Трагедията във Варна, Добрич и другите градове и села

• 57 168
  • 986
  •   1
Отговори
# 270
Гражданите ще свършат по-добра работа, ако се погрижат за себе си, не рискуват здравето и живота си и не създават допълнителна работа на спасителите.

Peace Peace Peace

* * * * *
А най-важното е, да не губят надежда, защото ... Кристалина Георгиева следи бедствието във Варна в туитър
 ooooh!

# 271
Майка ми трябваше да пътува към Добрич и Варна довечера. Но казаха, че автобусите няма да пътуват засега и да се обадим да проверим към 5 6 часа какво ще е положението.
И на мен ми е мн притеснено да не да кажат, че може да се пътува и да тръгне, а да се окаже кофти обстановката все още. И аз имам роднини в Добрич, но  всички са ок.
Лека им пръст на загиналите. Някакъв ужас....

Братовчедка ми пътува към Варна в момента. Обади се на автогарата във Варна, казали са и че автобуси от цялата страна пристигат.

# 272
Още снощи казаха ,че Военно-морските сили са се включили.Нали и Армията прави всичко при заповед. Peace

# 273

Контра:

https://www.facebook.com/KristalinaGeorgieva/posts/782552048445997?fref=nf

Скрит текст:
Драги приятели и колеги,
С болка следим тревожните новини от наводненията в България. Вярвам, че никой от нас не е безучастен към съдбата на пострадалите. Те имат нужда от нашата помощ, а България има нужда от единство, солидарност и сплотеност. Дарявам 20 хиляди лева лични средства за хората в беда. Дарявам ги от сърце, чрез специалната сметка на Българския Червен кръст в Уникредит Булбанк АД, сметка BG64UNCR76301078660913, BIC UNCRBGSF. Призовавам всички, които ги боли за пострадалите, да помогнат с каквото и с колкото могат. Българският Червен кръст ще има грижата събраните средства да стигнат най-бързо до най-нуждаещите се.

От профила на Кристалина Георгиева във фейсбук.

Да спрем да вадим сламките от чуждите очи,а ?!

# 274
  • София, България
Има ли в момента къде да гледаме по телевизията какво се случва на живо в засегнатите райони? Новините минаха, но ще продължи ли някоя емисия да излъчва на живо?

# 275
  • София
Българският червен кръст с информация за това как хората извън България, които биха искали да помогнат, могат да го направят:
http://en.redcross.bg/news/view.html?nid=19935

# 276
А дмс за Добрич има ли?

# 277
  • В сърцето на моите съкровища...:)
Пламен Орешарски:
Цитат
По-рано сутринта ми беше докладвана информация от всички служби, с които бях във връзка от снощи и които на място съдействаха на хората. Постигната е добра координация между различните служби – МВР, Гражданска защита, Военноморските сили. Благодаря за действията на Военноморските сили, на всички служби на МВР. Въпреки суматохата, няма нито едно престъпление, което е благодарение на патрулите на място.
 ooooh! Хората са се чудели как да си спасят живота, за какво изобщо говори този човек!

# 278
Няма какво да се излъчва повече от Варна. Дъждът тук спря, хората се организират да помагат кой с каквото може.
Не мисля, че не трябва да се включват доброволци. Точно доброволци снощи са били първите помагащи! Кметът е бил там, включили са се случайни хора, фирми с камиони, които да дърпат коли, за да се разчистват пътищата.
За съжаление разбрах, че камионите на ВиК са били просто паркирани цяла вечер, а е можело да помогнат поне с местенето на колите...
Цяла Варна се моли да няма повече дъждове!  Praynig
Мир на душите на загиналите.  Sad

# 279
  • София
Не съм видяла досега да има за Добрич.

Една подходяща статия от Найо Тицин:
http://www.actualno.com/columnist/article/id/601/author_id/66

# 280
Казаха, че приходите от ДМС-а ще се разпределят между Варна, Добрич, Велико Търново и други пострадали райони  Peace

# 281
Дано навсякъде по-скоро да спре да вали.  Praynig Praynig Praynig

# 282

Контра:

https://www.facebook.com/KristalinaGeorgieva/posts/782552048445997?fref=nf

Да спрем да вадим сламките от чуждите очи,а ?!

Не виждам какво точно се "контрира"  newsm78
Потвърждавате факта, че госпожа Комисарката с ресор "Бедствия и аварии" пуска сърцераздирателни постове на български език във фейсбук, а не е в самолета за Варна. Защото имам спомен от други бедствия, при които е била на място доста по-бързо.

Сигналите, които управляващите подават, са важни. Най-малкото, за да се оцени адекватността им, и доколко може да се разчита на тях.

# 283
По градското радио каза,че половината град е под вода ,2 от детските градини са наводнени.В голяма част от града няма ток,а вода няма над 2-3ет по блоковете и високите части на града.Не се знае кога ще има вода,тъй като едната помпена станция е залята след като се е скъсала дига на единия язовир.Има 3 потвърдени жертви ,а магазините Лидл,Кауфланд и пени има поне по 1м вода.Очаквала се нова вълна,но не можели да си обяснят от какво се е образувала.
http://dobrudjatv.net/author/admin/
Преди 3-4г ако не се лъжа,за около 1ч и 30мин се бяха изляли над 100л на кв.м.Това се случи около 16.30ч и трябваше да се прибираме от работа,но нямаше такива поражения.Имаше тогава около 20-30см вода,но всичко се оттече за няколко часа.
Кметицата каза,че ще се помогне на пострадалите със средства(най-пострадалите щели да получат по 325лв)Само едно не разбрах-защо не беше обявен и неработен ден.Колежки днес за минали през вода до раменете,за да отидат на работа

# 284
Съжалявам, че ще се отклоня от темата, но ми прави впечатление, че много хора съчувстват, молят се и философстват из нет пространството, а малко предприемат някакви действия, твърде малко. Дано поне резултатите от смс кампанията са добри!
Хората правят държавата - много говорим, малко действаме! Всичката ни работа е такава! Господ да ни е на помощ!
Правилни са ти наблюденията, но и 1 sms, е предприемане на нещо. Ти какво предприе?

Аз пуснах няколко смс-а, с това мога да помогна. Имам малко бебе и не мога да пътувам, за да окажа физическа помощ. Живея в Свети Влас, от тук никой не тръгва към Варна, за да изпратя бебешки храни, дрехи. Хората тук си гледат бизнеса, дъждовно е, няма работа и бизнеса не върви. Местните нямат нерви да се занимават с чужди грижи. #Sniper

Общи условия

Активация на акаунт