Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 25

• 121 658
  • 772
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Дай Боже!!!
Страховете ми днес бяха напразни. Толкова бързаше да влезе в градината - няма чао, няма целувки. На вратата още една девойка го приклещи - леле Гого, от кога не съм те целувала hahaha Влезе, огледа стаята и отиде да види защо са се събрали момчетата в единия ъгъл Laughing
Рори, а при вас как мина?

# 331

Във Варна от толкова рано се занимават в Карин дом по програма "Ранна интервенция". Идеята е, чрез целенасочени игри да се въздейства на слабите места.

благодаря , значи нищо ново за мен като информация.
Успех желая !

Благодаря и аз. Ако може да ме насочите към други специалисти от Варна, които да си кажат мнението и да окажат подкрепа, ще Ви бъда много благодарна.

# 332
здравейте,
по-напред в темата стана въпрос за барокамера. в тази връзка бих искала да попитам следното
от скоро съм член в една група във фейсбук . един от основните проблеми на децата е свързан с сензорнато развитие . там на децата периодично се прави газов анализ и се назначава кислородна терапия. считат че барокамерата крие доста рискове за по малките деца и за това използват тази терапия. семействата имат в къщи кислородни концетратори за провеждане на терапията. прилага се на всички деца дори ако газовият анализ е с резултати в нормата. коментират че терапията има добри резултати и повлиява благоприятно на децата. някой провеждал ли е такава терапия или проучвал ли е дали се прави и у нас. предварително благодаря.

# 333
  • София
коя е групата?

# 334
Здравейте и благодаря на всички за изказаните мнения. За миг не съм си и помисляла да се успокоявам и чакам, защото дори и всичко с детето ми да е наред, структурираните занимания и игри, на никого не са излишни. Ако ли пък не - ще бъда спокойна, че съм дала всичко от себе си и то от най-ранна възраст.

От 10.09. насам пуснах няколко линка за ранна диагностика и терапия "Infant start", отнасяща се за кърмаческата възраст. Ето още един. Има няколко изречения, които синтезират подхода и могат да ти дадат насоки за работа-игра с детето плюс това, което правят в "Карин дом". От сутрин до вечер - ти и близките ти и има вероятност за година две да забравите тревогите си!  Grinning http://www.medicalnewstoday.com/articles/282250.php

# 335

Благодаря и аз. Ако може да ме насочите към други специалисти от Варна, които да си кажат мнението и да окажат подкрепа, ще Ви бъда много благодарна.

Не виждам какво друго мога да ви предложа.
Безплатно няма нищо. Платено може да се заеме някой... но ... как да го кажа по-деликатно  Thinking качествените специалисти ще се съгласят да се занимават с вас след 2 години и половина, когато е ясно имате ли проблеми или не. Те са квалифицирани и съотвено услугите им не са еФтини. на тази възраст  ( по-малко от 2 години ) от другите такива може някой само да ви взема парите без да ви помогне осезателно. Много е деликатен въпроса като цяло. Почти няма безплатна терапия за деца , ако има такава качеството й е съмнително. Платените терапии биват :  качестени или такива за които плащате без да разбирате защо и без да имате напредък. трудно е да с обхване като цяло картинката. Дано да не ви се и налага.

Дай Боже!!!
Страховете ми днес бяха напразни. Толкова бързаше да влезе в градината - няма чао, няма целувки. На вратата още една девойка го приклещи - леле Гого, от кога не съм те целувала hahaha Влезе, огледа стаята и отиде да види защо са се събрали момчетата в единия ъгъл Laughing

Вярвам, искрено вярвам че нещата ще търпят все повече подобрения. Гого не е типичен случай на дете от спектъра по мое скромно мнение,  затова съм сигурна че крие някой заек в джоба...детето има потенциал а ти като майка проявяваш удивително разнообразие в търсенето на това, какво ще помогне.

# 336
  • София

Вярвам, искрено вярвам че нещата ще търпят все повече подобрения. Гого не е типичен случай на дете от спектъра по мое скромно мнение,  затова съм сигурна че крие някой заек в джоба...детето има потенциал а ти като майка проявяваш удивително разнообразие в търсенето на това, какво ще помогне.
Дай Боже  Praynig Радва ме напоследък. Седи с децата, като имат занятия. Сам кара учителките, когато имат свободно време да го занимават.
Как е ученика?

