Трагедията във Варна, Добрич и другите градове и села

• 57 118
  • 986
  •   1
Отговори
# 360
В (като Вятър), я се успокой и прочети внимателно постовете ни  Tired
Естествено че проблем е И правителството, но И Кристалина, като публична личност, и особено като професионално заета с подобни неща
Личния пример, афиширан така публично, намирисва на предизборна реклама и е също толкова неадекватен, колкото и дърлянето в национален ефир на кмет и министър  Tired

# 361
  • София
...
Защо го прави тя? Защо го правим ние?

За си дадем кураж. За да кажем на хората останали без дом - Не сте сами! Ще ви помогнем. Не се предавайте! Не се отчайвайте! Не тичайте след колите си, за да не ви отнесе и вас водата! Може да сме гласували различно, но сега сме заедно.

Не можете ли да изтраете, да подтиснете желанието си да натриете носа на някой политик? Нищо ли не може да ни обедини?!

Могат да ни обединяват само незамърсени неща. Политиците не са сред тях. Не познавам политик, комуто бих поверила съдбата на семейството си и своята.

# 362

При разузнавателните полети на двата хеликоптера „Кугър“ е извършена въздушна евакуация на един пострадал от к.к. „Албена“
20 Юни 2014 | 15:39 | Агенция "Фокус"
к.к. „Албена“ По време на полета на хеликоптерите „Кугър“ на Военновъздушните сили над курортния комплекс „Албена“ се е наложила евакуация от въздуха на един човек, който се е намирал върху фургон сред придошлата вода. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на отбраната.
Бедстващи хора от курортния комплекс са били евакуирани на безопасно място и с военни камиони „ЗИЛ – 131“ от състава на Военноморските и Военновъздушните сили.
Военнослужещите продължават да оказват помощ на пострадалите в района.
Екипажите на хеликоптерите „Кугър“ ще продължат разузнавателните полети. Те ще облетят района на вилно селище край курортния комплекс „Албена“ и при необходимост ще окажат помощ от въздуха.

Пътят Варна - Албена - Балчик бил вече отворен.  Peace

Смятам целенасочено да подминавам всички постове с политически привкус  newsm11

# 363
  • Сред мелниците
В тази тема хората влизат, не за да разберат на кой какво му намирисва, а за да дадат и получат подкрепа и информация.  
Не  я задръствайте  с политическите си послания.

А иначе наистина е резонно да се попита, къде е правителството? Заето да замита следите от успешното си управление? Ако мобилизират половината от полицаите, които ги пазеха от народната любов,  няма да има нужда  от личните помпи на г-жа Георгиева, защото видно е , че за 12 часа не може да достави от Европа-та.

Смятам целенасочено да подминавам всички постове с политически привкус

И аз ще се опитам , ....отново. Embarassed Много съжалявам, че си изпуснах нервите.

Цитат
Бедствено е положението в Шуменско, Пазарджишко и Великотърновско
От пресцентъра на Министерството на околната среда и водите обявиха, че се очаква повишаване на водните нива в цялата страна,като по-сериозни ще бъдат на реките от Дунавския водосбор и Черноморския басейн

# 364
В Днес.бг и други новинарски сайтове като станаха наводненията в Сърбия имаше доста пошли коментари и подигравки. Вижда се, че и ние не сме защитени от природни стихии, затова не е хубаво да се радваме когато на съседите ни им е кофти. Peace

# 365
  • София
...

По скоро се подразних като разбрах за личните средства. Нали е длъжностно лице, лични средства може да си дарява, и няма нужда да е публично, въпросът е какво смята да направи като Комисар на общност в която уж сме членове.

Каква общност? Не разбрахте ли, че ни приеха там само за да ни контролират и да ни дърпат ушите като не слушкаме? А, и за заден двор.

Вятър, опитай, може пък в следващия си коментар да успееш.

# 366
  • София-Лагера
Договорена абсолютно безвъзмездна помощ от куриерска фирма Ин Тайм ООД

Фирмата предоставя всичките си офиси из страната за събирателни пунктове за помощи за бедстващите градове и извозване към критичните точки!

