Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 25

• 121 580
  • 772
  •   1
Отговори
# 510
Констанца да не ти липсвам? Я ми кажи какви лекари сте вие, че не ви пука от изследвания?

Май средновековната инквизиция и църква са се нанесли в медицината.  

Добре дошла! Както винаги агресивна и обвиняваща. Grinning Надявам се да поостанеш (иначе нямаше да посъветвам бабунка да те потърси. И се надявам също да не прекаляваш с епитетите и квалификациите поне към тези, които не се обръщат към теб лично и не коментират твои постове. За всекиго има място в темата и не сме длъжни нито  да се харесваме и одобряваме вижданията си, нито да вземаме отношение към всекиго.  Simple Smile

# 511
  • София
бе кака аз я изръчках да се появи  Joy

# 512

РЕГЕ редактирам заради теб. Фолат е естественото съедиенение което се среща в храната. Фолиева киселина е фалшиво такова, синтезирано преди има няма 50 години. И всички смело дават фолиева киселина.
Фолата се усвоява от всички. Фолиевата само от 75% от населението, като напълно под 25% я усвояват.

Интересно че във всички детски витамини в бг има само фолиева киселина - потенциално опасно съединение, но ти няма да даваш фолат. Къде е иконката за човек който си блъска главата с стената? 
Ако не давате фолат, давайте зеленолистни сурови. Маруля, рукола, айзберг, билки, магданоз

благодаря за уточнението.

ами то всичко дето е насипано в бутилка е или бързораградимо или трудноусвояемо.
но да го накарам моят да ръба магданоз или рукола е невъзможно. а да го давам под формата на таблетки ми е съмнително за добра успеваемост.

Моля споделете - какво според вас какво подобрява приема на фолат  в случая със специалните деца. Аз лично имам мутация и при мен се отразява в това че съм с анемия и от там лесна умора и раздразнимост. но да пия както препоръча Кременски по 4-6 таблетки фолиева среду 1 на нормален човек или повишен прием на Б12 не искам. Затова се опитвам да коменсирам с храна храна. Но какво би направил фолата  в случая със детето, освен да компенсира липсат ана приема на разнообразна храна заради спецификата на храненето на деца от спектъра ми е интересно.

# 513
Фолата прави чудеса с мозъка. И участва в най-важните процеси. Най-лесния начин за набавяне в достатъчна доза ако не искаш да изцеждаш и пасираш марули е във вид на л-5-мтхф. Ако пиеш повече нормална фолиева киселина само си правиш беля защото тя сде свързва с фолатните рецептори но при теб след това не може да се откачи и така всъщност допълнително блокира достъпа на фолат до мозъка. Това за хора с мтхфр. По принцип и в другите плодове и зеленчуци има фолат но в по малка доза, основно е в зеленолистните. Дават че и чайовете и готвените билки осигуряват някакво количество, мисля че около 40 процента от оригиналното съдържание.

# 514
ednakaka, благодаря отново за разяснението за фолиевата киселина!
Фолиевата киселина отдавна е актуална тема за мен /моето детенце е със спина бифида, въпреки приема на фолиева киселина преди и по време на бремеността/.
Колко пъти съм чела на български, и на английски и немски, материали и все някак си „забравям“ колко е важна тя. И аз имам тази мутация и напоследък пия 400 mcg (4mg) Folat, но може да се взима даже до 6 мг. И аз знам, че за тези които имат мутацията е препоръчително метилфолата да се приема, а не фолиева киселина.  Това със зеленчуците и другите храни, мисля си, че не може човек да си набави достатъчно само от тях. Аз хрупам много марули и ям какви ли не салати, но не съм убедена че това е достатъчно. Приемала съм и обикновена фолиева киселина, преди да знам за мутацията и не виждах никаква разлика. Може и да си внушавам, но откакто взимам допълнително фолат се чувствам по-добре.
И тъй като и аз напоследък (последната година-две) пак съм на тема добавки за детето се сетих, че мога да му включа и фолат, но как ще смогна да му давам всичко не знам.
Добре, че повдигате от време на време вече „дъвкани“ неща, че много взех да забравям...  Joy
Май и аз ще трябва да взема от добавките на детето за концентрация и паметливост...  Laughing

# 515
Фолиевата киселина отдавна е актуална тема за мен /моето детенце е със спина бифида, въпреки приема на фолиева киселина преди и по време на бремеността/.

