Бихте ли изтеглили парите си от КТБ, ако имахте там пари? И защо?

• 49 659
  • 964
  •   1
Отговори
# 90
  • най-шареното място
Докато се включи в платежната система не можеш да си изтеглиш спестените заплати.
Новите ще получаваш другаде. Това не е болка.

Това вече болка ли е?

Вероятно за теб е трябвало и междуредие да сложа между двете различни ситуации - спестявания и преводи след днес пообед.
Не е болка да се отрие нова сметка. Другото не съм коментирала. Впечатли ме как имаше въпрос какво ще правят случжителите.... ами нищо. Като служители, фирмата ще им отвори сметка. И стига да има с какво /дано!/ ще им плаща. Като спестители е друго.

# 91
  • София
Whole.Lotta.Love, защо трябва да ни се караш? Много хора сме засегнати от случващото се и търсим информация по един или друг въпрос, за това е форумът все пак. Ако това ни прави овце, ми добре дошла в стадото. Ако пък се сърдиш на тези на опашките, е ще ти кажа, че и аз съм им ядосана, но от друга страна ги разбирам хората. Моето семейство ще се оправи и без тези спестявания, но има много хора в България, които не биха могли и е нормално да се притеснят и да искат да ги изтеглят. А и тези хора не са източили милярди от банката, та да доведат до настоящото положение. Всеки клиент има право да си изтегли спестяванията, когато той прецени и банката трябва да има необходимите активи да го подсигури. Друга е играта и не са само хората виновни.

# 92
Не, не бих си изтеглила парите и закрила депозита. За мен това е изкуствено създадена ситуация, а народа се върза и паникьоса  Confused  Точно там е проблемът, ако хората са малко по-спокойни, търпеливи и не се струпват пред банките, за да си закриват депозитите, цялата тази ситуация ще стихне до няколко дни.

Неприятно е единствено, че са блокирали месечните доходи на много семейства. Аз си мислих, че са блокирали тегления над определена сума и то от депозити  Confused

# 93
Whole.Lotta.Love, защо трябва да ни се караш? Много хора сме засегнати от случващото се и търсим информация по един или друг въпрос, за това е форумът все пак. Ако това ни прави овце, ми добре дошла в стадото. Ако пък се сърдиш на тези на опашките, е ще ти кажа, че и аз съм им ядосана, но от друга страна ги разбирам хората. Моето семейство ще се оправи и без тези спестявания, но има много хора в България, които не биха могли и е нормално да се притеснят и да искат да ги изтеглят. А и тези хора не са източили милярди от банката, та да доведат до настоящото положение. Всеки клиент има право да си изтегли спестяванията, когато той прецени и банката трябва да има необходимите активи да го подсигури. Друга е играта и не са само хората виновни.

няма банка, която да може да осигури изтегляне на спестяванията на всички свои клиенти. И тия дето ви промиват мозъците знаят това много добре. Това, дето да разпространяваш информация за тежко положение на банка е престъпление не е случайно.

И не, аз не ги разбирам тия дето са се притеснили. Понеже ако имаш най-бегли познания за банковата система би трябвало да знаеш че именно "притеснението" е това което прави белята. Банките закъсват не защото нямат пари, а защото клиентите им се "притесняват".  А те пък се притесняват защото някой иска да е ояде, и този някой в случая не е цв. василев, той няма изгода от тая работа Grinning Ама то е трудно да се мисли чак толкова надалече, първо каза Прокопа да се теглят пари от КТБ, сега казва да се мрази Василев че той бил виновен, пък вие слушайте, изпълнявайте...

# 94

Съвсем друг въпрос е колко пари има във фонда
- Недостатъчно за всички. За съжаление не е бездънно гърне с мед...

и дали те покриват депозитите в една 
-Не.

Все пак, имайте предвид, че за такива публични твърдения по закон може да се налагат глоби от 5000 до 10000лв.

На базата на какви факти разпространявате тези твърдения???

Що говориш глупости, факти има и те са публични, банките публикуват отчети на всяко тримечие, от тях се вижда колко горе-долу влогове има в една банка, а Фондът също е публично юридическо лице и има официална общодостъпна информация в нета колко пари има в него. Например на сайта на комисията за финансов надзор.

По-полека с определенията кой говори глупости, щото точно това твоето "горе-долу" са глупости.

# 95
Не, не бих ги изтеглила. Влоговете на физическите лице до 100 хил. евро са гарантирани от специален фонд, ако имаш повече можеш да се притесняваш за частта над 100 хил. и да търсиш диверсификация  Simple Smile
На терория е така, ама дано не стане нужда да ги търси някой..Никъде не се споменава, срок за връщане, което е тънката част

Как да няма срок - има си цял Закон за гарантиране на влоговете и там са определени сроковете  :peace

Влоговете на физическите лица до 100 хил евро са гарантирани, но не и разплащателните с/ки, каквито да голяма част от с/ ките.

И от днес КТБ е под надзор на БНБ, хората ще могат да си теглят парите, след като БНБ и ръководството на КТБ стигнат до консенсус относно ликвидността на активите на банката.

А това може да продължи до месец.

И след това, ще си покаже..

Буров е казал "Банка и муха се убиват само с вестник"

т. е.- в днешно време вестнкът е медия просто и тръгне ли да се говори за една банка, може да свърши, а след нея...може и други...

# 96

И не, аз не ги разбирам тия дето са се притеснили. Понеже ако имаш най-бегли познания за банковата система би трябвало да знаеш че именно "притеснението" е това което прави белята.

Също е полезно да вярваш малко повече на БНБ и по-малко на медии, за да си спестиш притеснението.

# 97
  • София
Парите по Разплащателните сметки също са гарантирани.

# 98
  • най-шареното място
Притеснение и кампания са различни работи. С един ефект, но различни.

# 99

Не са.

# 100
Олеле, моята е разплащателна!

# 101
  • България-Швейцария
Впечатли ме как имаше въпрос какво ще правят служителите.... ами нищо. Като служители, фирмата ще им отвори сметка. И стига да има с какво /дано!/ ще им плаща.
Ами точно това обясняваше човека, че няма да има с какво:
Същевременно ръководството на малката фирма - твой работодател, е в смут, тъй като бързоликвидните му активи в основната си част са в същата тази банкова институция, а останалата не стига дори за погасяване на скорошни падежи на конкретни задължения към финансови кредитори, доставчици и прочие бизнес партньори.
И на практика за все още неустановен период оставаш със средствата, които имаш налични в брой.
Т.е. и фирма, и служители трябва да издържат неизвестно колко време на фотосинтеза.

# 102
  • София

Не са.
няма да споря

# 103
Хърсев говори по Тв 7, банката била стабилна и нямало основания за тревога. Случилото се било резултат от масовата психоза и тегленето на големи суми, всъщност взетото решение на БНБ, цели да предотврати фалита на банката. Каза, че руския акционер има интерес към банката.

# 104
Имам пари в КТБ, не бих ги изтеглила. Това масово теглене може да доведе до голяма беля.

Общи условия

Активация на акаунт