Бихте ли изтеглили парите си от КТБ, ако имахте там пари? И защо?

• 49 658
  • 964
  •   1
Отговори
# 45
Банката не е фалирала. Като се има предвид, че доста пари са изтеглени и ако е първата, ще стигне фонда. Има ли закон, зад който стои като длъжник държавата, не се тревожа за вземането си. Само ако държавата е пред фалит.

# 46
Имам пари там, превеждат ми заплатата там. И сега какво, трябва да дам сметка в друга банка, за да ми превеждат там оттук нататък? И как ще си взема парите...Притесних се

# 47
  • София
Извинявам се за лаишкия въпрос, но може ли някой да ми обясни какво е "вложители", защото изобщо не съм наясно с терминологията в тази сфера. Ние имаме сметка там, по която ММ получава заплата и сме заделили определена сума по тази сметка, но тази сума не е депозит, а са си просто наши спестявания, с които разполагаме. В такъв случай какво трябва да очаквам??

Феята с тъмносините коси, от фирмата, в която работиш, не ти ли дават обяснение? И ММ получава заплата в тази банка, но и парите на фирмата му са в нея, та как ще получи следващата заплата та дори и на друга сметка, след като всички транзакции са спряни, не е ясно...

# 48
Срока бил 20 или 45 дни, ама сега има срок от 3 месеца. През тези месеци, реално няма да работи банката, какво пречи, после да има нови 3 или 6 месеца?

# 49
КТБ не е фалирала. Управителят на БНБ обяви, че банката вече е под управлението на БНБ. Интерес към КТБ има и сигурно просто ще сменят собственика. Няма нужда от истерия.

# 50
  • София
Moharet - че,
парите по разплащатлната сметка също са гарантирани, нищо,че не са на депозит или влог.
Онтосно работната заплата....не съм запозната как точно ще станат нещата.

# 51
  • София
Но това,че банката е искала надзор, в никакъв случай не  означава,че е фалирала или ще фалира към момента.

# 52
  • Бургас
КТБ не е фалирала. Управителят на БНБ обяви, че банката вече е под управлението на БНБ. Интерес към КТБ има и сигурно просто ще сменят собственика. Няма нужда от истерия.

То май цялата интрига е заради това.

П.П. Май днес Спешните центрове ще имат доста работа. Поболяха хората с тъпите си и долни спекулации и манипулации.

# 53
  • Резерват "Северозапад"
Останах с впечатлението от пресконференцията, че може и преди 3-те месеца да се възстановят транзакциите, изплащането на суми и т.н. - зависи от квесторките.

# 54
Засега 3 месеца е под контрол на БНБ, но до две седмици ,(а може и до два дни), да се проведат разговорите с акционерите и ще започнат транзакции.

# 55
  • София
Деска, много благодаря за отговора  Hug

Зомбайо, за мен това изказване си е PR ход, за да предотвратят паника сред хората, но аз мисля, че ни хвърлят прах в очите, дано не съм права.

# 56
Останах с впечатлението от пресконференцията, че може и преди 3-те месеца да се възстановят транзакциите, изплащането на суми и т.н. - зависи от квесторките.

От крайното споразумение с акционерите и констатациите на квесторките.

# 57
Притеснена съм много, гледах опита да ни успокоят, но не се получи. Не вярвам, че след три месеца ще можем да изтеглим парите си. Може би ще се удължи срока. Ако банката беше фалирала, щяхме да опрем до фонда, но тя не е. Сега остава да чакаме и да се молим държавата да изпълни ангажимента си.

# 58
  • Резерват "Северозапад"
Moharet , дано не си права Praynig.
Интересно ми е след като падежът ми е на 20 август какво се случва - нов период ли започва да тече при същите условия...или newsm78...това в случай, че дотогава не възстановят дейност.

# 59
  • София
Moharet , дано не си права Praynig.
Интересно ми е след като падежът ми е на 20 август какво се случва - нов период ли започва да тече при същите условия...или newsm78...това в случай, че дотогава не възстановят дейност.

Принципно по силата на догоявора за депозит, след падеж, ако парите не бъдат изтеглени, депозита се подновява автоматично.Сега....как стоят нещата точно в кристични ситуации не знам.

Общи условия

Активация на акаунт