Трагедията във Варна, Добрич и другите градове и села

• 57 202
  • 986
  •   1
Отговори
# 195
Оня ръб, кметът на Варна, не е почистил коритото на канала, затворил си е очите за незаконните цигански къщи там където свършва канала.
Видеото какво представлява този канал и как изведнъж свършва при една незаконна къща, вместо да стигне до морето е потресаващо.

Циганизирана ни е държавата.
Дали въобще кмета е знаел за това? Има екип, който докладва, има гражданско общество, което сигнализира. Кой стои по деретата да бди, дали някой няма да си построи нещо? Да се сложи охрана на всяко кьоше и на всяко дере в страната?
Или няма?
Тотална грешка е допускането да клекнем и под натиск да ги галим с перце и да им опрощаваме всичко на циганите.

Ако това е причината за трагедията.

# 196
  • Варна
В момента не вали. Вдигна се вятър, който се надявам да разтури облаците и да подсуши земята. Има ли някъде актуална прогноза дали вече няма да спират тези дъждове?  Rolling Eyes

Днес ми се изредиха да се обаждат притеснени приятели и роднини от страната и чужбина, не знам какво дават по телевизията, предполагам, основно за бедствието в Аспарухово. Добре сме, но ми е свито сърцето като гледам кошмарните снимки от Аспарухово...

# 197
  • София
Съмна се и жертвите се увеличават.  Confused

Намерени са още една жертва във Варна и една жертва в Добрич.  Rolling Eyes

Аз разбрах, че става въпрос за свлачище, не просто за преляло дере - кална маса примесена с камъни. Sad

Това ми обясни и приятелката ми от кв. Аспарухово. Има свлечена кална маса от местността Джанавара.

# 198
  • София
Защо ли е свален клипът от статията в offnews?

# 199
Жертвите в Добрич са 2

# 200
Браво на кмета и хората от Велико Търново! Когато се действа компетентно, адекватно и навреме, явно могат да се избегнат трагедиите.

И от мен браво, така би трябвало да работят и реагират всички, ето как ако има координация и отговорност и бърза реакция положението може да се овладее, при това без да се измиват ръцете и без да се политизира, без да се плюе и да се измиват ръце. Човекът благодари за помощта на всички отговорни институции и на хората, вместо да се чуди кого да натопи за виновен!

Възмутена съм от поведението на управляващите по повод Варна! Особено от кмета! Не е реално цял квартал да е потопен под вода и той да занимава медиите с някакви глупости - кой не си бил вдигал телефона и кой какво му бил казал, да виси пред камерите да плюе по останалите институции и организации. Наглост и цинизъм е да се правят политически атаки, когато хората бедстват и има жертви! Как е възможно второто изречение пред хората след трагедията да е "звънях на премиера, ама не ми вдига!" И да се обясняват двамцата после цяла нощ звънял ли е, не е ли звънял, като че това е най-важното! Детска градина!

# 201
  • някъде по морето
Току - що съобщиха за наводненията и по руската обществена телевизия...

# 202
Искам да споделя, че ми стана мъчно като гледах как хора жално гледат автомобилите си, вместо да се скрият някъде. Жалко е, защото всичко материално е абсолютно несравнимо с човешки живот и все пак хората милеят за нещата си, придобили с мъка и лишения и се опитват да ги спасят с цената на живот. Жалко за жертвите най-вече, но и хората са загубили надежда, че някой ще им възстанови щетите и си представям ако аз или баща ми видим разрушен родният ни дом, къща, какво ще ни е  Sad

След земетресението в Перник имаше хора, които продължиха да подценяват тези бедствия, а трябва да се провеждат периодично разни кампании, за да бъдат хората поне малко подготвени за различни бедствия.

# 203
Бог да прости жертвите, съболезнования на близките!

Страхотна трагедия, от сутринта ми се е свило сърцето, не мога да си върша работата...

И много се подразних на взаимните обвинения на кмет и министър  ooooh!

Аз съм от Перник, знам какво е да преживееш ужаса на природната стихия. Очаквам след успокояване на обстановката да започнат темата със застраховките.... Ми да си се застраховал, бе!

# 204
# 205

Ха, вярно е свален, преди малко го имаше.

# 206
Освен на 17 777 с текст DMS Varna, може да помогнем и на:

Тази информация откъде е? Всичко, което намирам, е за предишни наводнения.

# 207

Ха, вярно е свален, преди малко го имаше.
И аз го гледах преди 15мин.Сега го няма. Thinking

# 208
Искам да споделя, че ми стана мъчно като гледах как хора жално гледат автомобилите си, вместо да се скрият някъде. Жалко е, защото всичко материално е абсолютно несравнимо с човешки живот и все пак хората милеят за нещата си, придобили с мъка и лишения и се опитват да ги спасят с цената на живот. Жалко за жертвите най-вече, но и хората са загубили надежда, че някой ще им възстанови щетите и си представям ако аз или баща ми видим разрушен родният ни дом, къща, какво ще ни е  Sad

Така е, ужасно е да видиш как в един миг целия труд на живота ти се унищожава за минути... При нас има човек, който си е строил къщата от 80-те години, а предишната вечер  покривът му е отнесен пред очите му. И съзнанието, че нямаш средства да възстановиш унищоженото е убийствено.
 А на държава, помощ и прочие никой и не разчита, хората са направо сломени.

# 209
Освен на 17 777 с текст DMS Varna, може да помогнем и на:

Тази информация откъде е? Всичко, което намирам, е за предишни наводнения.

Сметката е публикувана в групата "Помощ за Аспарухово" във Фейсбук, става дума за тази организация - ФПББ.

Общи условия

Активация на акаунт