Север-Юг - тема 19

• 21 288
  • 735
  •   1
Отговори
# 435
Айрка Hug прекрасна гледка. Heart Eyes
Фенче, Hug мерси за интервютата му, бяха ми интересни да ги прочета.
Спешъл фор ю.  love001

# 436
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Добрютрю, милимоички любимички!

За съжаление напоследък нямам много време нито за вас, нито за сериалите, нито за други дружки newsm45

Попрочетох ви отгоре-отгоре, но видях най-важното - Алексчето има тръпка, та и ние покрай нея ще тръпнем, голям кеф! Обичам влюбените, влюбването и въобще да живее любовта! Алексче, стискам палци да сме уцелили, щото искам положителни емоции, искам тука да Фърляме капа от радост, не да рИвем.
А, и да кажа, че "татлъ кебапи" за другите може и да не е подходящо, обаче за мен си е точно - така съм се окебапила тази зима и нататлъчила, че днес съм само на гОла вода, белким малко се изскумрийча.
Ай стига с таз кулинария!

Марги, теб пък тъй съм те зарязала, че си мисля, че ако събираш твоите съчинения (пък доколкото съм те опознала оттук, сигурно е така), май ще бъде добре да ги изчета накуп като книга, когато имам повечко време.
Но имам нещо специално за теб:
Скрит текст:
Едни много красиви ръце. И си мисля, че някой ден ще гледаш с удоволствие и тези двамата и любовта им.

Фенче, мило, някъде беше писала, че Зизка е душата на компанията. Съгласна съм с това. Но ти пък си сърцето на темата. Ако те нямаше теб в тази тема, тя нямаше да е така топла и привлекателна, а може би даже нямаше да има и тема ...А Роминка е стожерът!

Кога най-после ще се прибере пустата му Камелка, че да си направим  среща! Да знаете, (които не знаете), че живите срещи са нещо много хубаво, нямат нищо общо с писането и сближават неимоверно много хората.
Казвам ви го от опит, ние с другите ми интернет-приятелки, "порасналите момичета", вече едвам издържаме и седмица без среща.

Така, сега ще ви напрегръщам и обгуша всичките, че не знам пак кога ще мога да дойда.

Фенченци  Hug, Зизенце  Hug, Роминченци  Hug, Айринци  Hug, Петенци  Hug, Алексченци Hug, Марийченци  Hug, Иненци  Hug, Ванченци  Hug, Наденци  Hug, Маргинци  Hug, Ваненци  Hug.
Кого изпущих?
(Ей, шЕ Зема да си напрая един списък, дансЪ затормозявам, като трябва да изброявам.)

Наде, извинявай, "Наденци" изглежда малко като наденици, сега го видях, но пък няма как те изкарам от кюпа и освен това си е  баш в стилистиката на кебапите на Алекс Joy Joy Joy, шЪ мЪ прощаваш... Praynig

Последна редакция: пн, 23 юни 2014, 10:03 от svetal4o27

# 437
Светле. Hug

# 438
Айрич  Heart Eyes Hug wavey благодаря за закуската! Наде  Heart Eyes а на теб за снимката!  bouquet
Светленце  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Hug Hug Hug
още за Киво
Скрит текст:
В Близкият изток - Къванч, на Балканите - Кенан!

При посещението си в Дубай, президентът Абдулах Гюл, бе придружен от известни бизнесмени, между които и един от директорите на Calinos Холдинг- Firat Gülgen.
/кинокомпанията Gülgen е създадена през 70-те години, а през 2009г. влеза в състава на Calinos Холдинг - pkaneva/
Пътуването на Gülgen е свързано с продажбата на нови сериали в арабския свят. Чуждестранният пазар за турските сериали се е увеличил значително, а на Gülgen се пада значителен дял от този пазар - от 2001 г. те са продали 80 различни сериала в повече от 40 страни.
Къванч Татлъту / в Близкия изток/ и Кенан Измирлиоглу / на Балканите/ са актьорите, спечелили най-многобройни фенове, а огромното им влияние е въвело нови понятия като " сериален туризъм" и " сериална /филмова/ дипломация"