За целта отнесете вашата помощ и кажете ключова дума ‪#‎НЕСТЕСАМИ‬

Спешна нужда от чиста питейна вода, пакетирани храни, гумени ботуши и одеала!

Офиси из страната в линка!

Хайде НАРОДЕ!

# 367
  • София
 Момичета, как е положението? Започнаха ли да се нормализират нещата /доколкото може да се говори за нормализиране  Cry/?
Тук от София тръгна една кола с 4-ма познати, които ще се включват в разчистването. Пратихме по тях много минерална вода и различни пакетирани храни. Кажете от какво още има нужда на место. Пуснах смс-и, но някак тези пари там ми се струва, че доста по-бавно ще стигнат до нуждаещите се.
Все по-голяма и по-голяма ми става буцата в гърлото. А с моята приятелка от Аспарухово така и не мога да се свържа  Cry

# 368
# 369
  • Добрич
Относно приятелката ти в Аспарухово искам да ти кажа, че най-вероятно клетките на операторите не работят нормално. Двете ми племеннички са в Аспарухово и почти цял ден телефоните им даваха заето. Едва преди час едната е преминала през моста и вече от рамките на града/Варна/ успя да се обади, че са добре. 

# 370
Помогнете ми с малко инфо, моля, къде се организират доброволци. Ако е възможно и извън Фейсбук. Погледнах в Оффроуд, но тема не открих. Дали вече е официално? Сигурна съм, че ще се намерят достатъчно мъже, просто още не се е разпространило достатъчно. Много са на работа, нямат въобще достъп до Фейсбук.. Да се сърдим, че майките с деца не са награбили чантите и хванали пътя към Варна, е глупаво. А и лично аз нямам наблюдение, че само пъшкаме и охкаме.

# 371
  • София
Това е страхотно, че има такава инициатива!!! Кажете моля и други идеи за пакетирани храни - аз купих кроасани, вафли, солети различни, айрян в пластмасови бутилки. Друго?
mpetkova  Heart Eyes, благодаря, че ме успокояваш. Много съм притеснена, защото нито с нея, нито с мъжа й можем да се свържем от вчера.
Ли Лу, 4-та ми приятели сами са се организирали, тъй като 1 от момчетата е от Варна. Предполагам доста хора правят така. А тези, които ни обвиняват, че пъшкаме и охкаме какво направиха?!?

# 372
  • Добрич
Открита е банкова сметка за дарения и за Добрич:
http://www.dobrich.utre.bg/2014/06/20/237117-obshtina_dobrich_ot … smetka_za_darenia

# 373
  • София
Добрич, Варна, другите - как сте?

Сърцето ми е изтръпнало, имам буца в гърлото. Пред очите ми е едно село в пернишко, с надвиснал язовир над главите...Представям си колко много такива има из цялата страна, навсякъде. Как не си взехме поука лед трагедията в Бисер? Реки, дерета, канализация - затлачни навсякъде. Презастрояване, никаква мисъл, нзаконната сеч също - води до ерозия. Всичко, всичко  ooooh!

# 374
Ли Лу
Скрит текст:
"Tърсят се хора с високопроходими автомобили и лопати.
....
Препоръчва се никой да не отива без координация с институциите и без инструктаж.

Екипите и доброволците в Аспарухово имат нужда от гумени ботуши, съобщиха от районната администрация.
Телефонът на оперативния дежурен в община Варна, който приема сигнали на граждани, е 052 820 – 112.
Помощи (дрехи и храни) за пострадалите се събират на ул. „Иван Вазов“ 26 във Варна.

В районното кметство на Аспарухово е сформиран кризисен център, където всеки може да потърси помощ или информация как да помогне. Множество хора съобщават за изчезнали близки. "
http://dnes.dir.bg/news/navodnenie-potop-dobrovoltzi-asparuhovo- … pat-16906340?nt=4
Също и http://www.varna.utre.bg/2014/06/20/237114-dobrovoltsi_ot_tsyala … agat_v_asparuhovo и http://www.varna.utre.bg/2014/06/20/237074-transportna_firma_voz … rovoltsi_ot_sofia

Общи условия

Активация на акаунт