзможни теории, защото правят бизнес от чуждите проблеми. Не се лови на техните въдици.
Най-добре чети за кърмене на бебето, за захранване, за дрешки, учи детски песнички и приказки.

annakonna, виж тук:
http://www.rmlearning.com/audio.htm

# 658
  • София
ALMIRRA, Въобще не мисли за подобни неща. Вероятността нещо на се случи най-вероятно е както при всички останали бебета. Настрой се максимално положително и забрави всички лоши мисли. Не забравяй, че бебето усеща негативните емоции! Лошото ти настроение може да му навреди. Успех!

# 659
Firebird, благодаря ти много за линка!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт