Трагедията във Варна, Добрич и другите градове и села

• 57 196
  • 986
  •   1
Отговори
# 165
Във Варна всеки път се леят реки, когато завали дори и лек дъжд...

# 166
Прерових навсякъде за информация, четох, каквото намерих, но така и не прочетох за някакви взети мерки.Освен един номер за SMS-си.....
Като съм гледала в други държави след подобни природни стихии как едва ли не още в първия час са на крак всякакви служби за помощ, всякаква техника, а наште седнали да се карат кой повече го "сърби"!   Знаем, че всички "горе" са едни поплювковци, ама пред новини за жертви да седиш и да се плюнчиш, вместо да действаш, ми е отвратително.

Съболезнования на близките на жертвите!  

# 167
  • Куциндрел

Това е защото няма канализация, никой не е правил никакъв ремонт на канализацията във Варна. Дано Общината най-накрая започне нещо в тази насока.

Помня преди 10-на години другия голям дъжд, около 50-60 литра на квадратен метър. Тогава една съседка на баба ми без малко да се удави, добре че съседите й се организираха и я измъкнаха от водата (беше затисната с парче асфалт).

Мир на праха на загиналите.

# 168
"
Прерових навсякъде за информация, четох, каквото намерих, но така и не прочетох за някакви взети мерки.Освен един номер за SMS-си.....
Като съм гледала в други държави след подобни природни стихии как едва ли не още в първия час са на крак всякакви служби за помощ,

Работят всички сили на Гражданска защита, пожарната и полицията, както и допълнителни от Бургас, Добрич и от Шумен.

Около 2 ч. гражданска защита спаси дете от затрупана с кал кола.

"Има разрушени къщи, има завлечени автомобили и има риск. Обмисля се един район от квартал Аспарухово да бъде евакуиран. Има няколко варианта хората да бъдат изведени", каза по-рано през нощта по БНР министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев, който пристигна на място.

Районът на „Аспарухово“ продължава да бъде без ток тази сутрин заради мерките за безопасност.
Пожарникари отводняват помещения, екипи на електроразпределителното дружество извършват обходи за поетапно захранване с електричество.

Дъждът, който продължава да вали, затруднява работата на спасителните екипи.

Осигурени са места за временен подслон на хора, пострадали от бедствието.
Местата са осигурени в Социалния учебен професионален център "Анастасия Д-р Железкова". Има готовност в помещенията да бъдат настанени до 40 души, съобщиха от кризисния щаб към община Варна.

Затворено е движението по едно от платната на Аспаруховия мост поради опасност от срутване."

от дир-а, например.

# 169
  • София и там където не се пуши

Информация първия пост на тази тема.

# 170

Това е защото няма канализация, никой не е правил никакъв ремонт на канализацията във Варна. Дано Общината най-накрая започне нещо в тази насока.

Наистина ли смяташ, че канализация поема такова количество?
При подобна стихия листа, обрулени, и изпочупени клони задръстват за секунди и най-добре поддържаната канализация на света.

# 171
  • София
Хора, направо съм потресена. Shocked Страшна трагедия ! Съболезнования на близките на загиналите и се моля за останалите,да имат много кураж и да мине всичко с по-малко  трайни негативи. Praynig
До сега все ни подминаваха подобни катаклизми-гледам Германия,Чехия отнесе ги,но явно  сега е наш ред. Държавата,че си е крива,крива е,но и това са събития,които не може да се предвидят.Можем само да се молим и надяваме да не ни стигат.
Гледах камерите от Варна и Златните,но те са стационирани и не дават представа за точното състояние в момента.

# 172
  • Куциндрел

Наистина ли смяташ, че канализация поема такова количество?
При подобна стихия листа, обрулени, и изпочупени клони задръстват за секунди и най-добре поддържаната канализация на света.
Ти видя ли първия цитат, та ме питаш какво смятам?
Ако не си: "Във Варна всеки път се леят реки, когато завали дори и лек дъжд..."

Стихията си е стихия, но във Варна текат реки и на лек дъждец.

# 173
Цецке, коментирам , че при стихия, ни една канализация не поема.
Па ти си се пеняви.
Ич не ми дреме за реките при лек дъждец. Те не са стихия и жертви няма.

# 174
Цитат
Нова телевизия съвместно с Български дарителски форум и фондация „Помощ за благотворителността” организира кампания „Заедно в бедствието” в помощ на пострадалите от наводнението във Варна и региона. Може да помогнете, като изпратите SMS с текст DMS Varna на номер 17 777 за всички оператори на цената от 1 лев.
Платформата за дарения чрез SMS-и DMS е претоварена от съобщения за Варна. Това е причината хората, изпратили съобщениеие DMS VARNA на номер 17 777 не получават потвърждение, че са дарили 1 лев в помощ на Варна.
Със сигурност всеки ще получи потвърждаващ SMS, но с известно закъснение заради претоварването.
Само за 30 минути са били събрани 10 000 лева чрез дарителски съобщения.
Очаквайте допълнителна информация от какво имат нужда пострадалите във Варна.

Цитат
Спешният център на МБАЛ „Света Марина“- Варна ще извършва безплатни прегледи и консултации на пострадали от бедствието в кв. Аспарухово, съобщиха за Moreto.net от пресцентъра на здравното заведение. За нуждите на хората болницата е осигурила специалисти – невролог, интернист, психолог и психиатър.

# 175
Трагедията е пълна, защото държавата е абдикирала тотално. Как може горите изсечени, каналите непочистени Sad . Тук има снимки от Варна, ужасът е безкраен. Не е нормално това да се случва в наше време: http://snurl.com/2914i57

# 176
Ужасно е...едва сутринта разбрах. Може да се случи с всеки от нас. Пуснах смс-и, само това мога да сторя. Нека всички да го направим,да ппомогнем както можем. Това е природен ад, виновни-невинни, адът си е ад.

# 177
  • София
Е, сори, ам в Германия и Чехия преливаха плавателни реки, а не дерета! Нищо и никакво дере наводни цял голям квартал. Не е само природната стихия, а и натрупваните човешки фактори с времето.

# 178
Случайно бях по това време там и не е истина това.  Peace

# 179
Е, сори, ам в Германия и Чехия преливаха плавателни реки, а не дерета!

Там такива ли бяха нивата на валежите? Имам спомен за 40-50 мм, не за над 100, но може и да греша.

Общи условия

Активация на акаунт