Бихте ли изтеглили парите си от КТБ, ако имахте там пари? И защо?

• 49 658
  • 964
  •   1
Отговори
# 75
miss july, споко, и аз съм в твоето положение, но не съм се закъхарила. Hug

Щом от Балканбанк и от Агробизнесбанк си получих парите в онези смутни години, когато го нямаше законът за защита на влоговете, сега няма как да не си ги получим. Peace

Дори съм убедена, че до фалит няма да се стигне. Peace

# 76
Днес нашите заплати са преведени от друга банка на КТБ в 11:30 сега ще се върне ли превода или ще ни ги глътне банката  ooooh!

# 77
Много яко да не можеш да си изтеглиш заплатата! Супеер. Сега аз например какво съм виновна и как ми запука, че всичко било наред, като не мога да си изтегля парите! 

А пробва ли?

# 78
  • София
По повод заплатите, изплащани чрез КТБ, прочетох това в публикация в dir.bg

"В случаите, когато работодатели превеждат заплати на служителите си през КТБ, те могат да се обърнат към друга банка, за да превеждат сумите, предложи Костов."

Цялата публикация тук http://dnes.dir.bg/news/bnb-ktb-spetzialen-nadzor-16906984?nt=4

Той добре го каза и аз го чух, обаче в голям брой от случаите, както е и на ММ, фирмите, които превеждат заплатите на служителите, също са клиенти на КТБ и съответно транзакциите по техните сметки също са стопирани. Хубав съвет ни даде господинът, но как фирмата ще си изтегли парите от КТБ, та да изплати заплатите на служителите (риторичен въпрос)...

mimenceee, не знам да има такова нещо като да се върне превода, ако вече е постъпил в твоята сметка, без твое разрешение. Проблемът е, че ако сметката ти е в КТБ нямаш достъп да теглиш от нея.

А и още нещо, говорих с понзат, който е бил на пресконференцията, и той потвърди, че случващото се в момента е зареди паниката, която са създали хората, отишли да си теглят парите сутрунта.

Последна редакция: пт, 20 юни 2014, 17:00 от Moharet

# 79
Много яко да не можеш да си изтеглиш заплатата! Супеер. Сега аз например какво съм виновна и как ми запука, че всичко било наред, като не мога да си изтегля парите! 

А пробва ли?
Ти как мислиш? Разбира се, че пробвах.

# 80
  • София
Във всяка нормална държава манипулативни парцали като тези на ПееФ и Прокопиев, отдавна щяха да бъдат разследвани, съдени и закрити заради заради лъжливата и манипулативна информация. Жалкото е, че никой нищо няма да им направи- ни прокуратура, ни СЕМ- и ще си продължат да манипулират и нагнетяват въпреки призивите на всички институции. В Капитал и Дневник се води ежедневна война срещу Василев и КТБ от повече от година и се подготвяше пътят за днешната ситуация. Към ПееФ винаги бяха по-снизходителни и по-лаконични. Не съм  фен на Василев, не е цвете за мирисане, но тази тяхна кампания стана прекалена и ето го резултатът.
Според мен нещата няма да са като 1997- 2014 сме, член на ЕС, с валутен борд, с доста защитни механизми и буфери и взаимноспомагателни фондове дори и от ЕС.  Според мен целта е да бъде отстранен Василев и тогава нещата ще се върнат по старому. Само да не четем манипулативни медии! Peace

Абсолютно Peace

# 81
  • София
Днес нашите заплати са преведени от друга банка на КТБ в 11:30 сега ще се върне ли превода или ще ни ги глътне банката  ooooh!

Няма да се върне

# 82
# 83
Защо? След като не може да се тегли, би трябвало и масов превод да отхвърли, това не е плащане по кредит...

# 84
  • София
Зависи кога е направен този превод, защото сутринта до определено време банката е функционирала и ако е постъпил тогава, няма връщане назад.

"Още веднъж сме длъжни да заявим, че Клиентите са ни скъпи..."
Това е откъс от прессъбщението на КТБ. Човек не знае да се смее ли, да плаче ли ...

Последна редакция: пт, 20 юни 2014, 17:13 от Moharet

# 85
  • Русе
Докато се включи в платежната система не можеш да си изтеглиш спестените заплати.
Новите ще получаваш другаде. Това не е болка.

Сега си представи следното - получаваш си трудовото възнаграждение по сметка в една банка, в която също така си вложил и спестените си средства (ако имаш такива), просто понеже си доволен от обслужването и отношението на банката към твоите потребности.
Същевременно ръководството на малката фирма - твой работодател, е в смут, тъй като бързоликвидните му активи в основната си част са в същата тази банкова институция, а останалата не стига дори за погасяване на скорошни падежи на конкретни задължения към финансови кредитори, доставчици и прочие бизнес партньори.

И на практика за все още неустановен период оставаш със средствата, които имаш налични в брой. Може би и с дребна сума в друга банка (повечето хора движат основните си финанси с една институция). Защото един брадясал грух-грух ламти да си натъпче шкембето с повече помия.

Това вече болка ли е?

# 86
  • София
Koronis +1

Много точно обяснено!

# 87
Картата е временно блокирана.  Като съм тъпа овца да си държа парите на едно място.

# 88
Мене пък ми е много интересно какво очаквате да ви кажат от КТБ?

Овчия манталитет ви е проблема. заради него банката стигна дотук, сега пак заради него се тръшкате, че банката ви била виновна. "Ох, ах, хвърлят ни прах в очите". Ами да, това им е работата и на Пропокиев и на Василев, да ни хвърлят прах в очите. ама все пак с пистолет до челото никой не ви кара да им се връзвате.

Ако не бяха N на брой овце юрнали като по команда да си теглят парите от там, защото така им е наредил цар Дневник, сега нямаше да пищите дето нямате заплати. Сърдете се на тях.

Във всяка нормална държава манипулативни парцали като тези на ПееФ и Прокопиев, отдавна щяха да бъдат разследвани, съдени и закрити заради заради лъжливата и манипулативна информация. Жалкото е, че никой нищо няма да им направи- ни прокуратура, ни СЕМ- и ще си продължат да манипулират и нагнетяват въпреки призивите на всички институции. В Капитал и Дневник се води ежедневна война срещу Василев и КТБ от повече от година и се подготвяше пътят за днешната ситуация. Към ПееФ винаги бяха по-снизходителни и по-лаконични. Не съм  фен на Василев, не е цвете за мирисане, но тази тяхна кампания стана прекалена и ето го резултатът.
Според мен нещата няма да са като 1997- 2014 сме, член на ЕС, с валутен борд, с доста защитни механизми и буфери и взаимноспомагателни фондове дори и от ЕС.  Според мен целта е да бъде отстранен Василев и тогава нещата ще се върнат по старому. Само да не четем манипулативни медии! Peace
точно така е, и най-вече болднатото

# 89
По кое време пробва?
Аз имах малка сума там и си я изтеглих от банкомат (на друга банка) без проблеми. Около 13,00 часа.

Общи условия

Активация на акаунт