Аз съм със същата мутация. Разбрах по случайност като си правих изследвания по съвсем друг повод. Това обяснява частично проблемите които имат и двете ми деца. Доц.Кременски беше казал че е трябвало да пия поне по 6 -8 таблетки фолиева на ден. На мен лично  ми помага епизодичен прием на Б12. но съм имала случай в които хемоглобина ми пада под 80. тъжна работа. и наследствена.

поначало приема на фолиева киселина е нож с две остриета. Недостига води до ракови заболявания ... излишъка също. Как да спазиш равносвесието е въпроса  newsm78

# 516
# 517
# 518
Купих ето това, било и със фолат освен другите неща, ами да видим

# 519
_re_ge, аз преди две години бях го купила, защото Хриси много боледува.Но не виждам къде пише за фолата. newsm78
САМБУКУС ЗА ДЕЦА сироп 120 мл. NATURES WAY
Скрит текст:
Сега сме на Ефира, заради алергичен ринит.
ЕФИРА табл. 4 мг. * 20

Тези дни смятам да й купя Ескимо Кидс, защото ноктите на краката отново започнаха пак да се разслояват хоризонтално. Sad
ЕСКИМО - 3 ДЕТСКИ СИРОП 105 мл.

Ноктите показват скрити заболявания
Цитат
- силно чупливите нокти, които се цепят вертикално или хоризонтално, алармират за липса на витамин В. Приемането на този витамин в чисто състояние(на таблетки) не трябва да бъде в много големи количества. Месото, птиците и рибата са естествени източници, богати на витамин В.

Последна редакция: чт, 23 окт 2014, 08:56 от n_alex76

# 520
_re_ge, аз преди две години бях го купила, защото Хриси много боледува.Но не виждам къде пише за фолата. newsm78
n_alex

Hug

ами как да го видиш като го няма.   Joy аз обаче се набрах да споря и чак да правя снимка на състава.

голяма съм гъба!

като съм избирала от няколкото неща които ми предложиха в аптеката съм се заблудила че фолата е бил тук а той всъщност е бил в нещо друго. а аз си викам- и бъз и прополис и коластра и фолат- мечта .... Пак ще ходя явно да го гледам   #Crazy

# 521
# 522

фолата е бил ето тук

някакви отзиви

# 523
Здравейте.
Дъщеря ми е на 3 г. и не може да говори. Посещава логопед веднъж седмично. Водили сме я на изследване на слуха и на психолог - слухът й е добър, според психолога не се касае за състояние в аутистичния спектър и ни остана само работата с логопеда.
Веднъж седмично, обаче не ни е достатъчно и се замислих за ресурсното подпомагане. Можем да вземем становища от логопеда и психолога, с които работим. Ще попитам в детската градина за педагогическата характеристика, предполагам, че няма начин да ми бъде отказана, особено ако подам молба да ми бъде издадена такава писмено. Обаче прочетох из темите, че трябва и ЛКК. Нямаме такова, предположих, че това е някаква лекарска комисия пред която трябва да се явим с детето.
Може ли да ми разясните какво точно трябва да направя за да се сдобием с документ от ЛКК и дали освен тези документи ми трябва още нещо за входиране на молбата в ресурсното?
Благодаря предварително   bouquet

# 524
Наистина първо си попитайте в детската градина, а защо не и в Ресурсния център, защото не съм много убедена, че се отпуска ресурсен учител за 3 годишно дете newsm78.
А иначе за документ ЛКК, личния лекар на детето трябва да ви издаде направление към тази комисия с описан конкретен проблем  Peace Хубаво е ако имате някакви епикризи или становища да ги приложите към направлението /а също и към молбата за ресурсно подпомагане, ако имате право на такова/.

Общи условия

Активация на акаунт