Бихте ли изтеглили парите си от КТБ, ако имахте там пари? И защо?

• 49 879
  • 964
  •   1
Отговори
# 375
  • София

В момента Карбовски има гост по отношение на въпроса с КТБ и коментират. Преди малко е имало и пресконференция на БНБ. На 21 юли офисите на банката КТБ, заедно с Креди агрикол Груп, която скоро придобиха, ще отворят врати.
"Корпоративна търговска банка и нейното дъщерно дружество ще отворят на 21 юли в 9.00 часа."

# 376
  • София

Интересно!
"С цел запазване на дейността на банковата група КТБ при нейното оздравяване БНБ заедно с правителството ще предприеме действия за увеличаване на капитала й, като в рамките на законовите си правомощия ще разпореди увеличението му да се поеме от държавната Българска банка за развитие и Фонда за гарантиране на влоговете"
Но това не означава, че двете банки ще се слеят, а се задейства процедурата, която Зина ни разясни, или бъркам  newsm78

# 377
Moharet не е това,което Зина разясни,то важи само,ако обявят КТБ за фалирала.Но те не го правят,а чрез тези процедури я оздравяват така да се каже,както пише на края КТБ ще отвори  на 21 юли,няма да е нито фалирала,нито с отнет лиценз,ще си е същата действаща банка каквато беше.

Дано Зина  пак се включи,аз така го разбирам.

# 378
Според мен, за да има увеличение на капитала, трябва да има промяна в собствеността.

# 379
Това също е интересно-кои държ.дружества и служители си държат парите в КТБ

http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2014/06/21/2 … _durjat_parite_v/

# 380
^ това какво отношения има по темата?

Има.
За втори път иронизира вложителите и ги определя като алчни и продажни.
Затова я питам тя къде е.

# 381
А моите пари и ипотека са в Креди агрикол. В петък им звъняхме, нямало проблеми. Идиоти.
Сега дайте съвет за малоумни, какво да правя?
На работа да дам нова сметка в някоя друга банка? Но това да не ми се отрази на лихвата на ипотеката, щото нали уж е по-ниска понеже при тях се превежда заплата  Crazy?
Явно не мога да си изтегля мизерните спестяванийца, те са по сметката, в която ми превеждат заплатата, банката обаче ще продължава ли от тях да си тегли вноската за ипотеката или аз ще трябва да я внеса?

# 382
Еовин, съвет не мога да ти дам, то и аз съм в тъпо положение с тая банка. Брат ми пък взима заплата по сметка, открита от фирмата му в КТБ, казали са му вместо на 5-и заплата на 21, като отвори банката. Фирмата му си държи всички пари в тая банка, средства нямат отникъде сега Crazy
Обикновените хора какво да правят без пари цял месец, никой не го интересува. Имаш пари, ама са заложник на банката.

# 383
И сега какво: на 21 всички хукват да се  теглят парите?

# 384
И като ги изтеглят, какво ще ги правят?

# 385
Ми на мен не ми трябва да ги тегля, трябваха ми 500 лв да запиша един курс за това лято, ама явно няма да се развивам, ще си седя проста  Mr. Green

# 386
Почакай 1 месец! Grinning

# 387
Ооо, има какво да ги правим! Тази ситуация ни хвана неподготвени, в момента правим голям ремонт и трябва да плащаме....а парите ни са в плен на банката! И кво сега, кредит ли да тегля да си платя ремонта? Нелепа ситуация, но здрави да сме! Ще се оправят нещата! Аз вярвам в добрия край!

# 388
И като ги изтеглят, какво ще ги правят?
Моят депозит в КТБ е в евро и се чудя дали да го изтегля на 21?
Ако го изтегля ще го внеса в някоя по благонадежна банка, ама и аз се чудя коя ще е тая банка?

# 389
Моят е в лева и няма да го тегля.
Освен ако не ми станат неизгодни условията.

Общи условия

Активация на акаунт