Трагедията във Варна, Добрич и другите градове и села

• 55 377
  • 986
  •   1
Отговори
# 735
Даа, за всичко това си права Peace Но същото си помислих и след нещастието в село Бисер. Тогава ММ, който е чужденец каза "гадно е, ама какво толкова, застрахователите ще възстановят щетите". Та се наложи да обясня как това ще стане на кукуво лято, защото ние само Голф тройката застраховаме.

Миналата година в Албърта, Канада, имаше подобна трагедия. Оттогава щетите от наводнение не са включени в азастраховката на имуществото. В момента се предлага специална застраховка срещу наводнение. Та нещата не са толкова прости със застраховките.

# 736
  • Варна
Здравейте!
Влизам, за да изкажа най-искрени благодарности на плами76... Утре обувките и спалното бельо, които тя донесе, ще бъдат занесени на две семейства. Двама братя, които живеят (живели са  Cry) в една къща и двамата имат по две дечица. Къщата е срутена на половина. Единият брат е полицай...
Респект за хора като Плами...  newsm20

Относно помощите... НЕ носете дрехи, одяла и обувки на БЧК. Не ги приемат, защото е нужно първо да се обработват с химикали, а те сега нямат тази възможност. Ние раздаваме събраното от нас по наше усмотрение и по сигнали от познати, Фейсбук, форуми...

Относно застраховките... няма да задълбавам, защото съм Застраховател и така или иначе нямам нерви да споря сега за това. Само ще ви кажа, че такива бедствия се включват към обезщетенията. Само терористични атаки не... В петък цял ден бях в Аспарухово да снимам щети и да описвам. Вчера и днес ринах кал и носих кофи с приятели пак там... Утре, а и цяла седмица вероятно, пак ще съм там, за да описвам щети!

Лягам, защото съм с ужасна мускулна треска, а и вече трудно мисля...   bouquet

# 737
Здравейте!
Искам да попитам на кой адрес и на кое име мога да изпращам колети във Варна, а и в Добрич?
Тъй като съм в Кюстендил и не знам към кого да се обърна тук. Може би БЧК ...  Най-вече ще се опитам с храна да помогна. Мисля, че някъде четох, че трябват почистващи препарати ...
Ако някой може да напише, ще съм много благодарна!  bouquet

Много съжалявам, но нямам възможност да изчета 50 стр.  Simple Smile

# 738
Severinka, помощи (храна и вода) вчера се в Аспарухово се приемаха в самият район на общината. Ето ти адреса:http://www.asparuhovo.bg/index.php?option=com_contact&view=contact&id=7&Itemid=70

За Добрич
"Доброволците от Община град Добрич могат да носят своите дарения ежедневно в пункт на БЧК на улица „Отец Паисий” 19 с телефон: 058/602247. За повече информация относно приемане на помощите можете да се обръщате на тел: 0885 6201 – Валя Закова, 0888 21 84 58 – д-р Артюн Еринозов."
От тук: http://www.blitz.bg/news/article/275007
Някой назад в темата беше писал, че телефона на Закова не е пълен. Звънете на другият.

# 739
  • Варна
За да разберете какво е станало във Варна гледайте Игнат Раденков във ''Всяка неделя''

# 740
За да разберете какво е станало във Варна гледайте Игнат Раденков във ''Всяка неделя''

То е ясно, какво е станало: природна стихия + човешка глупост

# 741
Kali_tod, тежка ти е сега ...
Това, което ще предложа вероятно не е изпълнимо, но все пак да попитам дали изобщо може да стане.
Сигурна съм, че не си единственият застраховател там. Възможно ли е според теб при обиколките и описите на щетите да водите и паралелен списък от какво се нуждаят хората?
Всъщност не съм наясно кой би трябвало да го прави това. Възможно е да се окаже, че предложението ми е идиотско.

# 742
Застраховка срещу некадърни управници има ли?
Защото застраховката не е решение за всичко, има удавени хора, какво, ако са застраховали имуществото си?
Според мен трябва да се обединят потърпевшите и да съдят общината и държавата, а не да чакаме виновните да се посочват сами.

# 743
  • София-Лагера
Ботуши,лопати и всичко останало от първа необходимост ,защо не беше извадено от държавния резерв?
Защо се купуват с парите от дарения?

# 744
Desi_2, резерва не е за такива стоки. Няма как да ги изкарат.

# 745
Да ме прощавате, но ботуши и др. лични предпазни средства са си част от резерва

# 746
  • София
явно мащабът на бедствието не е достатъчно мащабен. Колко му е - само един квартал във Варна, половин Добрич...

# 747
  • Варна
Kali_tod, тежка ти е сега ...
Това, което ще предложа вероятно не е изпълнимо, но все пак да попитам дали изобщо може да стане.
Сигурна съм, че не си единственият застраховател там. Възможно ли е според теб при обиколките и описите на щетите да водите и паралелен списък от какво се нуждаят хората?
Всъщност не съм наясно кой би трябвало да го прави това. Възможно е да се окаже, че предложението ми е идиотско.

Не, Жени, не е глупост...
Днес съм инструктирала всички колеги да правят и това и после да ми се обаждат, за да можем адекватно да разпределим това, което сме събрали. Т.е. да не отиват детските дрешки в семейства без деца например и обратно...
Това разбира се не е работа на колегите, но нито един не ми отказа. Шефа също каза, че няма нищо против.
Мен ме върнаха тази сутрин в офиса... Прецениха, че има опасност за психическото ми здраве...  ooooh! Как да им обясня, че така или иначе след 17.30 пак ще съм там с гумените ботуши...
Сега приемам обаждания от клиенти и шефа през 5 мин. ме пита как съм...  Tired

Застраховка срещу некадърни управници има ли?

Не!
А трябва!
В събота дойдоха едни хора и се опитаха да ни убедят да излезем със лопатите и кофите на главната улица, защото президента щял да идва. Ние чистехме къщата на една баба в крайна, забутана уличка... Мъжете скочиха побеснели - едвам не набиха хорицата, които бяха изпратени да ни викат, за да ни снимали...  ooooh!

# 748
В деня на траур още веднъж изказвам съболезнования на семействата на жертвите и прекланям глава пред саможертвеността и алтруизма на хора като Kali_tod и всички като нея, които помагат с каквото могат. Нищо повече не мога да кажа.

# 749
КОТЕ, аз не ги намирам в номенклатурните списъци. Не знам къде ги виждаш. И все пак резерв се освобождава с решение на Агенцията. Те си имат правила за освобождаването му. Нямам представа дали за бедствие от този мащаб могат да ги отворят.

Kali_tod, прави са да се притесняват за теб. Трудно се преглъща картинката на място Sad. Ако с нещо мога да помогна по организацията - насреща съм. Няма как да ходя на място там през деня. За сега не ми го позволява работата. Но да координирам, да могам с организация - изобщо не ми е проблем. Пиши ЛС, ако имате нужда от помощ.

Общи условия

Активация на акаунт