В интервюто Firat Gülgen споделя:
въпрос: Как се стигна до такава популярност и до такива продажби на турските сериали?
С продажбата на “Deliyürek” през 2001г. в Казахстан и 30 долара на епизод /смее се/.... Сега продаваме продукция за 60 млн. долара и инвестираме с чуждестранни партньори в кооппродукции.
Нашите сериали са подобни на Латиноамериканските - историята продължава и се развива във всеки следващ епизод. Има любовни отношения, богати-бедни, силни-слаби...Тогава сапунените опери вървяха по 30-40 долара на епизод...И ние тръгнахме с тези цени..... А как станаха популярни? .... В този регион на света хората разказват едни и същи приказки и истории. Близкият Изток, Тюркските републики, Македония, Албания, България, Гърция, Румъния...ние си приличаме в културно отношение. В тези страни показват и “Lost” и “CSI Miami” /От местопрестъплението/, но кажете ми, къде е история в тях, тази която е като живота на зрителя? А в “Yaprak Dökümü”, например, всеки може да разпознае и своя баща, и нещо от своя живот... Образите, хората, случките, те толкова си приличат и напомнят собствения живот на зрителя, че той може спокойно да каже "Това е моята история" .... И аз харесвам персонажите на нашите сериали, а актьори като Къванч и Кенан правят нещата така, че няма начин да не искаш да ги гледаш....
въпрос: Кои актьори са най популярни в чужбина?
Къванч Татлъту и Кенан Измирлиоглу... Сложете образа на Къванч някъде и продажбите ще хвръкнат нагоре.../смее се/... Също така и Tuba Büyüküstün, Songül Öden, Murat Yıldırım, Beren Saat, Hazal Kaya...
въпрос: А най-печелившия жанр, тематика?
Любовта, интригата, семейните драми...това се гледа най-много. В последно време се опитва да пробие и ситкома по телевизиите, но нещата не се получават твърде успешно. Понякога, водени от мнението ,че публиката по-лесно ще ги разбере, се създават доста елементарни неща.
Скрит текст:
Маскат: Двама турски актьори, и двамата любимци на арабските кинолюбитеби, ще бъдат най-голямата атракция на Седмия международен филмов фестивал в Мускат (MIFF).
Къванч Татлъту и Сонгюл Йоден – най-популярни с екранните си имена Моханнад и Нур – ще украсят червения килим на 31 март и ще бъдат почетени на MIFF същия ден.
Красивата двойка очарова арабските телевизии с техните сапунени сериали и плени сърцата, умовете и въображението на зрителите, включително и тези от Оман. Съобщава се, че последният епизод на най-известния сериал, излъчен от телевизия MBC, наречен „Перла“ (на арабски „Нур“), успя да събере повече от 80 милиона зритеби от Мароко до Палестина, от Саудитска Арабия до Оман и отвъд.   
Популярната сапунка с Моханнад и Нур е гледана не сам от жени, ноот целите семейства, което помага на Турция да изгради ниша в арабското кино и телевизия. Моханнад и Нур станаха любимци на масата арабски зрители.
Истинско удоволствие
„Моханнад и Нур завладяха сърцата и умовете на много жени и мъже в Оман и да бъдат тук на филмовия фестивал е истинско удоволствие“, каза поласкан Д-р Халид Ал Задиали, председател на MIFF и OFS (Филмово общество в Оман). „Благодаря на турското посолство и специално на турския посланик, Хайри Ерол, за подкрепата, която той ни оказа като ни помогна да поканим двете звезди да участват във филмовия фестивал.“
Междувременно турският посланик, Ерол, каза: "Турските филми набират огромна популярност в арабския свят, особено Оман. Аз съм изключително доволен, че тези две известни звезди идват да присъстват MIFF. С популярността на тези звезди и техните сериали, се набира популярност дори отвъд пределите на арабския свят, тяхното присъствие ще служи като едно чудесно начало за по-нататъшно сближаване на Турция и Оман на културния фронт. Благодаря на Министерството на наследството и културата и на OFS за награждаването на Моханнад и Нур. "
Моханнад е наречен "Брад Пит на Близкия изток", благодарение на популярността му в арабския свят. Много от сериите, в които той е участвал, са излъчени в арабския свят след първоначалното излъчване в Турция. Той също беше избран за "Най-секси турски жив мъж" в анкета, проведена от турския ежедневник Хюриет, през юли 2009 г..
Нур също има свои собствени фенове в арабския свят и дори зрителите от страни като България, където сериалът „Перла“- в който тя играе с Къванч - я обожават. Миналата година, поради популярността на Gumus, тя бе поканена да бъде домакин на финала на Kënga Magjike 2011 в Албания заедно с Ардит Gjebrea (албански певец, продуцент и водещ).
Скрит текст:
http://www.ucankus.com/detay/83363/flas ... kivanc-tat
http://www.ayakligazete.com.tr/haber/do ... diyor_.htm