# 337
Благодаря че попита!

За сега перфектно.
На първият учебен ден имаше доста изнервени неадекватни дечица и от нормалните. При нас се случи само малко насълзяване на очите в класната стая  но това беше от излишък на емоции - всичко беше украсено, имаше подаръци, почерпка ... абе  той си е такъв ...  не точно ревльо ако имате в предвид какво искам да кажа. и аз съм такава- очите ми са на мокро място - рева на филми, на сърцераздиратели случки по новините, на хубави песни ....

Материалът не го затруднява за сега , има възможност да е спокоен и да не се стряска от това дали достатъчно добре разбира учителката. аз лично чакам с интерес да минат две седмици за да направим родителската среща. Искам да чуя неподправеното мнение на учителката само от това което е видяла при работа с него. тогава имаме намерение с мъжът ми да й кажем повече подробости за езиково-говорните му затруднения. Мами на пораснали деца тук казаха че не трябва да я стряскаме. Обмислям всяка дума която ще кажем. Надявам се да го понесе като информация..... И да не, ще й се наложи  Joy

# 338
  • София
Вчера са водили малкия за кансултация за резултатите ит кръвните изследвания за тежките метали. Мнението е, че не са добри нещата. Защото референтните стойности, които се дават са за 90кг. човек. Дали следваща терапия с някакъв медикамент ще окаже някакво въздействие бъдещето ще покаже. Иначе и м.септември два пъти седмично са на занятията с психоложка в Медицинска академия. Пред октомври ще видим какво ще каже д-р Аврамова и каква оценка ще даде.

# 339
Ние сега тръгваме по този път.

Вярно е, че ти предстои дълъг път, но човек трябва да бъде много информиран, когато поема по него. Има много отклонения и човек трябва хем да внимава, хем да не се бави многоHug

За мен едно от отклоненията е изследването за тежки метали и особено хелирането, което освен заблуждаващо, може да е и опасно. И по-рано съм писала за този бизнес и заиграването с резултатите. Погледнах рекламните изследвания на сайта на "Холиста". Мислех, че може да са ги променили, но не са. От някои от тях човек може да си направи извод. А това, че референтните стойности са за 90 кг човек, няма как да е истина.
Разбира се, всеки има право в какво да вярва. Работата е само да не губи ценно време, за което после да съжалява. Peace Simple Smile

Последна редакция: чт, 18 сеп 2014, 18:21 от констанца

# 340
Минахме през Центъра за психично здраве-В.Търново.Добре, че един час по-рано отидохме пред кабинета на ТЕЛК-а.На всички в писмата бе написан един и същи час. #2gunfire

# 341
  • София
Констанца, доколкото разбрах от моите не е хелиране, а с друг препарат.

# 342
На руски език Мисля, че и тези, които не са учили езика в училище, ще се справят. Този линк е към материал "10-те най-добри стратегии при отглеждане на деца с аутизъм у дома", но на сайта има още доста много добри материали.   Grinning

http://outfund.ru/desyatka-luchshix-strategij-dlya-podderzhki-de … -s-autizmom-doma/

# 343
Минахме през Центъра за психично здраве-В.Търново.Добре, че един час по-рано отидохме пред кабинета на ТЕЛК-а.На всички в писмата бе написан един и същи час. #2gunfire

На всички Телкове е така. Както каза тогава баща ми когото придружавах за ТЕЛК - това е единственото място където не се е налагало да чакаме а даже минахме преди часа си.

# 344
  • Близо до гората...
Здравейте! До сега само четях темата, но реших да се представя. Имам син на 10, със Синдром на Аспергер. В 3-ти клас е, индивидуална форма на обучение и 3 часа седмично с ресурсен учител. Веднъж седмично - психолог. Основният му проблем е разбирането на нови неща, без да ги вижда т.е., за да разбере какво е зима, трябва да му го покажа на картинка. За това имаме проблеми с разказвателните предмети. Не може да прави сложни изречения. Много е добър с математиката и компютрите. Другият ми проблем е храненето - яде общо 5 неща и не намирам никакъв начин да го накарам да опита нещо различно. Запушва уста с ръце и почва да пищи, само при вида на нещо, което не иска. Пие разтворими витамини и минерали, но нормални хапчета не може.
Ще се радвам да обменяме опит! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт