НВ-ВМХ, част 80

• 36 506
  • 739
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Vilqna32, да не е така наречената "гъша кожа"? На мен ми се появи миналата година и изчезна за два дни. Твърди се, че се получава при непоносимост към лекарства, препарати или козметика.

# 706
Vilqna32, да не е така наречената "гъша кожа"? На мен ми се появи миналата година и изчезна за два дни. Твърди се, че се получава при непоносимост към лекарства, препарати или козметика.

мине знам изкъпах се със студена вода и  сега държа мокра кърпа покрита на лицето ми  Embarassed

# 707
Има и вариант алергия от слънце. Освен червените петна, понякога има обриви. Обикновено като хода на плаж ми се случва и едното и другото. Естествена защита са червените плодове и зеленчуци.

# 708
Момичета възможно ли е да карам шарка  Embarassed
Трябва да се обадя на майка ми да попитам за варицела със сигурност знам ,че карах още в 8ми клас,но другите не помня  Embarassed
Май имам признаци побелял език и ситните пъпки май се разпространяват и по краката   Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed

# 709
# 710
не е розов,сега си меря температурата

# 711
  • SA
Но на такива малки мехурчета ли е?

# 712
Но на такива малки мехурчета ли е?

ми не са мехурчета ,само обрив е ,като подкожни пъпки са  Embarassed не мога да разбера и аз какво е вече 4 час не се маха изобщо ,майка ми каза ,че съм карала  уж всички шарки  Embarassed Embarassed Embarassed

# 713
  • SA
Д-р Брифа е постнал в сайта си доста интересно проучване, което намира, че нисковьглехидратната диета има предимство при хора с повишен риск от развитие на диабет:
http://www.drbriffa.com/2014/07/04/low-carbohydrate-diet-shown-t … -type-2-diabetes/

В това проучване били включени 72 души с нарушен глюкозен толеранс, което се счита за преддиабет, защото голяма част от хората с такива нарушения развиват диабет от втори тип.
Тези хора били разделени на две групи и проследени за една година. Едната група била оставена да се храни както иска и служела за контролна. Пациентите от другата група били приети в болница за седмица, кьдето били обучавани как да се хранят през следващата година. Било им препорьчано да приемат около 1300 ккал, от които 30% вьглехидрати, 25% белтьчини и 45% мазнини. За вьглехидратите като максимум им били определени 120 грама дневно.
След една година при пациентите от втората група се наблюдавало подобрение вьв всички показатели, които се отчитали - тегло, инсулинови нива, крьвна захар, гликиран хемоглобин, липидни показатели и др. И най-впечатляващото - 70% от тях напьлно нормализирали крьвната си захар и нито един не развил диабет. За сравнение - в другата група подобрение в крьвната захар имали само 8% от хората, а 14% били диагностицирани като диабетици.
Д-р Брифа отбелязва, че ако трябва да дадем сьвет от две думи на човек с нарушен глюкозен толеранс, то най-подходящия сьвет ще бьде - "намали вьглехидратите".

# 714
  • UK
Добро утро, вече съм -3 кг от началото, което беше преди 6 дни.  Shocked  newsm78
Вече не ходя толкова често до тоалетна, гледам да наваксвам с водата и постоянно пия вода, може ли толкова много от загуба на течности? Не се чувствам зле или неразположена. Точно пред цикъл съм. Коремът ми хлътна и сега тлъстините там стоят по-меки и отчетливи.  Laughing
З: 1 яйце със сирене, извара, масло, кафе с мляко
О: сирене по шопски и таратор
В: телешки кюфтенца, зеленчуци някакви и салата
Междинни закуски ще има, не знам още какви.

Как стоят нещата с патладжана? Ядете ли? Чувала съм, че не бил много добър за стомаха, тежък и в някои диети май се препоръчва да се избягва.