И двете статии отразяват кампанията "Не на насилието над жени"
Посланикът на добра воля на Уницеф, Къванч Татлъту, стана лице и на кампанията срещу насилието над жени.
С натискане на символичен бутон, на 8 март - международния ден на жената, Къванч и доброволци, откриха кампанията с думите "Да кажем "НЕ" на насилието над жените"
В речта си известният актьор подчертава, че насилието над жените е въпрос и на човешките права. За да се предотврати това, трябва всички да си подадат ръка. Да посегнеш над жена, всъщност е израз на слабост, но за жалост свидетели на насилието стават и децата.
"За съжаление не всякога в Турция, посегателството над жените се третира като углавно престъпление - споделя Къванч. Сред хората, с които общувам, сред близките ми няма насилие, но ако дори един път се случи, щях да покажа отношението си, защото да премълчиш, да си равнодушен е също толкова голяма вина, колкото голяма е вината на насилника".
Заедно със старта на кампанията, Къванч презентира и нейния уеб-сайт.

Скрит текст:
http://www.magazinkulubu.com/haber/7148 ... -oldu.html

Списание Esquire е публикувало резултатите от свое проучване за избиране "Мъж на годината" в различни категории - "Най-харизматичен", "Най-стилен", "На когото най-са завиждали", "Най-отблъскващ", "Най-обещаващ" и др.

Къванч е на първо място в категорията "На когото най са завиждали" с 43%

# 439
Добро утро скъпи мои!  Hug Heart Eyes Гушкам ви наред и се връщам да ви изчета, че пак сте изписали темата  ooooh! Да не ви остави човек за малко  hahaha

# 440
Здравейте и успешна нова седмица на всички  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Hug Hug Hug

# 441
Не, че им имам вяра но все пак е анкета с Киво и затова я споделям тук.
Кой е по-красив, по-харизматичен и по-добър актьор.

http://listepop.com/cagatay-ulusoy-vs-kivanc-tatlitug

Ина, Hug Миме. Hug

# 442
Фенче, радвам се, че ти хареса песента!  Hug Тоше е прекрасен човек и изпълнител! (Не мога да говоря за него в минало време) Simple Smile
Благодаря ти и за интервютата!  Peace Heart Eyes
Наде, благодаря ти за пожеланието! Повече любов за всички ни нека има!  Heart Eyes
Айрче, хихихиих... Ами татлъ кебапи ми прозвуча по-турско! Grinning  Mr. Green
Благодарим за закуската!  Hug Heart Eyes
Светленце, да не ти пука!  Hug Ние по-пищните дами сме с по-голямо сърце!  Peace Точка.  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Няма да ревем бе, за мъж реве ли се? То ние сме много в началото още, но в крайна сметка смятам, че ще се получи. Благодаря за подкрепата!  Heart Eyes
Инче HugМиме Hug , ха добро утро и на вас, татлъ кебапчета!  Heart Eyes
Наде Hug Heart Eyes, спри с тея провокативни снимки, моля те! То погледи, то усмивки. Пу, пу!

