Трагедията във Варна, Добрич и другите градове и села

• 57 133
  • 986
  •   1
Отговори
# 330
  • Варна
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4149118 Не знам дали това в момента се случва или е стара информация...Sad

# 331
Още ли не се знае откъде е дошла тая "вълна" от вода, кал и всичко което помита по пътя си? Някъде трябва да се е насъбирала вода и изведнъж да е тръгнала, по друг начин не си го обяснявам.
Имало е изненадваща ГОЛЯМА (2-3 метра се говори) вълна.

# 332
Не разбирате, или се правите на неразбрали  Thinking Не става въпрос за политика, не и в евтиния смисъл на "сини", "червени", "лилави" и прочие.
Става въпрос за ЗНАЦИ - на подкрепа и солидарност, от страна на ЕС чрез ръководството му - ЕК, и ресорните Комисари.

В случая никой не иска от Пенка 10 000 или 50 000 лв лични средства. Или да дойде да спаси с голи ръце и боси крака човек от стихията.  Stop

За институционална подкрепа иде реч, за знаците, че сме (и доколко сме) част от ОБЩНОСТТА. Жалко, ако не го разбирате.

По скоро се подразних като разбрах за личните средства. Нали е длъжностно лице, лични средства може да си дарява, и няма нужда да е публично, въпросът е какво смята да направи като Комисар на общност в която уж сме членове.

# 333
Гледам клипчетата и изтръпвам. Преди няколко месеца бях там, наистина страшно като видиш планината, която е надвиснала над теб.
Бог да прости загиналите.

# 334
  • София
Още ли не се знае откъде е дошла тая "вълна" от вода, кал и всичко което помита по пътя си? Някъде трябва да се е насъбирала вода и изведнъж да е тръгнала, по друг начин не си го обяснявам.

От дерето "Темелково". Предполагат, че оттам е тръгнала водата и е заляла квартала.

# 335
  • София, България

Казват, че е от дерето над квартал Аспарухово, в което се е събрала много вода и е тръгнала надолу. Аз поне така прочетох. В дерето преди това е имало незаконна сеч. И на дерето ми изглежда като най-възможна причина за началото на вълната.

Ето тук някой е направил предположението с дерето Wink

# 336
# 337
# 338
  • София
Прителката ми е от квартала и днес ми обясни, че калта се е свлякла от местността Джанавар тепе, която се намира над една част от къщите. Водата предполагат, че е от това дере, но в момента никой не си задава този въпрос, защото трябва първо да се утече водата, после да започне голямото разчистване и чак тогава да търсят причината/причините.
Засега усилено се търсят изчезнали хора.  Confused

# 339
В Добрич за момента спря да вали.Най-тежко засегнатия булевард"Русия вече е отворено едното платно.Водата е започнала да се изпегля.Дано няма нова вълна както се очаква

# 340
  • Варна
Ок , във Варна се свлякло от Джанавара , а в Добрич откъде приливна вълна, той е в равното, само полета наоколо. Явно дъжда е бил толкова проливен ,че се събира вода в големи количества и тръгва нанякъде като река после. Впрочем Аспарухово е в най-ниската част на Варна , точно на брега , явно всичко натам се е свлякло за да се отече към морето. Ние сме във високата част  и вече и локви няма по асфалта, от вятъра изсъхна всичко.

# 341
  • Lost in a fairytale ...
Ок , във Варна се свлякло от Джанавара , а в Добрич откъде приливна вълна, той е в равното, само полета наоколо. Явно дъжда е бил толкова проливен ,че се събира вода в големи количества и тръгва нанякъде като река после. Впрочем Аспарухово е в най-ниската част на Варна , точно на брега , явно всичко натам се е свлякло за да се отече към морето. Ние сме във високата част  и вече и локви няма по асфалта, от вятъра изсъхна всичко.

До тук знаем за поне 3 скъсани язовирни стени, от които водите идват към града, също и 2 преляли язовира.
Дано няма нова вълна, че е доста зле положението  Rolling Eyes

# 342
  • Варна
Прителката ми е от квартала и днес ми обясни, че калта се е свлякла от местността Джанавар тепе, която се намира над една част от къщите. Водата предполагат, че е от това дере.........

Едно предположение по въпроса.
"Една от възможните причини за наводнението във Варна..."
http://www.moreto.net/novini.php?n=255349&p=1

# 343
  • София
Прителката ми е от квартала и днес ми обясни, че калта се е свлякла от местността Джанавар тепе, която се намира над една част от къщите. Водата предполагат, че е от това дере.........

Едно предположение по въпроса.
"Една от възможните причини за наводнението във Варна..."
http://www.moreto.net/novini.php?n=255349&p=1

Да, горе-долу и тя така ми обясни нещата. Предполагам, че това предположение се доближава до истината, но едно бедствие никога не идва само. Според мен има съвкупност от фактори.

# 344
Напълно съм съгласна с BirdsFlu, а Кристалина и политиците - огромна наглост  и поне да спрат да се излагат:stop:

Общи условия

Активация на акаунт