Бихте ли изтеглили парите си от КТБ, ако имахте там пари? И защо?

• 49 659
  • 964
  •   1
Отговори
# 915
БНБ защити банката. Немци (Saving Global) инвестират в момента 300 млн. в нея. Едва ли щяха да налеят толкова пари, ако имаше проблем. Банката е стабилна, спрете се!

Евра или лева, не че е от голямо значение на фона на изтеглените 800 млн. лв. днес.

# 916
Напиши Saving Global - ПИБ и ще го прочетеш и ти. Мислят да правят единен пазар за депозити в ЕС.

# 917
Следя написаното тук и на други места. Трудна ситуация, спор няма. Но едно нещо буквално ме натъжава. Масово едни хора наричат други овце, тъпи, глупави и т.н. А истината е толкова проста.  Една част от нашите съграждани умират от страх да не бъдат излъгани отново. Това не ги прави тъпи, овце, глупави и т.н. Сигурна съм, че голяма част от теглещите хора са къткали парите си с години. Може да са смешни 5000лв., но са събирани с години. Е това е страшно. Да нямаш доверие ни на банка, ни на държава. И на всичко отгоре да си окачествен като животинка.
Не обичам финансови размисли. Влоговете ми си стоят, по простата причина, че не разчитам на тях. Няма и да тегля нищо.
Но като си помисля, че бедната ми баба например, като чуе новините ще се побърка от ужас, че парите и може да заминат. И ако вземе, че ги изтегли ще да е овца...  
Някак много бързо пак съдим, разсъждаваме и т.н.
Каквато и да е целта на тази масова паника, следва подбудителите да бъдат наказани. Не само за дестабилизацията, но и за всичките емоционални щети, които ще и са нанесли.

Абсолютно съгласна съм с казаното от теб. Не смятам родителите и бабите ни за овце само ,защото са решили да изтеглят изкараните и спестени си с упорит и къртовски труд парички.За вас са смешни,за тях са начин на оцеляване.След това,което са видяли,е нормално да ги е страх  Peace Вече повечето са горяли веднъж с пари в банкитеи не само

# 918
  • София
Следя написаното тук и на други места. Трудна ситуация, спор няма. Но едно нещо буквално ме натъжава. Масово едни хора наричат други овце, тъпи, глупави и т.н. А истината е толкова проста.  Една част от нашите съграждани умират от страх да не бъдат излъгани отново. Това не ги прави тъпи, овце, глупави и т.н. Сигурна съм, че голяма част от теглещите хора са къткали парите си с години. Може да са смешни 5000лв., но са събирани с години. Е това е страшно. Да нямаш доверие ни на банка, ни на държава. И на всичко отгоре да си окачествен като животинка.
Не обичам финансови размисли. Влоговете ми си стоят, по простата причина, че не разчитам на тях. Няма и да тегля нищо.
Но като си помисля, че бедната ми баба например, като чуе новините ще се побърка от ужас, че парите и може да заминат. И ако вземе, че ги изтегли ще да е овца...  
Някак много бързо пак съдим, разсъждаваме и т.н.
Каквато и да е целта на тази масова паника, следва подбудителите да бъдат наказани. Не само за дестабилизацията, но и за всичките емоционални щети, които ще и са нанесли.

+1.
Макар че истинските подбудители няма да бъдат намерени.
Примерът с Гърция е неуместен. Те са в Еврозоната, ние-не.

# 919
Krisy89 нищо подобно не намерих. Ще улесниш всички, ако дадеш линк.

Подкрепям. Не можеш да наричаш народа парцал, говеда, овце и т.н. Народа не вярва на тези от които зависи да хванат в ръце настоящата ситуация. И е напълно прав. Защото същите тези вече повече от седмица се ослушват и нищо не правят. Само мънкат и сричат. Някои са Брюксел (като премиера), други като Бойко ползват ситуацията за политически цели, а Антон Кутев никой не го въдвори в някоя килия. ЗАщо никой не спря Пеевски (пардон Доган) и вестниците му толкова дни? Защото няма правителство, няма кой.....