# 443
Скрит текст:
Фенче, радвам се, че ти хареса песента!  Hug Тоше е прекрасен човек и изпълнител! (Не мога да говоря за него в минало време) Simple Smile
Благодаря ти и за интервютата!  Peace Heart Eyes
Наде, благодаря ти за пожеланието! Повече любов за всички ни нека има!  Heart Eyes
Айрче, хихихиих... Ами татлъ кебапи ми прозвуча по-турско! Grinning  Mr. Green
Благодарим за закуската!  Hug Heart Eyes
Светленце, да не ти пука!  Hug Ние по-пищните дами сме с по-голямо сърце!  Peace Точка.  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Няма да ревем бе, за мъж реве ли се? То ние сме много в началото още, но в крайна сметка смятам, че ще се получи. Благодаря за подкрепата!  Heart Eyes
Инче Hug,  Миме Hug , ха добро утро и на вас, татлъ кебапчета!  Heart Eyes
Наде Hug Heart Eyes, спри с тея провокативни снимки, моля те! То погледи, то усмивки. Пу, пу!

Шшшштттт, няма. Joy

За теб. Grinning

# 444
Удар под кръста. Слабост ми е!  Mr. Green
Гушкааааааааааааааааам!  Hug

# 445
Странно, Rolling Eyes преди секунди видях пост на Марги и сега изчезна. newsm78

# 446
Мацкии, мераба с един татлъ кебап  Mr. Green

А тук има и Гюней кебап  Laughing

# 447
Странно, Rolling Eyes преди секунди видях пост на Марги и сега изчезна. newsm78

Скрит текст:

Наде, привет! Hug
Не е странно, не си и в грешка имаше пост до преди малко...до вчера си затривах постовете докато ги публикувам, днес вече и публикуваните почнах...
Какво стана, така и не разбрах...та почвам от начало...

Привет и за Ванче, Алекс, Фенче, Светле, Airra, Ина, Мария, Ромина, хубав понеделник и успешна нова седмица! Hug
Благодаря за споделеното, прочетох всичко от всеки, видях и прослушах- беше ми приятно и интересно!

Светле, благодаря за тез хубавци в спойлера!
Това от сериала "В очакване на слънцето" / Gunesi Beklerken / ли е?
Не съм го гледала, само съм надниквала в темата му.

Като стана дума за него, май има награда в категорията за най-добра режисура на  „Алтън Келебек”/Златна пеперуда/ за Altan Dönmez .
http://indirvideo.gen.tr/en-iyi-dizi-yonetmeni-altan-donmez-gune … bek-odulleri.html

Поздравления!
Поздравления и за зрителите и феновете на сериала!

Днес продължавам с Буура Гюлсой и Гюней в СЮ.

Тази, а и още няколко подобни снимки от промото на сериала ли са?
Странни са ми малко...

До по-късно от мен...

Последна редакция: пн, 23 юни 2014, 14:09 от margita9

# 448
Марги, Hug значи вече и написаните постове започна да си затриваш  rotfImao rotfImbo не само непубликуваните. Joy
Роминка. Hug
Лято еее и замирисва на море. Laughing

# 449
Алекс  Heart Eyes Hug да, харесва ми как пее това момче, въпреки, че от сръбското съм слушала само " Сребърни криле " Joy Joy Joy не обичам ни сръбско, ни гръцко, а сега започнах заради наш сапфир да слушам турско  ooooh! ooooh! ма мноооого хубави песни имат беее ... не съм и подозирала ...
Марги  Heart Eyes тази снимка е от фотосесията им за Вог - има още много! Много са готини всички, нали ?
Хайде на Перлатаааааа!

http://uteha.bg/kavanch-tatlatu-zelenite-mi-ochi-privlichat-jenite/

Последна редакция: пн, 23 юни 2014, 14:53 от queen_fenka

Общи условия

Активация на акаунт