Бихте ли изтеглили парите си от КТБ, ако имахте там пари? И защо?

• 49 663
  • 964
  •   1
Отговори
# 780
  • софия
Преди малко слушах по радиото в колата някой от МВР каза, че са  установили че големи групи от хора посещават клоновете на ПИБ, редят се отпред и вътре, а когато им дойде реда казват че са за проучване на условия и др. глупости.
Важното е да се вият опашки пред банката. Въпросът бил че няма как да ги задържат защото фактически не правят някакво престъпление.

Определено е злонамерено и добре организирано.

Съжалявам, но на МВР точно не вярвам.

# 781
  • Сред мелниците
Бе кой е бил опарен не ми е ясно? От какво е бил опарен?
Работя до централата на едната банка и цял ден гледам безумието, огромната опашка и слушам вайкането на колеги, с по 2 000 лв спестявания - безумие ooooh!
Ами аз пък напълно ги разбирам хората и паниката им и не мисля, че е безумие, че са тъпи, прости, луди и не знам какви си. Мисля, че е трудно на човек преживял 90тте в България, свикнал да го прецакват с какво ли не, да загърби инстинкта си и да прояви доверие. Даваш си сметка, че за някои хора 2000 са много пари?

За  какво доверие говориш? Да не обсъждаме изневерите на съпрузите си? Говорим за елементарна информираност. Щом са внесли пари в банка, значи могат да четат.

# 782
  • София
Да се разпространяват слухове е незаконно-да, но това не са просто слухове, това са клевети, всяващи паника! Просто не мога да повярвам, че междуличностните конфликти на един шкембак и един мустак могат да сринат банковата система! Няма такава държава! Shocked
Вие пък. То един чичко с перчем и мустачки прекрои европа, та това ли ...

# 783

Значи хората все пак теглят, не само проверяват условията.
А това работно време до 15 часа днес .... ако то не разбуни духовете. Тегава работа.

# 784
  • Сред мелниците
Преди малко слушах по радиото в колата някой от МВР каза, че са  установили че големи групи от хора посещават клоновете на ПИБ, редят се отпред и вътре, а когато им дойде реда казват че са за проучване на условия и др. глупости.
Важното е да се вият опашки пред банката. Въпросът бил че няма как да ги задържат защото фактически не правят някакво престъпление.

Е, доста на едро се изказваш. Имаше репортаж на Хоризонт, който точно това беше констатирал.

# 785
АМА ОТДАВНА НЕ СМЕ 90-ТЕ ГОДИНИ и ако някой си слага в банка парите, да отиде малко и да прочете как му се гарантират, ЗАЩО няма да стане пак като в 90-те, какво е МВФ и тн и тн....и тогава ще разбере, че парене няма да има и ще си тръгне от опашката.
Днеска ще е рай за престъпниците - половината народ ще ходи със солидни суми в себе си ooooh!
И не, за мен 2000 лв са много, щото няма толкова спестени, но да полудяваш, че ще ги загубиш и да не се интересуваш грам възможно ли е - е нямам думи ooooh!
Според мен се превземаш леко. Реакцията на хората е абсолютно нормална.Когато стане дума за спестявания, човек реагира инстинктивно. Повечето хора нямат милиони да им горят, имат малко пари, спестявани с лишения и е нормално да истерясват. Защото после няма Василев да дойде да им плати сметките, или МВФ да им купи вечеря. Свикнали са да не бъдат коректни спрямо тях и не вярват на гаранции на тоя и ония. Не мога да ги виня Simple Smile
От друга страна, според мен също е целенасочено това, че всяват паника в хората. Но не мога да виня хората.

# 786
  • софия

Е, доста на едро се изказваш. Имаше репортаж на Хоризонт, който точно това беше констатирал.
Изказвам лични впечатления  Mr. Green

# 787
АМА ОТДАВНА НЕ СМЕ 90-ТЕ ГОДИНИ и ако някой си слага в банка парите, да отиде малко и да прочете как му се гарантират, ЗАЩО няма да стане пак като в 90-те, какво е МВФ и тн и тн....и тогава ще разбере, че парене няма да има и ще си тръгне от опашката.
Днеска ще е рай за престъпниците - половината народ ще ходи със солидни суми в себе си ooooh!
И не, за мен 2000 лв са много, щото няма толкова спестени, но да полудяваш, че ще ги загубиш и да не се интересуваш грам възможно ли е - е нямам думи ooooh!

Тука в цялата тема няколко "умни" глави твърдят точно обратното! Twisted Evil

# 788
Касита, явно се тегли масово. Самите ПИБ са казали: 800 млн. лв. само днес.

Не сме 90-те години, но институциите реагират толкова неадекватно, че много прилича на тогава.

# 789
  • Сред мелниците

Значи хората все пак теглят, не само проверяват условията.
А това работно време до 15 часа днес .... ако то не разбуни духовете. Тегава работа.

Не казвам, че не теглят.
Казвам че част от опашките са от сценария.

Абсолютно нормално е сега банката да направи опити да нормализира обстановката вкл. със стопиране на някои функции. Ако не се предизвика истерия всичко ще се нормализира до дни. Иначе ще продължи малко по-дълго.

Опитвам се да намеря  в  някакви  публикации, как се случи предишната атака срещу ПИБ, но не помня коя година беше newsm78

# 790
Просто не мога да повярвам, че междуличностните конфликти на един шкембак и един мустак могат да сринат банковата система!
И като си помисля, че тоя шкембак го гласяха за шеф на ДАНС, което е пост с повече скрита власт отколкото премиер, в много случаи ... Shocked Rolling Eyes Shocked

# 791
хепи'мама, и на мен ми се иска да вярвам, че се гарантират. Но все пак доверие в институциите се придобива с времето. Не с четене на документи, а с конкретни дела. Засега сме имали в миналото случаи, в които са ни прецаквали, сега например, ако всичко се разреши безпроблемно, тогава това ще укрепи доверието в институциите и следващият път хората ще са по-спокойни. Но не може да се очаква наготово доверие у многократно прецаквани хора, само защото някъде пишело нещо си. Цял живот аз и повечето българи гледаме как пише нещо, а става обратното. Трябва повече положителен опит и тогава ще има доверие.

# 792
# 793
Донякъде влоговете са защитени, да, но сумите по дебитните карти.....? Как стои въпроса с тях?

# 794
Донякъде влоговете са защитени, да, но сумите по дебитните карти.....? Как стои въпроса с тях?

Наричат се разплащателни сметки и също са защитени!

Общи условия

Активация на акаунт