Трагедията във Варна, Добрич и другите градове и села

• 56 088
  • 986
  •   1
Отговори
# 885
Въпреки, че бедственото положение е отменено, Добрич има вопиюща нужда от помощ.

Тази кметица с кой акъл отмени бедственото положение в Добрич ooooh! ooooh! ooooh!.....Без думи!!!!!
Ма моля ви се бедственото положение е отменено навсякъде.  Вчера ВВС И ВМС са си раздали наградите за "справяне с наводнението и ликвидиране на последствията"..

# 886
# 887
  • София
Момичета, опитвам да се свържа с медии, защото има сигнали, че в БЧК - Добрич връщат хората, казват, че дрехи няма, изпращат ги с по шише белина и две вафли! Това е безобразие на фона на всички помощи и пари, които отидоха там - пълнят си склада в с. Победа и това е! А хората бедстват, пълно безхаберие! Има ли някоя от вас там на място с подобна информация?

# 888
Момичета, опитвам да се свържа с медии, защото има сигнали, че в БЧК - Добрич връщат хората, казват, че дрехи няма, изпращат ги с по шише белина и две вафли! Това е безобразие на фона на всички помощи и пари, които отидоха там - пълнят си склада в с. Победа и това е! А хората бедстват, пълно безхаберие! Има ли някоя от вас там на място с подобна информация?

това е и причината поради която никога не бих пратила смс или пари по някаква си там обща сметка. парите потъват в неизвестното и са хвърлени нахалост.

ако ще се помага, ще е за точно конкретен случай/семейство/, което реално има нужда от помощ, а ей така, като индулгенция да си чистим съвестта с смс-и, ми се струва абс напразна работа. парите се прибират или ползват не по предназначение. това си е лично мнение. за мен парите са ценни, и не мога да си позволя лукса да ги наливам в каца без дъно или да ги пръскам ей така , на хаотичен прицип.

# 889
Сигурно не съм единствената, която смята, че и това със смс-ите е подигравка. Изпращат се за помощ, която държавата отказва или не може да окаже, но ддс-то си се начислява.
Надявам се поне да стигнат парите до хора, които наистина са в нужда.

# 890
  • Варна

Още в началото на тази тема, т.е. още в събота ви написах, че БЧК не могат да раздават дрехи и одяла, които не са обработени, т.е. обезпаразитени. Това е законово изискване и те няма как да не се съобразят с него.
Това е и причината да НЕ приемат такива помощи в мобилните си пунктове - просто няма какво да ги правят там. Изпратените дрехи отиват в складовете им, където си чакат реда да бъдат сортирани, обработени и разпределени по предназначение.
Понякога това отнема месеци, затова БЧК раздават дрехи и одяла, събрани отдавна, при други дарителски акции, а вашите сега ще бъдат приготвени и складирани за по-нататъшни нужди.
Е, предполагам, че ще си дадат зор и част от сегашните пратки ще стигнат до сегашните бедстващи, но няма да е лесно и скоро...

Точно поради тази причина ние решихме да направим своята организация сами. Е, вярно е, че отнема време и е трудоемко, но поне сме сигурни, че нещата отиват при наистина нуждаещи се и то сравнително бързо... Лошото е, че нуждите са спешни и хората не могат да чакат два месеца БЧК да им донесе два чифта обувки и едно одяло. Дори ние се забавяме с ден-два, докато координираме нещата и ни се струва много, но няма какво да се стори.
Правим всичко по силите си...  Confused

# 891
Сигурно не съм единствената, която смята, че и това със смс-ите е подигравка. Изпращат се за помощ, която държавата отказва или не може да окаже, но ддс-то си се начислява.
Надявам се поне да стигнат парите до хора, които наистина са в нужда.

Аз винаги предпочитам да дарявам чрез SМS, и между другото ДДС не се начислява, затова поне в МТел даренията излизат на отделна фактура(сметка). Тази година две дечица (от нашия град и близкото село) с ЦП получиха суми (макар и не големи) от Българската Коледа, значи парите отиват до нуждаещите се.

# 892
  • Варна
Иначе и ние пуснахме СМС-и... Непоправими оптимисти сме сигурно... Rolling Eyes

# 893
Някои пускат смс-и, други превеждат по сметка, трети на място помагат кой с каквото може. Хайде да не се засягаме от всяка дума. На мен коментрът ми беше за ДДС-то, не за помагащите.
Чудесно е, че М-тел не го начислява.

# 894
  • Варна
Някои пускат смс-и, други превеждат по сметка, трети на място помагат кой с каквото може. Хайде да не се засягаме от всяка дума. На мен коментрът ми беше за ДДС-то, не за помагащите.
Чудесно е, че М-тел не го начислява.

Въобще даже не съм се засегнала... Просто си разсъждавах, че наистина има логика да НЕ пращаме СМС-и, но все пак го направихме...

# 895
Публикацията е отпреди 5 дни,може и да сте го чели,но който не е ,е добре да го прочете

http://kostadin.eu/

# 896
     Момичета, не оставяйте темата да изпадне назад в клюкарника! Не може любимите вицове или др. да е по-важно от стотината семейства, останали без НИЩО!
     Давам актуална информация за София - в Борово, ул Подуево 1 /първа пресечка преди светофара на Гоце Делчев и бул. България/ в едно малко кафене събират всякакви помощи за Добрич, откарват ги лично при пострадалите - оказа се, че организациите не действат достатъчно бързо, за коректност - не знам. Тел. на координатор там 878288047,
     още и в Разсадника, нямам време да намеря адреса, но един прекрасен млад мъж отговаря на тел. 0899998510, Христо Димитров, ще ви обясни точно къде е.
     Всеки има по един чифт излишни здрави обувки, или по една стара ютия, която работи, след като има организация и транспорт /пак доброволчески/, да помогнем!

# 897
   И още www.facebook.com/notes/poli-tacheva/за-доброволци-и-пострадали/10154301198260230

# 898
  • Варна
   И още www.facebook.com/notes/poli-tacheva/за-доброволци-и-пострадали/10154301198260230

Изписва, че страницата не е намерена....  Confused

# 899
  • София и там където не се пуши
https://www.facebook.com/notes/poli-tacheva/%D0%B7%D0%B0-%D0%B4% … 10154301198260230

ако не става пак, копни целите редове

Общи условия

Активация на акаунт