# 920
  • София
Глупостта е в това, че теглейки ги, те не защитават парите си. Напротив. Валутата в случая няма значение.

На практика се получава, че всеки един изтеглен лев допринася за обезценяването му!

# 921
Тази тема също изигра роля в паниката около ПИБ, снощи тук се появиха слухове за състоянието ѝ. Темата се четеше от много хора дори след полунощ, когато си легнах. Не съм се връщала назад, може би са ги изтрили, но смятам, че хората, които ги пуснаха трябваше да подходят по-отговорно. Като че ли целенасочено бяха пуснати тогава, когато модераторите не са на работа, за да стоят до сутринта.
Добре че започнаха да пишат тук повече здравомислещи хора.
На мис джулай ще отговоря с голямо закъснение, че не виждам защо ще променят закона за гаранционния фонд, това е директива на ЕС, депозитите са гарантирани в целия съюз, макар че не съм навътре в нещата. Някои хора в тази тема май също работят умишлено за всяване на паника.  

# 922
Тази тема също изигра роля в паниката около ПИБ, снощи тук се появиха слухове за състоянието ѝ. Темата се четеше от много хора дори след полунощ, когато си легнах. Не съм се връщала назад, може би са ги изтрили, но смятам, че хората, които ги пуснаха трябваше да подходят по-отговорно. Като че ли целенасочено бяха пуснати тогава, когато модераторите не са на работа, за да стоят до сутринта.

Това са глупости. Слуховете за ПИБ циркулират от вторник. Поне на мен тогава ми споменаха.

Не знам за кои постове говориш, което вероятно потвърждава, че са изтрити.

# 923
  • София

На практика се получава, че всеки един изтеглен лев допринася за обезценяването му!

И как става това?  newsm78

# 924
Ето тук например:

http://darikfinance.bg/novini/107713/%CE%F2+%D9%F3%F2%E3%E0%F0%F … EF%EE%E7%E8%F2%E8

Аз лично съм абсолютно спокойна. Щом германците инвестират и се доверяват на нашата система, а тук народът се юрна с целата си неадекватност, просто не ми се коментира....

# 925
Ето тук например:

http://darikfinance.bg/novini/107713/%CE%F2+%D9%F3%F2%E3%E0%F0%F … EF%EE%E7%E8%F2%E8

Аз лично съм абсолютно спокойна. Щом германците инвестират и се доверяват на нашата система, а тук народът се юрна с целата си неадекватност, просто не ми се коментира....

И аз четох за Saving Global! Има доста информация и по чуждите сайтове. Това е признание за ПИБ. В момента привлича чужди депозити, какво повече искаме? Толкова ли е прост нашия народ, че да се вихри такава паника и то в момента, в който немците наливат пари.  

# 926
  • София

И как става това?  newsm78
Ти сериозно ли?
Ако си направиш превръзка на открита рана с мръсен парцал дали увеличаваш риска от инфекция?

# 927
БНБ защити банката. Немци (Saving Global) инвестират в момента 300 млн. в нея. Едва ли щяха да налеят толкова пари, ако имаше проблем. Банката е стабилна, спрете се!

Евра или лева, не че е от голямо значение на фона на изтеглените 800 млн. лв. днес.

Логично в евра, това са чужди фирми. 

# 928

Работата сега прилича на давене. Колкото повече мърдаш хаотично, толкова повече затъваш. Ако хората не се поддадат на масовата инерция и се въздържат да теглят панически, ще спасят и себе си, и нас. И ще пресекат плановете за дестабилизация.

# 929
Днес минах през офиса на ПИБ в града, в който живея. Не видях никакви опашки. Днес ни превеждат заплатите. Отидох след 17ч. да изтегля пари от банкомата. Няма опашки, никакъв проблем и изтеглих пари. Сега седя и се чудя, кой и къде ги видя тези опашки? На други банки, все големи и чужди имаше доста народ пред тях newsm78 Мисля, че хората по-скоро си теглят заплатите, защото е краят на месеца... Не видях никъде тази истерия, която нетът ни залива. Аз също имам депозит в ПИБ и се притеснявам.

Общи условия

Активация на акаунт