Бихте ли изтеглили парите си от КТБ, ако имахте там пари? И защо?

• 49 873
  • 964
  •   1
Отговори
# 420
  • Бургас
На мен ми е чудно при положение, че оманските акционери и руската банка ВТБ-акционер, предложиха да помогнат със средства да закрепят банката, защо са пипали бари от Фонда и от Банката за развитие.

# 421
http://www.moitepari.bg/

Ето тук има информация накуп за различните банки, макар че може да има и пропусната информация. Има спестовни влогове на 4-5%. Според мен това е по-добър вариант, защото може и да се теглят парите.

Да, наистина е чудно решението взето през уикенда и избързването. Нищо чудно, по български, нещата да поемат нов обрат. Ако имаме късмет може нещата да завършат и по-скоро и в по-положителна посока.

Последна редакция: пн, 23 юни 2014, 11:26 от hjkl;

# 422
Каквото и да стане с банката, не смятам, че ще продължава да предлага подобни лихви.

А може и да сте обсъждали - но какво става със сметките на фирмите? Техните пари гарантирани ли са?

Ще видим накрая каква ще е сметката на държавата от тази форма на помощ и на чия сметка ще се пишат лошите кредити.

Щото има вариант да е на държавна, като гледам.

# 423
  • Бургас
Каквото и да стане с банката, не смятам, че ще продължава да предлага подобни лихви.

А може и да сте обсъждали - но какво става със сметките на фирмите? Техните пари гарантирани ли са?

Ще видим накрая каква ще е сметката на държавата от тази форма на помощ и на чия сметка ще се пишат лошите кредити.

Щото има вариант да е на държавна, като гледам.

То идеята е не само да си вложим парите в друга банка на прилична лихва, но и самата банка да е сравнително стабилна.
Така като гледам Токуда банк, Общинска банка, Асет банк са с добри лихви, ама нещо не ми вдъхват доверие.

# 424
Стабилността си има цена, както се видя и в този случай. Simple Smile

Токуда и Асет също се спрягат за проблемни тия дни.

# 425

За фирмените пари няма гаранции. Оттам идва и голямото теглене.

# 426
  • София
На мен ми е чудно при положение, че оманските акционери и руската банка ВТБ-акционер, предложиха да помогнат със средства да закрепят банката, защо са пипали бари от Фонда и от Банката за развитие.
                                                                                                                                                    Преди да национализира Корпоративна търговска банка и дъщерната й "Креди агрикол България" държавата ще даде възможност на сегашните акционери да осигурят необходимия ресурс. Държавата ще се намеси, само ако те не успеят, казва финансовият министър Петър Чобанов, цитиран от пресцентъра си.
http://www.dnevnik.bg/biznes/finansi...e_predloji_na/                                                                                                                                                                     

# 427
Имам известна сума пари от няколко година в тази банка и с интерес следя поредната война на самозабравилите се т.н. новобогаташи-мутри. Днес съобщиха че отварян на 21-07-2014г  и ке ги изтегля, не защото не вярвам в стабилността на банката, а защото допусна този гаф да ни натовари в и без това трудно ежедневие.

# 428
http://www.moitepari.bg/

Ето тук има информация накуп за различните банки, макар че може да има и пропусната информация. Има спестовни влогове на 4-5%. Според мен това е по-добър вариант, защото може и да се теглят парите.

Благодаря ти за инфото, не бях ги видяла тези сметки. Hug

# 429
# 430
Следя дискусиите ви, и са ми много полезни!
Няма да си тегля "авоарите", но някой може ли да ме светне - могат ли да намалят лихвите със задна дата, при положение че депозитът е безсрочен?
И моят депозит е безсрочен и аз не смятам да го изтегля.
Със задна дата мисля, че няма да намалят лихвите по депозитите.
Може даже да станем "Вип клиенти" на банката, както преди години в ПИБ.  Laughing

Последна редакция: пн, 23 юни 2014, 12:45 от monii

# 431
Няма да си тегля "авоарите", но някой може ли да ме светне - могат ли да намалят лихвите със задна дата, при положение че депозитът е безсрочен?
И моят депозит е безсрочен и аз не смятат да го изтегля.
Може даже да станем "Вип клиенти" на банката, както преди години в ПИБ.   Laughing

Да, нали и аз това написах преди два дни. Laughing

# 432
Вежди Рашидов имал доста пари в КТБ:
http://rodopi24.blogspot.com/2014/06/24rodopi-16.html

# 433
много неприятно. Sad

# 434
И моят депозит е безсрочен и аз не смятат да го изтегля.
Може даже да станем "Вип клиенти" на банката, както преди години в ПИБ.   Laughing

Да, нали и аз това написах преди два дни. Laughing

Това с "Вип клиенти" на банката е добро попадение, ще взема да размисля да не ги тегля.
Благодаря ви   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт