Трагедията във Варна, Добрич и другите градове и села

• 55 655
  • 986
  •   1
Отговори
# 465
  • Ямбол
В горните правила при наводнение пише, че трябва да се напусне незабавно жилището.
Не съм сигурна, че това е най-правилното решение, ако навън на улицата има потоп, като този във Варна. По-добре да се качим на по-високо, отколкото да се излиза веднага навън, където може да те отнесе водата с едрите предмети(цели автомобили), които влачи със себе си.

# 466
  • Някъде там
Здравейте момичета!!!!Това, което се случи тук е направо някакъв ужасен кошмар!!!!Мир на праха на всички починали и нека Бог е с всички оцелели!!!От трагедия няма да има съвземане  Cry Но искам да ви пусна един коментар на човек, който не го познавам, но определено му вярвам на него, но не и на политиците  #2gunfire

Lyudmil Dimitrov "кмете, кмете" ,как ще коментираш фарса в който участваш ? Тодор Тодоров.Народна гражданска защита
приятели... прочетете това моля ви... току що влизам само си прострях сака с инструментите и въжето което носех да помагам но на кого??? от близо 5 часа прекарани в аспарухово да ви кажа нещо ако не сте го разбрали...оправия няма да има ако който и да е на власт... от както отидох към 3 и нещо близо 4 часа не помня защото не гледам за да не ми се намокри телефона никого не видях... ама никого... само няколко коли за отцепки на движението и това е... питах във двете патрулки и в едната кола на жандармерията къде е кризисния щаб никой нищо не знаеше... най на края от последната патрулка ми казаха че са се събирали в 4 то районно доста хора можело и там да е... а през това време аз обиколих почти цялото аспарухово никъде никой нямаше дори и обикновенни хора... отидох в районното а там само ми записаха телефона и ми казаха че ще ми се обадят... и това беше... но... сега започва историята... както никъде нямаше никого техника да разчиства заащото имаше много боклуци от всякакъв калибър дори и с големината на кола в един момент 30-40 мин преди да пристигне портних и йовчев всичко се раздвижи... ама наистина раздвижи... започнаха да обикалят коли на гражданска защита и на жандармерията с пуснати буркани а малко преди това дойдоха и медиите... те лично като хора видяха това което видях и аз... и така фарса започна... дойде кмета и го оставиха по на горе за да мине с екипа си както са с обикновени обувки през течащата река от кал... добър политически ход но не на нас тия... аз го видях съответно и колкото и да му беше неприятно го поздравих и го питах "няма ли кризисен щаб това онова??? чакам евентуално хора от софия с помощи и там каквото и да било за хората тука..." а той какво ми отговори не е истина... няма да кажа... честно... така... с него приключихме и пристигна йовчев ... както му взимаха интервю исках да го питам защо през другото време нямаше никой да работи за хората и той ме видя че надничам с готовност да го питам нещо и не спря да говори само и само да не му задам въпросите си... така лично на мене не ми се даваше интервю но се нахъсах страшно много когато го чух лично че иска да ме разкарат да не го питам нищо... защото явно ме е познал от протестите в софия... за съжаление доста се изявих и е напълно възможно това... както и да е попречиха ми да го питам с основанието че било само за журналисти и т.н.... а и до като се натисках да го подпитам това онова министъра чак тогава ме запознаха с началника на гражданска защита... и ми казаха а ето това е човека дето търсиш само и само да ме разкарато от министъра ама аз не съм от вчера... не приложиха сила защото е тогава какво крещене щеше да падне... щях да го подредя юнашки... но поне после лично го питах това онова... той се оправда с портних... после дойде и орешарски спряха се до ткк-то и за 15-20 мин приключиха темата... е до орешарски тоя път не можах да стигна... но поне после си излях душата за тия изедници в две интервюта за канал три и алфа... за бтв и нова никога няма да дам никакво интервю защото или орязват най важното което искаш да кажеш или изобщо нищо не пускат... а като цяло да ви кажа положението е наистина УЖАСНО!!!!!!!!!!!!!!!!!!! хората плачат подкопало е къщите им... по мои преценки доста къщи ако не се укрепят веднага ще паднат наистина... и то къщи на по 2 - 3 етажа... заради тъпотията на управниците ни... защото както стана ясно а и аз отдавна пиля за някои работи като например за това че общината продава дерета на фирми... така и от там нататъка фирмите започват вече законно да пускат съответно срещу заплащане други фирми и граждани да си изхвърлят всякакви отпадъци там... и после като се запълни дерето го заравнят правят къщи или разни други постройки и ги продават за луди пари... и отделно и други такива дерета дето са запълнени само с незаконен боклук и като придойде водата и вече няма гора защото пък е изсечена да задържи водата и това са ефектите... е сигурно има и още други фактори но това са най големите... сега станали ви ясно за какво става въпрос??? това е от мене... ако имате други въпроси питайте...