# 715
Патладжан може да се яде. Да, напълно е възможно отначало да се свалят бързо няколко килограма, които са предимно вода. Но после честото ходене до тоалетната спира. При всички положения не трае повече от няколко дни.

Камелот, прочетох за това проучване. Да, все повече данни излизат, че това е най-добрият начин на хранене за хората с метаболитен синдром/преддиабет или диабет. Но все още официално това не се отчита. Аз пък вчера гледах в Ютюб една кратичка лекция на д-р Ричард Файнман за повлияването на мет. синдром от нисковъглехидратно хранене: https://www.youtube.com/watch?v=GEYo9U3TwE8 Там той посочва критериите за мет. синдром, но казва, че не всички специалисти приемат, че съществува такова състояние - мет. синдром. Обаче е установено, че въгл. рестрикция повлиява благоприятно абсолютно всички признаци на мет. синдром. И затова може да се приеме такова определение за мет. синдром - ако тези признаци се повлияват от нисковъглехидратно хранене, значи става въпрос за мет. синдром. И следователно това е и най-подходящото лечение на това състояние. А понеже този проблем е налице при огромна част от населението на света, то също може да се заключи, че когато човек с наднормено тегло или някой от другите признаци (нисък ХДЛ, голям брой дребни ЛДЛ-частици, високи триглицериди, висока захар/инсулин, високо кръвно) реши да спазва диета, първата препоръчана му диета трябва да бъде точно НВ-ВМХ. С други думи, НВ-ВМХ е правилно да бъде "диетата по подразбиране" - първият избор, когато на човек му хрумне да мине на диета. А ако тя не даде необходимите резултати, тогава може да се обмисли друг вариант, например нискомазнинна диета.

И още нещо прочетено - за малък експеримент с 12 момчета със затлъстяване в Португалия: http://www.weightymatters.ca/2014/07/9-weekly-hours-of-vigorous-exercise.html В продължение на 5 месеца групата била включена в програма за повишена физическа активност (4-6 часа футбол судмично плюс 1,5 - 3 часа физическо на седмица), като степента на натоварване се определя като висока. След 5 месеца децата нямали никаква промяна в процента телесни мазнини или индекса на телесната маса. За сметка на това се чувствали по-добре психически и имали повече самочувствие. С други думи, както Тим Ноукс казва, спортът има големи предимства за здравето, но ако трябва да спортувате, за да поддържате теглото си, значи храненето ви е неправилно. Wink А на деца с наднормено тегло не трябва да се казва да се движат повече, а най-напред трябва да им се коригира храненето.

Последна редакция: ср, 09 юли 2014, 08:48 от Cioccolata

# 716
Добро утро на всички Simple Smile
Сега се прибирам от болницата и се оказа,че имам егзо (нещо си ) вирус  Embarassed
Престои ми лечение и тези дни не знам изобщо какво ,как и кога ще ям,но честно казано искам само  да се оправя по-бързо,защото е ужасно  Embarassed
Благодаря на всички дами,които се включиха вчера да ми помогнат  Hug Hug Hug
dejie Браво за резултата ,дано и аз се похваля скоро  newsm78
Хубав ден на всички   bouquet

# 717
Виляна, дано да мине бързо всичко! Hug Значи все пак вирус...

# 718
  • Пловдив
Виляна, само да кажа (от скорошен личен опит  Peace), че няма причина да бъдеш на диета, особено на ориз, хляб и картофи както е вероятно да те посъветват. Crazy Спокойно можеш да си се храниш режимно! Hug Дано мине бързо!
Също, ако обривът е вирусен, и без лекарства пак ще си отшуми, макар по-бавно. Wink
dejie, браво за резултата, продължавай в същия дух! Hug

# 719
Вярно, че нямам представа за какво става въпрос, но наистина вирусите си минават сами, освен ако не дадат усложнения... Най-много да предпишат нещо за облекчаване на симптомите. Но наистина от диета без животински храни няма смисъл.

Общи условия

Активация на акаунт