Тези управници ми идва един по един да ги рина с лопатата и направо в морето да се давят  #Cussing out
Какво са свършили днешните управляващи нищо абсолютно нищо от колко години са на власт и какво хвърлят по някой лев на пенсионерите в пенсията и дотам  Tired
За съжаление днес от 13:00 до 18:00 часа отново дават дъжд с гръмотевици дано няма повече инциденти дано  Praynig Praynig Praynig

Последна редакция: сб, 21 юни 2014, 09:02 от Капризче!

# 467
  • Варна
Цитат на: Капризче! link=topic=787308.msg28466047#msg28466047 date=1403330235
Тези управници ми идва един по един да ги рина с лопатата и направо в морето да се давят  #Cussing out
[/quote

Ами добре!
Те Тези управници откъде дойдоха????
Не от МАРС нали!!!
Те са едни от нас , измежду нас сме си ги избрали.!!!
Следващите откъде ще дойдат - нали пак от нас , измежду нас!!!
Няма по голямо бедствие от човешката глупост и небрежност !!!

# 468
Четох вчера всичко за трагедията и не си давах ясна представа за мащабите и ужаса. Снощи се чух с прабабата на детето. Били тук в Търново с внучката, още едно дете и един мъж. Тръгнали да се прибират към Дряново и приливната вълна ги стигнала до Килифарево. Двете деца били отнесени на 200 метра. Дошли им на помощ, качили бабата на колата, спасили другите. Жената беше в шок, докато говореше, вдигнала кръвно, направо си личеше по изказа й.
Дано няма повече жертви.

# 469
мога ли от чужбина да изпратя смс на някой от кратките номера?
пробвах да въведа кода на бг+краткия номер на бчк, но не знам дали става

http://www.redcross.bg/floods_bulgaria2014.html

Има опция за плащане чрез кредитна карта.

Поне това ни изпратиха на нас от българското дружество в Отава.

мерси, ориентирах се!

# 470
"Щетите от водното бедствие в квартал Аспарухово ще бъдат оценявани от няколко комисии. Тази сутрин при главния архитект на община Варна – Виктор Бузев, се събират експерти, сред които и представители на обществения съвет по градоустройство. Ще бъдат уточнени критериите, по които ще се правят оценките на щетите...." Каква ирония!?!? Само преди 2 месеца Виктор Бузев беше главен архитект на варненския район „Аспарухово”... Ако не беше трагично, щеше да е смешно...

# 471
  • Западен парк
От къде Варна се снабдява с питейна вода? Някакъв по-близък язовир или пък от два-три малки водоизточника?

# 472
  • В страната на мечтите.
Аз живея в съседния на Аспарухово квартал, ужасно ме е страх ами ако утре и нас ни залее..  cry Иначе като минах сутринта през Аспарухово направо щях да се разрева,имаше детски играчки, обувки, саксии и каквото се сетите разпиляно по земята..  Говорих с една жена която се е прибирала точно по това време и каза, че са си зарязали и коли и всичко и са ги теглили с въжета, водата им е била над коленете  Weary Казаха ми, че имало една бременна жена която се е удавила а мъжа и и детето им са в неизвестност  cry cry Водата е повлякла всичко със себе си.. Само се моля да няма повече жертви.. А квартала мисля, че повече никога няма да е същия след това  cry no

# 473
От къде Варна се снабдява с питейна вода? Някакъв по-близък язовир или пък от два-три малки водоизточника?

Основно от яз. Камчия, на над 100 км е.

# 474
  • Западен парк
Благодяра, Мария. И Гугъл така ми каза, но не му повярвах. Въпреки, че няма нищо чудно - и част от София се снабдява от рилския водопровод.

# 475
Замислих се, че до сега се оповестяват само колко са официално потвърдените жертви, но никой не сочи колко души са в неизвестност. Поне аз не видях такава информация.

Слава Богу, нашите приятели са живи и здрави. Водата е минала през къщата им, но са успели да се спасят.

# 476
  • Варна

Поне от три места се снабдява, от Девня също, но и Девня е доста далеч. Не се сещам откъде другаде. newsm78

# 477

Поне от три места се снабдява, от Девня също, но и Девня е доста далеч. Не се сещам откъде другаде. newsm78
И от Батова мисля беше. Така или инъче всички са далеч.

# 478
  • Mediterraneo
Замислих се, че до сега се оповестяват само колко са официално потвърдените жертви, но никой не сочи колко души са в неизвестност. Поне аз не видях такава информация.

Тази сутрин поне три пъти чух по телевизиите, че няма хора в неизвестност  Rolling Eyes

# 479
11 са жертвите на бедствието в Аспарухово, обявени за издирване са двама човека. В бедственото положение във варненския квартал Аспарухово бяха открити телата на 2 деца, 7 жени и 2 мъже.
http://www.moreto.net/novini.php?n=255445

Общи условия

Активация на акаунт